İç güveysinden hallice

OBRADOVIC-Ivkovic vb. “Marka-vic” koçlar gelliyor derken; kulüplerimiz ‘küçük kalmayı’ seçtiklerini ilan ettiler.

Haberin Devamı

Tombala karıştırır gibi bildik 2. sınıf oyuncular harıl harıl takım değiştiriyor. Eski taslarla yeni hamama giriyorlar. “Yorganını tanımıyor ki ayağını ona göre uzatsın” durumu var. Anadolu Efes mesela, şaka gibi, Mahmutovic’te karar kıldı. Malum Mahmuti eczacılık okurken Naumoski’ye tercümanlık yapsın diye kulübe alınmış, Örs ve Ataman yardımcılığından aldığı feyzle koçluk kariyerini geliştirmişti (!) Tekrar kürkçü dükkanına döndü. Anlaşılan Efes’in büyük olmaya niyeti kesinlikle yok. G.Saray gerisinde durmayı arkasından itelemeye çevirdiği Mahmuti’den neden vazgeçti? Cimbom’un Euroleague şansını ‘pivotsuz basketbol fantezisi’ ve Bekobasket mahreçli oyuncular merakından heba ettiğinden olmasın? G.Saray’ın anlamadığı cevheri mi keşfetti Biracılar?

Haberin Devamı

Kayıkçı kavgası

Ergin Ataman, üç kupanın üstüne yatarak, en akıllı hareketi yaptı. Trenden zamanında indi. Beşiktaş’taki sponsor ve mali durum belirsizlikleri Kartal’ı Euroleague’de çok zorlayacak. Hangi kupayı kovalayacağını çok iyi bilen Ataman; Eurochallenge’ı Cimbom’a getirerek kahramanlığını ikiliyebilir. Sportif Direktörü Lütfi Arıboğan’la kadim dostlukları G.Saray’ı ‘yenilmez armada’ günlerine geri götürebilir. Tabii ki yönetimdeki monşerler rahat verir, malum çekememezliklerle kösteklemezlerse... Kartal, G.Saray’ın yıllardır yılan hikayesine çevirdiği Erman Kunter’in dönüşünü sağlayarak gol attı mı? Bunu göreceğiz. Erman’ın, yeterli bütçe sağlanamazsa geçen yılın efsanevi başarısı altında ezilme tehlikesi var. Her zaman papazın pilav yemeyeceğini Çarşı’ya anlatmak zor olacak.

İtalyan modası

F.Bahçe Ülker cart diye tarz değiştirdi. Yılların Balkan-Adriyatik kırması basketbol ekolüne; jöleli İtalyan, Siena’nın ve İtalyan Milli Takımı’nın çalıştırıcısı Pianigiani’yi getirerek sil baştan yaptı. Bu mayanın tutması için Kurbağalıdere’nin altından çok sular akması gerek. Ataman’ın yardımcılığından Siena’yı İtalya’nın son 6 yıldır yenilmez armadası yapan Pianigiani çok başarılı ama taş yerinde ağırdır. Nedim Karakaş’ına bakmaz adamın. İtalyan bülbülünün, kanarya kafesinde ötememesinden korkarım.

Yazarın Tüm Yazıları