Hortum devletin her kurumuna bağlanmış

GEÇEN hafta bağlı bulunduğum şirketin bir ihalesi için Zonguldak’a hareket ettim. Sabah erkenden Araştırma Hastanesi’ne ihale başvurusu için gittim.

Haberin Devamı

İhale dosyasını onaylatmak için bir odaya girdim. Odada biri bayan dört candan insanla karşılaştım. Çay koymuşlar kahvaltı için de beyaz peynir domates ve ekmek hazırlamışlar. Uzaktan geldiğimi anlayınca azıklarına beni de ortak etmek istediler. İkram kabul etmemek ayıp olur diye bir parça domates bir bardak çay aldım. Onlar evraklarıma bakarken, ben de masada gördüğüm bir kitabı izin isteyerek biraz kurcaladım. Kitabı yazan beni azıklarına davet eden arkadaşlardan biri yani hastane memuru yürekli adam Cihangir Koca... İşlemlerim bitti Cihangir Bey kitabı bana hediye etmek istedi. Ücretini vereyim dedim, kabul etmedi. Belli ki düşüncesini pazarda satacak bir adam değil. Kitabı teşekkür ederek aldım ve ihale olacak salonun önünde beklemeye başladım. Bu arada fırsattan istifade okumaya başladım. Kitabın ismi ‘Şah Gıllız’, konusu ise ağalık düzeni karşısında ezilen mazlum insanların zor şartlarda nasıl birbirlerine kenetlendikleri... Kitabın sayfalarında ilerlerken bu koca ustanın eserine nasıl yüreğini koyduğunu gördüm. 75’nci sayfaya geldim kirpiklerim yaşarmış; çevreme baktım insanlar var, okumayı bıraktım.
Sonra ihale salonuna geçtik. İhaledeki teklif tablosu ilginçti. Aynı ürün için birbirinden farklı hatta iki kata yakın fiyatlar havada uçuşuyordu. Ben nereye geldim dedim. Nasıl olur da aynı marka ürün için farklı fiyatlar verilirdi. Sonra düşündüm ve dedim ki hortum her tarafa bağlanmış. Yüce devletimin parası da bir yerlere yıllarca akmış. Ama şu kesindi, bu ihalede hortum olmayacak ve düşük veren kazanacaktı. Olayın kötü yanı da ne biliyor musunuz? En düşük teklifi veren firma biz değildik. Kendime kızdım ama fiyat teklifimizden benim haberim yoktu. Salondan çıktım ilk otobüsle Ankara’ya hareket ettim. Yolda Cihangir Usta’nın yazdığı kitabı ve ihaleyi düşündüm. Ve çıkardığım sonuç birilerinin kursağından geçecek fazla lokma mazlum vatandaşın çocuğunun kursağından kesiliyordu.
Ne diyeyim sağol eline diline sağlık Cihangir Usta...
 Bülent AKTAN- Ankara İş Adamları Derneği Başkanı

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“Bir topluma her şeyden önce ilim ve ahlak öğretilmelidir.”
Epictetus

Haberin Devamı

Biliyormusunuz

CHP Kayseri Milletvekili Dr. M. Şevki Kulkuloğlu’nun Kayseri’de olarının %9,85’den %12.20’ye yükseldiğini, seçmen artışı hesabıyla artış oranının %30 olduğunu belirterek, Başbakanın talimatıyla kendisinin seçtirilmemesi için oluk oluk para akıtıldığını devletin tüm gücü o olanaklarının kullanıldığını söylediğini...

Ankaralıları uyarıyorum

GEÇEN hafta yaşadığım ve daha önceki senelerde de örneğini duyduğumuz bir olayı, halkımızı uyarmak açısından sizinle paylaşmak istiyorum.
Çankaya semtinde arabamı park ettiğim sırada İstanbul plakalı kırmızı Fiat Punto markalı bir araba yanıma yaklaştı. “Pardon, bir şey sorabilir miyim?” diyen 30-35 yaşlarındaki gayet düzgün giyimli araç şoförü yol soracak sandım. Ancak kendisi bana, İstanbul’dan Ankara Free Shop’a mal getirdiğini, malları teslim ettiğini ancak elinde eşantiyonların kaldığını ve bunları uygun fiyata satmak istediğini söyledi. Yan koltukta çeşitli parfüm markalarının yazılı olduğu bir poşet de duruyordu. Ancak, birkaç sene önce yine benzer şekilde olaylar yaşandığını, aynı kurguyla insanlara bu kokuların koklatılarak, çeşitli üzücü olaylara maruz kaldıklarını hatırladım. İsteğini reddettiğimde ısrarlı bir şekilde “Keşke deneseydiniz” diyen bu şahıs, olaydan haberi olmayan ve gerçek sanan vatandaşlar için tehlike uyandırmaktadır.
Bu konuda vatandaşlarımızın, özellikle uygun fiyat sunulduğu için gençlerin dikkatli olmalarını belirtmek istiyorum.                 K.S.

Haberin Devamı

Başbuğ’un konuşması

ESKİ Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, asker-sivil ilişkilerini “Üç kör adamın bir fili tarif etmeye çalışmasına” benzetmiş...
Katıldığı bir konferansta konuşan Başbuğ, “Ordu hiçbir düşünceye karşı da olamaz, sahip de olamaz; o sadece profesyonel olur ve toplumun çıkarını düşünür” demiş! Güzel demiş de, keşke  bulunduğu coğrafyanın karakteristik özelliklerine de vurgu yapsaydı.
İsviçre Genel Kurmay Başkanı gibi konuşmak pek hoş da...                      C.Y.

Yazarın Tüm Yazıları