İhtiyar adam ve deniz

HEMİNGWAY’in ünlü romanının adını bizim, malulen emekli, Bogdan koçumuz (Tanyevic)’in 12 Dev Adam denizini kurutuşunu anlatmak için başlık seçtim.

Haberin Devamı

“12 Dev Adam imhacısı” koçumuzun altı yıl sonunda bizi getirdiği nokta şu; Avrupa’nın ilk sekiz dışı otuz takımıyla beraber 2013 Avrupa Şampiyonası elemelerine katılacağız.
Milli Takım, kör değneğini bellemiş gibi her yıl “adam sakatlamaya” gittikleri Bormio’da, 1980’lerden kalma yöntemlerle yükleme yapıyor. Kerem Gönlüm orda çapraz bağları koptuğu için bir yıl sahalardan uzak kaldı. Bu yıl da “Bormio ve Milli Takım benden uzak olsun” dedi. Hidayet Türkoğlu başkanlığında 28.5 milyonluk ödülü aralarında üleşen (68 kişi paylaştılar ödülü) devlerin hemen tamamı takımdan affedildi. Oysa ki, kaptı kaçtı yapmadan, Avrupa Şampiyonaları’na dönüşümüzü sağlamak için hep birlikte “geri ödeme” yapmaları gerekirdi.

BORMİO’DA BONCUK MU VAR?

AVRUPA ikincisi olarak devraldığı “12 Dev Adam” jenerasyonunu öğütüp cüceleştiren Tanyevic’in kenarda dolaşmasının ötesinde basketbolumuza verebilecek hiçbirşeyi kalmadı. Kendisine tonlarca para harcadık. Karşılığında yüreğimizle birlikte Türk Basketbolu’nun vitrini Basketbol Milli Takımı’nı tüketti. Ahmet Kurt’un yazdığına göre “Hepsini ben almadım ya” diyormuş. Kimlerle paylaştı peki sizce? Bunca başarılı Türk koçu varken, Fenerbahçe’den sonra Roma sportif direktörlüğünden de kovulan bu adamdan Turgay Demirel ne bekliyor acaba?

EYLÜL’DE GEL

Haberin Devamı

TURGAY Demirel mıntıka temizliği yaptı aklınca ama nafile. Hesap kesme günü kapısına dayandı. Avrupa ilk sekizi dışı, Olimpiyat katılım özürlü, sadece kendi evinde görüntüye girebilen Milli Takım; Eseri budur Demirel’in. Eylül’de basketbolumuza yeni sayfa açma olanağımız var. Basketbol Federasyonu Başkanlığı seçimleri yapılacak. Yönetmelikler gereği Demirel yeniden aday olamıyor. Aboneliği yenilenmeyecek.
Basketbola yeni bir beyaz sayfa açma olanağı doğru kullanılmalı. Turgay Bey’in dibe vurdurduğu çemberi yerine takacak bir enkaz kaldırma ekibi sıfırdan iş başına gelmeli. Bu AKUT (akil umut) grubu tek adam yıkımı sonlandırılmalı.
”Kulüp” ve “Milli Takım” işlerini ayıran yeniden yapılanmayla “paramızla pulumuzla rezil olma” aymazlığına son verilmeli.

Yazarın Tüm Yazıları