Hiç yoktan iyidir

Haberin Devamı


Hiç yoktan iyidir Hiç yoktan iyidir

GÜZELBAHÇE

GEÇENLERDE bizim Turan Gültekin’in Güzelbahçe’deki çukur serüvenini iletmiştim. Kolluk takmayı sürdüren Turan, çukurla ilgili gelişmeyi aktarıyor bu kez, en azından çiçek var ortada;
“Güzelbahçe’de bisikletle gezerken düştüğüm çukuru anlatmıştım. Olay gazetede çıktıktan sonra Büyükşehir Belediyesi yetkilileri harekete geçmiş ve çukurlara çiçek dikmiş. Ben doğrusu o çukurların ağaç dikilmek üzere açıldığını ve de öylesine bırakıldığını düşünmüştüm. Ancak Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı’ndan bana aktarılan bilgiye göre, orada daha önceden iğde ağaçları varmış. İğde ağaçları deniz suyuna dayanamadığı için sökülmüş.

Haberin Devamı

Karar aşamasında çukura girmişim

Ancak yerine ne dikileceğine henüz karar verilmemiş, o yüzden de çukur halinde bırakılmış. Ben de onlar düşünürken çukura girmişim. Haberden sonra düşünmeyi bırakıp, o çukurları yine yeşillendirmişler. Bu sefer ağaç değil, dekoratif bitkiler dikmişler. Hala aklımda şu soru var. İğde ağaçları dayanamadığına göre, bu bitkiler nasıl dayanacak? Kendilerini illa ki oraya bir şey dikmek zorunda mı hissediyorlar? Deniz kenarındaki o çukurları betonla kapatmamalarının sebebi estetik kaygısıyla ‘yama’ hissi vermemek mi? Eeee kafamda da bu kadar soru olunca, ‘Hiç yoktan iyidir’ demekten başka bir şey gelmiyor elimden. En azından çukurlar görünür oldu.”
Ben de Turan’a yine “geçmiş olsun” ve “çukurlara dikkat” diyorum.


BORNOVA

Bu kadar uzun telefon arızası olur mu olur

Bornova Ergene Mahallesi’nde 454 / 1 Sokak ve çevresindeki evlerde telefonlar geçen cuma gününden beri çalışmıyor. Telekom, böyle uzun arızalarda vatandaşı uyarmak için, “Arıza var, giderilmesi zaman alacak” gibisinden bir duyuru yapamaz mı? O zaman, “Telefon mu kesildi, borç mu vardı” gibisinden sorular yanıt bulurdu.

Bir grup sokak sakini

NOT: Dün saat 10.30 itibarıyla 121 numaralı arıza telefonunu çevirdiğinizde sözkonusu bölgede çalışma olduğundan hizmet verilemediği yanıtı alınıyordu.

Haberin Devamı

ALSANCAK

Kordon’da gezici baz istasyonları

Yazılarınızı zaman zaman okuyan bir vatandaşım, genellikle her fısatta belediyeyle ilgili olumsuz durumları dile getirmenize tanık oluyorum. Bir haftadır Kordon’da vilayetten izinli oldukları söylenen mobil baz istasyonu araçları görüyorum. Çevreye olumsuz sağlığı olan bu tip uygulamayı tıpkı belediye uygulamalarında olduğu gibi, dile getirmenizi hasseten rica ediyorum.

Onur Sakallıoğlu

NOT: Gezici baz istasyonu araçlarının son Gezi protestosunu destek eylemleri nedeniyle getirildiği bildirildi. İletişim firmalarının Kordon’daki gezici istasyonlarla ilgili tutumunu öğreneceğiz herhalde.

ÇANKAYA

Bu ucube İzmir’e ne kadar yakışıyor

Haberin Devamı

Gönderdiğim fotoğraf tarafımdan çekildi. Eski Atlas Oteli’nin yırtık perdeleri ile hemen arkasında bulunan Hilton Oteli beraberliği, güzel İzmir’e ne kadar yakışıyor değil mi? Bu fotoğrafı Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdim. Ama maalesef cevap alamadım.

Candan GÜLYEN

Hiç yoktan iyidir

NOT: Bir okuyucunun duyarlılığını yansıtmak tabii ki görevim. Ancak, bu ucubeyle ilgili olarak Büyükşehir’in de en azından şimdilik, eli kolunun bağlı olduğu biliniyor.


BUCA
Işılay Saygın’ın çok önemli sorunu

Buca, İzmir denilince, halkla kurduğu iletişim denilince akla gelen önemli bir siyaset değerine sahip: Işılay Saygın. Bu önemli kişinin adını taşıyan güzel bir kurum var: Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi. Okulumuz eğitimiyle, insana yaklaşımıyla ileri bir noktada da olsa, adının ağırlığını taşıma konusunda eksiklikler yaşıyor.

Haberin Devamı

İşte sadece çocuklarımıza değil, dışarıdan okullara da açık olan konferans salonumuz. Tam 6 aydır, Buca’nın kültür sanat etkinliklerinin yükünü kaldıran bu güzel salonun kliması çalışmıyor.
Bu sorunun aşılamaması, velilere, “Bizim derdimizi her zaman dinleyen ve çözen Işılay Saygın’ın adını taşıyan bir okulda nasıl oluyor” dedirtiyor...
Bu kadar mı zor bir klimanın tamir edilmesi? bazı anaokulları da yıl sonu gösterilerini burada yapıyor. Anneler ve babalar, terleyerek çocuklarının en mutlu günlerini, gösterilerini izliyor. Buca’nın bu “büyük” sorununu kim çözecek acaba? İhale yeniden Işılay Hanım’a mı kalacak göreceğiz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kente önemli hizmetleri olan bir ismin adını taşıyan eğitim kurumunun bu ihtiyacını giderecek bütçeye sahip midir? Ya da kaymakamlık, belediye bu işi beceremez mi? Kim becerir, yine Işılay Saygın mı?

Bir grup veli

 

 

Yazarın Tüm Yazıları