İki adam bir kabus

TANJEVİC hatayı bulamamış. “Belki de bende” demişti ya hata için ben yardımcı olayım; 50, 50 aranızda pay edin Turgay bey ile bu durumu.

Haberin Devamı

Dokuz kusurlu yıldan sonra Federasyon Başkanı Turgay bey malum nedenlerle, ortaklık aktinize sadık kalarak, seni atadı dostum. “Dostum” diyorum çünkü 2002’de seni ay yıldızlı ekibin başına ismen yazarak öneren benim. Hatta Turgay bey “Menajeri misin?” takazası yapmıştı. Meğerse kendi ortak olacakmış.
Seni neden önerdim? O zamanlar kartaldın. 99’da İtalya’yı Avrupa Şampiyonu yapmıştın. Geçen dokuz yılda kanseri yendin ama ihtirasına yenik düştün dostum. Lale Devri çocuğu olduğunu, zamanının geçtiğinin farkına varmak istemedin. Koçluğunu yenileyerek çağa ayak uyduramadın. Kukocları, Bodirogaları yaratan Obradovic’e koçluk yapmış adamdın. Efsane kariyerini Turgay beyin emrinde heba ettin.

KRİMİNAL TIRMANIŞ
AYAĞININ tozuyla önce NBA’ciler ağırlıklı 12 Dev Adam’ı darmadağan ettin. 2006 Japonya’da, tıpkı şimdi Sinan’ı oyun kurucu oynattığın gibi, taş gibi takımı gençleştirme acaipliğiyle dünya klasmanı dışına attın. 2010’daki “Kendin pişir, kendin ye” dünya ikinciliğini geç bir tarafa. Senin hiç alakan yok. Orada Turgay beyin kahyası ve koordinatörüydün. Koç Orhun Ene seni tribünden işine karıştırmadığı için daha sonra kovuldu. Senin eserin Avrupa 11’inciliğiydi. Şimdi 12’ye giremeden döneceğiz. Daha doğrusu biz döneceğiz de seni bilemem.

Haberin Devamı

BAY KAPRİS’İN ESERİ
BGDNTRGYLTD’i dokuz sene önce kuran Bay Kapris’e gelince. Kafasına göre ülkenin basketbol kapasitesinin yüzde 50’sini memlekette bıraktı. Kerem Tunçeri, Enes Kanter, İzzet Türkyılmaz, Barış Ermiş, çaylaklardan Kenan Sipahi, veteranlardan Serdar Erdoğan. Bunlar birkaç isim sadece. Bay Kapris, keyfine göre takım yaptı. Bogdan koçu, tamamen duygusal nedenlerle takımın başına atadı. Bazı sebeplerden Gezi’ci üçlük bayisi Cenk Akyol’u Slovenya’ya götürmedi. Sekiz şampiyonadan arta kalmış, posası çıkmış, tek dişi (ağızlığı) kalmış eski canavar Hidayet’in dopingciliğini örtbas edip takımı anahtar teslimi ona verdi. Ne de olsa tahsilatçısı.

TEK TIKLAMA YETER
ARTIK 360 derece çark eden medyadan utanıyorum. Üç aydır bu felaketin yolda olduğunu anlatırken güllük gülistanlık tablo çizenler, traş bitince “zombiler” başta olmak üzere demediklerini bırakmadılar. Yine de patronları Turgay beye toz kondurmadan, günahı oyunculara yüklemek için kıvırtıyorlar. Potanın başkanından, medyasına toptan 20 yıllık bakıma alınması ve pek çok parçanın yenilenmesi gerek. Tek tıklamayla silmek lazım bu utancı...


Yazarın Tüm Yazıları