İbni Sina ne hallere düştü

İBNİ Sina Hastahanesi’nde durum içler acısı... Sağlık Bakanlığı da sanırım farkındadır. Sadece 1 hemşire ile 2 blokta yatan hastalara hizmet vermek gibi bir durum yaşanıyor. Her blokta 3-4 hasta yatan yaklaşık 20 oda var.

Haberin Devamı

Hemşireler yanlarında bulunan 1 adet kat görevlisi ile olağanüstü bir çabayla ve de ciddi olarak bunalmış bir halde hizmet vermeye çabalıyorlar.
Bana sorarsanız canlarından bezmiş bir haldeler, zira A blokta acil bir hasta ile ilgilenirlerken B bloktan gelen diğer acil vaka çağırısına yetişmekte çok zorlanıyorlar. Bunun sonucunda da hasta ya da yakınlarıyla istenmeyen bir sürü sevimsiz diyalog yaşamak durumunda kalıyorlar. Her hastanın yanına refakatçi istiyorlar, serum ya da verilmekte olan kan bitince kendilerine haber versinler diye... İnanın hastahane gribal enfeksiyondan geçilmiyor. Ben 3 gün refakatçı olarak kaldım, şu anda hem hastam gripli hem de ben 39 derece ateşle yatmaktayım....
Umarım burada da siyasi oyunlar yoktur. Zira başka bölgelerdeki hastahanelerde 3-4 hemşire görev yapmakta iken İbni Sina Hastahanesi’ndeki bu durum oldukça düşündürücü..
M. ERKAN

Haberin Devamı

İntibakların 3 kuruşu için nedir bu yaygara

EMEKLİ bir okurumuz yazıyor:
Emekli intibaklarında son durum, ödemeler 2013 ten itibaren başlayacak. Medyaya bakınca hemen yarın farklar veriliyor ve emekli oh diyecek sanırsınız!
Bir sene sonra verilecek üç kuruşun ‘gürültüsü’   şimdiden çıkıyor. Vekillere iyileştirme sessiz ve derinden tamamlandı ballı maaşlar çoktan cebe girdi. Aslı ile temsilci arasındaki fark, az gelişmişe tam yakışan türden. Sessizler, gürültü yapanalar kadar pişkin olmayınca     netice bu; alan razı veren    razı.
2013 için emekli gündemi şimdiden belli; ‘eski yeni emekli farkı kalmadı, enflasyona, zamana ezilmediler!’
Emekli dernekleri ‘plaketleri’ hazırlamalı, iyilikler karşılıksız kalmamalı.
Emekli olup bu seneyi geçiren yaşadı, intibak çıktı!

‘Ardahan’da birleşirsiniz

ÖĞRETMEN tayinlerinde önemli bir yere sahip olan ‘il emri’ iptal edildi. MEB’in daha önce yapmış olduğu hataların (zorunlu hizmet affı, öğrenim özrünün sınırsızlaştırılması ve kontrol edilmemesi) ceremesini bizler çekeceğiz. Ben 3 yıldır Ardahan’ın dağ köyünde yılın 4 ayı sularım donmuş vb olumsuzluklarla yaşıyorum.
Tam bu yıl eş durumu tayini isteyecektim ki bu olay çıktı.
Bakan diyor ki mesele aile kurumuysa Ardahan’da da birleşirsiniz. Ama benim insan gibi yaşamaya hakkım yok mu? Başkalarından doğan çarpıklıkların sonucunu neden ben çekeyim. Lütfen bu olaya bir duru deyin veya orta yol bulunması için çaba sarf edin.
Benim gibi olan binlerce öğretmen adına sesimizi duyun...
Dursunali ERİKOĞLU

Haberin Devamı


KISA... KISA...

TÜRK Japon Vakfı Kültür Merkezi’nde yapılacak ‘Kadın Gözüyle Türk ve Japon Kadınlar’ konulu panel 10 Mart Cumartesi 17.30’da Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi’nde yapılacak. Konuşmacılar: Dr. Mikiko Uehara, Doç. Dr. Serap Durusoy, Ryoko Asano, Prof. Dr. Ayşenur Tekmen.

Yazarın Tüm Yazıları