Hücresel bazlı ürünler

Yaş ortalamamız yükseliyor o halde yaşlanma etkilerini de dondurmamız gerek. Benim tavsiyem, hücresel bazlı ürünlerin kullanılması

Haberin Devamı

Toplumlar yaşlanıyor. Özellikle gelişmiş ülkelerde orta yaş ve sonrasındakilerin oranı sürekli büyüyor. Bizde de durum aynı. Sadece 2003-2009 döneminde ömrümüz ortalama üç yıl uzadı. Yeni istatistikler artık ortalama ömrün kadınlarımız için 76, erkeklerimiz için 71 yıla çıktığını gösterdi. Bunun bir anlamı da cilt sorunlarıyla ve cildi genç tutan ürünlerle ilgilenenlerin sayısının artacağı.
İşte bu nedenle cilt yaşlanmasıyla mücadele eden ürünlere müthiş bir ilgi var. Bu alanda ciddi gelişmeler oluyor. Adına ‘kozmetik dermatoloji’ denen yepyeni bir alan ortaya çıktı. Konu bilimsel bir yapıya dönüştürüldü. Daha ciddi, oturaklı, kontrollü bir alan haline geldi. Umut tacirliği yapan palavra haplar ve kremler ortalıktan birer birer çekildi. Yerlerine güvenli, kaliteli, neredeyse ilaç gibi dizayn edilen ürünler üretildi. Hatta bazı kozmetik firmaları ilaç firmalarıyla  işbirliği yaparak etkin ürünler üretti.  “Dış görünüşün ne önemi var, önemli olan sağlık!” desek de çoğumuz görünüşe özellikle de oluşturduğu değişikliklere direnmeye çalışırız. Bu çabaları hoş görür, hatta teşvik bile ederim. Bunun bir nedeni ‘40’ından sonrasını keyifli yaşamanın aynalarla barışık olma durumuyla doğrudan bağlantılı olduğuna’ inanmam.
Örneğin yeni geliştirilen ve iris germanica kökü özleri içeren bazı ürünler çıktı. Henüz bizde yok. Ama bu özü içeren ürünleri kullananlar, özellikle ilk üç ayda lifting anlamında çok iyi sonuç aldıklarını söylüyor.
Ürünü, ‘hücresel tedavilerle gençleştirme’ konusunda dünyaca üne sahip olan, İsviçre’nin Montrö şehrinde yaklaşık 100 yıldır faaliyet gösteren, (bir dönem de benim de çalıştığım ve eğitim gördüğüm) bir klinik geliştirdi. Hücresel bazlı bir ürün olduğu için ben de bu tür ürünleri tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı


NOT EDİN
İris germanica özü ne işe yarar

Öne çıkan cilt tamircisi maddelerin başında peptitler geliyor. Bu peptitlerin hepsi de eşit güçte değil. Alfa lipoik asit ve koenzim Q10 ile askorbil palmitat (C vitamini) süksesini ve güvenilirliğini hâlâ koruyor. Son zamanlarda geliştirilen ve adından sık sık söz edilen iris germanica kökü özlerini kullanan üreticilerin iddiası şu: Bu kremlerin esas maddesi yani özü, bir sır gibi saklanıyor. İris germanica bitkisinden elde edilen özlerin en etkili unsur  olduğu anlaşılıyor. Ürünün sırrını ilk öğrenenlerden biri de ben olacağım. Çünkü böyle bir söz aldım! İris germanica esaslı bu ürünlerin içinde allantoin, ceteareth-12, askorbic acid, palmitoyl tripeptit-5, dünyanın en güçlü nemlendiricilerinden sodyum hiyalüronatla yosun özleri, E vitamini ve limonenlere kadar çok sayıda mükemmel ve güçlü cilt tamircileri var. Ürün şu anda İsviçre’nin bazı ünlü anti-aging merkezleri tarafından da kullanılıyor.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ
Sigara ve güneş sizi yaşlandırır

Cilt yaşlanmasında gelişmeler iyi ama henüz çok büyük mesafeler alınmış da değil. Araştırmalar yaşlanmaya bağlı cilt sorunlarının neredeyse yüzde 80’inden fazlasının çevresel zararlardan özellikle de güneş ışığı ve sigaradan ileri geldiğini gösteriyor. Genetik faktörler ve diğer içsel etkenler (yani genel sağlık durumunuz) de önemli ama onların gücü yüzde 20’yi pek geçmiyor. Eğer etkili ve kalıcı bir cilt yaşlanması önleyici program uygulamak istiyorsanız, işe çevresel faktörlere bağlı cilt bozulmasını önlemekle başlamalı, özellikle güneşin en etkili yaşlandırıcı ve birinci suçlu olduğunu unutmamalısınız. Sigaranın en az güneş ışınları kadar önemli bir cilt yaşlandırıcısı olduğundan artık kimsenin şüphesi kalmadı.

 

Haberin Devamı

UNUTMAYIN
Cilt ağızdan beslenir dışarıdan desteklenir

Siz cildinizi ne kadar korursanız koruyun doğal iç yaşlanmanızla ve genetik mirasınızın etkisi de hükmünü icra eder, cilt yaşınıza damgasını onlar da bir şekilde vurur. Bu nedenle bedensel ve ruhsal yaşlanma önlemlerini dikkate alanların cildi daha genç kalır. Güzel uyuyan doğru beslenen, stresten uzak kalan, huzurlu, keyifli bir hayatı olan, düzenli egzersiz yapan ve sağlığına özen gösterenlerin doğal olarak ciltleri de genç ve sağlıklı olur. Yukarıda belirttiğimiz genel önlemler içinde özellikle ‘Beslenme’ çok önemli. Benim çok sevdiğim o eski cümlemi isterseniz bir kez daha hatırlayalım: “Cilt ağızdan beslenir, dışarıdan desteklenir.” Eğer cildinizi daha iyi beslemek istiyorsanız ne yiyip ne içtiğinize dikkat edin. Daha çok taze sebze meyve, balık tüketmeye özen gösterin. Sık sık kilo alıp vermeyin, sağlıklı bir kiloda kalmaya gayret edin.

Yazarın Tüm Yazıları