Hollywood’da kıyamet kopuyor

Kıyametin geldiği bir dünyada Hollywood ünlülerini bir evde toplayan çılgın komedi “Buraya Kadar”, gülmek isteyenler için birebir.

Haberin Devamı

Türkiye sinemasını takip edenler için “Gözümün Nûru” ve “Sev Beni”, aşk filmi arayanlara “Son Aşk”, vasatlıktan kurtulamayan gerilim “Paranoya” haftanın diğer seçenekleri...

Buraya Kadar
This Is The End
Yönetmen: Seth Rogen, Evan Goldberg
2013/ABD/107’
Kıyamet gelmiştir ve James Franco’nun yeni evinde yapılan parti için bir araya gelen Hollywood ünlüleri teker teker ölmeye başlar. Bu çılgın fikirden yola çıkan ve şimdiden bir fenomene dönüşen film, James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel, Danny McBride, Craig Robinson ve Emma Watson gibi kadrosuyla da göz kamaştırıyor. İkincisi için hazırlıklarına başlanan filmde, Channing Tatum, Michael Cera, Rihanna gibi ünlülerin bir görünüp bir kaybolduklarını belirtelim. Gülmek isteyenler için doğru seçim.

Haberin Devamı


Vasat bir gerilim

Paranoya
Paranoia
Yönetmen: Robert Luketic
2013/Amerika/106’
“Legally Blonde/Bu Nasıl Sarışın!”, “Monster-in-Law/Vay Kaynanam Vay” gibi komedileriyle tanıdığımız Robert Luketic’in yönettiği film, küresel pazarın perde arkasını gösterme iddiasında. Dünyanın en güçlü iki teknoloji milyarderinin birbirlerini yok etmek için oynadıkları oyunların içine düşen genç bir adamın yaşadıklarını anlatan “Paranoya”, Harrison Ford ve Gary Oldman’ın varlığına rağmen vasatlığı aşamayan bir gerilim.

Adana’dan ödüllü

Gözümün Nûru
Yönetmen: Hakkı Kurtuluş, Melik Saraçoğlu
2013/Türkiye
Geçtiğimiz haftalarda Adana’dan “En İyi Film” başta olmak üzere 4 ödül birden kazanan bu kara komedi, genç bir sinema sevdalısı olan Melik’in hayatını anlatıyor. Melik film yapma hedefi üzerine kurduğu hayatı, üst üste geçirdiği iki retina dekolmanıyla alt-üst olur. Kör olmanın kıyısından döndüğü ve kırk gün boyunca gözleri bandajlı yüzükoyun yatmak zorunda kaldığı bu çileli süreç, Melik’i korkularıyla yüzleşmeye ve sinemayla kurduğu saplantılı ilişkinin muhasebesini yapmaya itecektir. Yeni dönem Türkiye sinemasını takip edenler kaçırmayacaktır.

Hiçbir zaman geç değildir

Son Aşk
Mr. Morgan’s Last Love
Yönetmen: Sandra Nettelbeck
2013/Almanya-Belçika/116’
Alman sinemasının az ama öz üreten kadın yönetmenlerinden Sandra Nettelbeck’i ilk filmi Mostly Martha’yla çok sevmiştik. Kendine özgü bir mizah yaratmayı başaran yönetmenin bu filmi Hollywood’un da ilgisini çekmiş, Catherine Zeta Jones’lu kötü bir uyarlama olan “No Reservations/Aşk Tarifi”ni doğurmuştu. Nettelbeck şimdi de Françoise Dorner’nin “La douceur assassine” adlı romanından uyarlamasıyla karşımızda. Paris’te yaşayan yalnız, dul bir Amerikalının şans eseri yaşam dolu ve güzel bir kadınla tanışmasından sonra hayatı tekrar sevmeyi öğrenmesini anlatan “Son Aşk”, usta aktör Michael Caine’i başrole taşıyor. Dram-komedi türündeki film bu havalarda içinizi açabilir.

Haberin Devamı

Sevmek kolay da...

Sev Beni
Yönetmen: Maryna Er Gorbach, Mehmet Bahadır Er
2013/Türkiye-Ukrayna/90’
Sinemacı ikili Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er’le 2009’da yönettikleri ilk filmleri “Kara Köpekler Havlarken”le tanımıştık. Yine aynı yıl çektikleri “No Ofsayt”la büyük bir hayal kırıklığı yaratan ikilinin üçüncü ortak filmleri “Sev Beni”, evlenmeden önce “cinsel tecrübe kazanmak” için Ukrayna’ya giden Cemal adlı genç bir adamın Sasha adlı bir kadınla tanışması ve ona aşık olmasını anlatıyor. Televizyon filmlerini andıran havasıyla sınıfı geçemeyen film, Antalya’da da çok kötü eleştiriler toplamıştı.

Yazarın Tüm Yazıları