Hollywood ünlülerinin güzellik tüyoları

Onlar kırmızı halının en ünlü isimleri... Ve işte size Catherine-Zeta Jones’dan Jennifer Aniston’a, Gwyneth Paltrow’dan Demi Moore’a, Hollywood’un en güzel kadınlarından A sınıfı bir cazibe listesi... Bu güzellik tüyoları sizin de çok işinize yarayabilir!

Fondöten maskesinden uzak durun

Fondöteni uygulamak için sünger yerine sert sentetik kıllı bir fırça kullanın. Böylece fondöten tene daha rahat dağılır. Ürünü kullanmaya burnunuzun etrafından başlayın, daha fazla eklemeden yumuşakça gözlerinizin etrafına yedirin.

Dudak kalemi dostunuzdur

Dudak kalemleri, sizi olduğunuzdan daha parlak gösterir. Ama bu parlaklık için öncelikle rujunuzla çok uyumlu olmasına dikkat edin ve kalemi rujunuzu sürdükten sonra uygulayın (daha kolay kullanılır). Hatları yumuşatmak için parmağınızı kullanın; böylece yüzünüzde sert bir çizgi de olmaz.

Yorgun gözleri kamufle edin

Siyah ya da kahverengi kalemi gözlerinizin çevresine dağıtın; böylelikle daha rock’n roll ve baştan çıkarıcı görünmelerini sağlarsınız. Ayrıca yorgunluk izlerini de gizlemiş olursunuz.

Parlak gözkapağı artık demode

Kadınların gözkapaklarına parlatıcı yüklemeye hiç ihtiyaçları yok! Bu eski moda. Ayrıca o bölge zaten ortada; neden daha fazla öne çıkartasınız ki?

Makyajınızdan keyif alın

Şarap eşliğinde makyaj çantası partisi düzenleyin! Yeni renkler deneyin ve arkadaşlarınızın gerçek düşüncelerini öğrenin.

Uyuyan güzel

Geceleri vücut kendini onarırken, kullandığımız gece kremleri cildimizi gündüze oranla daha fazla besliyor. Artık güzellik uykusuna daha fazla yatabilirsiniz.

Gece kremlerinin bu kadar popüler olması ve kozmetik bilimcilerin "uyku zamanı tamiri" için yeni teknolojiler arayıp durması şaşırtıcı değil... Yurt dışında yürütülen bir araştırmaya göre, prestijli markaların cilt kremlerini kullananların yüzde 45’i, kozmetik listelerine son dönemde gece kremlerini de ekledi. Bu, bolca gece kremi kullanmanın gösteriş olduğundan şüphelenen kadınlar için önemli bir haber. Çünkü gece kremlerinin yararları, bilimsel bir gerçek olarak karşımızda duruyor artık...

Bilim adamlarına göre; güzellik uykusunun biyo-kimyası, cilt yenilenmesinin ivmesini artırıyor. Yani güneş, deniz, rüzgar, kirlilik ve yerçekiminden olumsuz etkilenmiş cilt, ancak dinlenirken yenilenebiliyor.

Ayrıca uyurken büyüme hormonu salgılanıyor ve cilt daha az stres altında kalıyor. İşte bu nedenlerle kozmetik markaları da ürünlerinin ana maddesi olarak gece boyunca hücrelere enerji sağlayan adenozin trifosfatı seçtiler. Artık kullandığınız gece kremleri, siz uyurken cildinizdeki stresi ve yorgunluğu azaltıcı güce sahip.

Zayıflama ve selülit tedavisinde

SON TRENDLER


Vücutları forma sokmak için son dönemde geliştirilen teknikler, hayli ilgi çekiyor. Mezoterapi, radyo-frekans, ozon uygulaması ve refleksoterapi gibi trend yöntemler hakkında detaylı bilgileri, Diyet Uzmanı ve Mezoterapist Uzman Dr. İsmail Ağar’dan aldık.

n MEZOTERAPİ

İlk olarak Fransa’da Dr. Pistor tarafından geliştirilerek tıbbın hizmetine sunulan mezoterapi, bugün tüm dünyada uygulanan yaygın bir tedavi yöntemi. Mezoterapinin bu kadar yaygın ve popüler olmasının temel sebebi, selülit tedavisindeki başarısı ve bu konuda etkin tıbbi bir tedavi olması... Ancak bilindiği gibi klasik mezoterapide hafif de olsa bir acı hissi ve morarma oluşuyor. Oysa yeni geliştirilen pompalı mezoterapi tabancalarıyla ağrı hemen hemen yok denecek kadar azaltıldı, morluklar da önemli ölçüde giderildi.

n RADYOFREKANS

Son yıllarda geliştirilen radyofrekans yöntemlerinden sonuncusu Bipolar radyofrekans tedavisi, selülitle beraber cilt sıkılaştırmada etkin bir çözüm sunuyor. Bu yöntemin bir avantajı da ciltte herhangi bir morluk ve iz bırakmaması.

n OZON TEDAVİSİ

Ozon kullanımı, selülit tedavisindeki son yeniliklerden... Gerek cilt altındaki yağ dokusuna, gerekse cilde doğrudan ve yoğun olarak oksijen sunan ozon buhar saunaları, kısa sürede selülit problemini gideriyor. Ayrıca ozon terapi, diğer iki yöntemle kombine edilerek tedavi süresini kısaltıyor.

n VAKUM REFLEXOTERAPİ

Selülit ve şişmanlik tedavisinde en hızlı yardımcı tedavi seçeneklerinden biri... Bu tedavi özellikle ozonla birlikte uygulandığında etkisini artırıyor. Vücutta hiçbir iz bırakmaması nedeniyle, bu gayet ideal bir kombinasyon. Reflexoterapi sadece şişmanlık, selülit ve sarkma tedavisinde de kullanılmıyor. Aynı zamanda vücut deformasyonları, sekonder olarak gelişen gözaltı torbalanmaları, çatlaklar, ameliyat-tramva izleri, bacak şişlikleri, spor hekimliği ve fizik tedavi amaçlı rehabilitasyonlarda da yaygın olarak başvuruluyor.

n OKSİJEN

Temeli oksijen tedavisine dayanan bu yöntemle, doktor kontrolünde bir saatte bir kilo veriliyor. Etkili medikal ve spa teknolojilerini kombine eden oksijen tedavisi, ısı terapisi, yatıştırıcı sistem, aromaterapi ve ses terapisini aynı anda uygulayarak metabolizmayı harekete geçiriyor. Uygulama sonrasında vücutta su tutulumu azalıyor ve cilt temizlenmiş oluyor. Ayrıca kas dahil pek çok ağrı ve acı da sona eriyor.

Sistemin bir diğer etkisi de selülitleri ortadan kaldırması... Aslında kombine bir spa sistemi olan bu tedavi, metabolizmayı hızlandırıp kalori tüketimini artırarak zayıflamayı gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra stres ve endişe hislerini ortadan kaldırıyor. Bakıma dahil edilen oksijenle zihin daha sağlıklı hale gelirken moral ve konsantrasyon artışı da gerçekleşiyor.
Yazarın Tüm Yazıları