Hoca-öğrenci hukuku

BU kez farklı bir hukuku size yazmak istiyorum:
“Hoca-öğrenci hukukunu”

En güzel örneğini geçen hafta Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Ankara Devlet Konservatuarı’nda ben de yaşadım. HÜ Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı Başkanı Füsun Balkaya’nın, hocaları Prof. Dr. Bozkurt Kuruç’un meslekte 50. yılı nedeniyle bir kutlama programı düzenledi. Daha önce 20’ye yakın projeyi üstlenen ve bu projeyi de tek başına yürüten Balkaya, “50.yılda Kurucu Başkanların” ve bugüne kadar görev yapan başkanların resimlerinden oluşan “Mini Belgeliği” de bölüme yaptırıp armağan etti.

Kutlamada kimler vardı

Rektör Prof. Dr. Uğur Erdener, Prof. Dr. Emel Doğramacı, Prof. Rengim Gökmen, Yazar Tuncer Cücenoğlu, Prof. Dr. Adem Güngör, Prof. Dr. Zülküf Önal, Prof. Erol Erdinçi, Güven Öktem, Nevruz Atay, Murat Atak, Ferahnur Barut, İpek Çeken, Zafer Kayaokay’nın katıldığı kutlamaya Balkaya evsahipliği yaptı.

50. yıl pastası ve konser

Okul Müdürü Erol Belgin, öğretim üyeleri, sanatçılar, misafirlerle birlikte yapılan kutlamada 50. yıl pastası kesildi. Konser salonunda süren kutlamada, öğretim görevlisi Seçil Öztan’ın “Elveda” adlı şarkıyı söyledi. Kuruç için düzenlenen panelde, lisans IV. sınıf öğrencisi Yağmur Uzun Bozkurt Hocasını anlatmasının ardından Kuruç’un damadı Prof.Dr.Zülküf Önal konuştu.

Prof. Dr. Emel Doğramacı da Kuruç’un başarısının arkasında görünmeyen ama bir o kadar da önemli olan karısı Christine Kuruç’un olduğunu söyledi. Kuruç Törenin sonunda Anasanat Dalı Başkanlığı’nca hazırlanan “50. yılda 50 sayfa” adlı albümü Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdener, Bozkurt Kuruç’a öğrencilerinin ve konukların alkışlarıyla armağan etti. Şef Erol Erdinç yönetiminde Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası da Kuruç’a, 50. yıl armağanı olarak bir konser verdi.

“Düşler Yolu” Kuruç için sahnelendi

Müzikle dolu kutlamaların finalinde, İpek Çeken’in yönettiği T. Willams’ın ünlü “Düşler Yolu” adlı oyun sahnelendi. Çeken’in daha önce oynadığı bu oyunu öğrencileri de büyük başarıyla Bozkurt Hocaları için sahnelediler. Prof. Kuruç, öğrencilerinin sahnelediği bu oyunu da ayakta alkışladı.

Oyunun bitiminde Mahir Canova sahnesinde, tüm konuklara ve öğrencilere Tiyatro Anasanat Dalı Başkanlığı’nca kokteyl verildi. Kokteylde fotoğraf çektirmek için sıraya giren öğrencileri ile duyduğu gurur Kuruç’un gözlerinden okunuyordu.

Nice sanat ve sağlık dolu 50 yıllara Bozkurt hocam.
Yazarın Tüm Yazıları