Herkes paranoyak oldu

GENELDE pazar günleri ailemle birlikte Gölbaşı’nı turlarız. Geçen pazar da eşimle birlikte Haymana Yolu’na saptık. Saat 15.30 sıraları Patalya Oteli’ni geçtikten sonra sağa dönen yolda Nesibe Aydın Okulları tabelasını gördük.

Haberin Devamı

Merak edip sağa döndük. 300 metre sonra sağa dönen geniş asfalt bir yol ve bu yolun sol tarafında okulu ve bu yolun yaklaşık 2 km. sonrasında ikişer katlı süper villalar gözüküyordu. Biz bu yola girmedik. Dönüşümü yapıp bagajdan, marketten aldığım gazozu almak istedim. 1-2 dakika sürede daha bagajı kapatmadan süper villar tarafından beyaz Hyundai bir araç geldi, yanımıza durdu. Arkadaki antenden polis aracı olduğu belliydi. Direk benden kimliğimi istedi. (İsteyebilir) Verdim ve ne yanlış yaptığımı, yani herhangi bir yazı, levha, aracın park tehlikesi veya  başka birşey olup olmadığını sordum. Süper villalarda 5 adet sayın bakanımızın oturduğunu söyledi. Benim, eşimin ve aracın GBT sorgulamalarını telsizle yaptı. Tabii ki herşey temiz çıktı.
Ben 35 senedir aynı muhitlere gider gelirim. Hiç böyle bir harekete maruz kalmadığımı söyledim. Ayrıldım.
Emniyet görevinini yapacak, fakat sonra düşününce; ya ben asker kökenli olsaydım, herhalde bizi götürmüşler, kozmetiklerimizi arıyorlardı.                ? A.S.S.

Haberin Devamı

Tamamlanmayan yollarımız

ESKİŞEHİR yolu üzerinde bulunan Mustafa Kemal Mahallesi’nde müteahhitlik yapan firmalar adına yazıyorum. Belediye bizlerden inşaat ruhsatımız çıkmadan önce; yol katılım, kanal katılım, strabize asfalt, tretuvar paraların peşin olarak alıyor. Ancak söz konusu mahallemiz rezillik içinde. Gerek mahalle içindeki gerekse çevresindeki asfaltlanmayan yolları, tamamlanyan bulvarları nedeni ile mahalle veya semt değilde köy görünümde.
Mahallemiz çevresinde bulunan TOBB, EİE, DSİ, Havelsan, Aselsan Net, Afet İşleri Müdürlüğü, Tevfik Fikret Lisesi, Kentpark, Cepa, Barış Sitesi, YKB Koray evleri ve adını yazamadığımız iş merkezlerinin bulunduğu bir mahalledir. Akşam ve sabah saatlerinde yolların bozuk ve dar oluşu nedeni ile trafik sıkışmakta öğrenciler çalışan insanlar mağdur oluyor. Gerek Ankara Büyükşehir Belediyesi gerekse Çankaya Belediyesi’ne yazılı ve telefon, e-mail yoluyla müracat etmemize rağmen bir sonuç
alamadık.
Bu ekonomik krize birde mahallemizin görütü kirliliği eklenince biz müteahhitler olarak satışta ve kiralamda büyük ölçüde zarar görüyoruz. Ekonomimizin lokomotifi olan inşaat sektörü ve mahalle halkı çok zor durumda. Cepa AVM ve Kentpark AVM arkasındaki 35m’lik bulvarın açılması yarım kaldığından bu sıkıntılara tuz biber ekiyor. Bu bulvar açıldığında Eskişehir Yolu üzerindeki dolmuş ve otobüsler bu buvara alınırsa trafik düzeni çok rahatlayacak ve mahalle sakinleri ve bizler Büyükşehir
Belediyesi’ne minettar olacağız.
A.Deniz KAPAN

Haberin Devamı

Peki tükürme yasağı nerede

SİGARA yasağı layıkı ile uygulanıyor. Ancak aynı gün çıkan ve bence çok ama cok daha onemli olan izmarit atma ve tükürme yasağı neden uygulanmıyor, uygulatılmıyor?
Kurum AKCASU

KISA... KISA...

? ANKARA Mimarlar Odası ile Finlandiya Büyükelçiliği’nin düzenledikleri “Saklamak ve Paylaşmak. Finlandiya’da kamu yapıları: Müzeler ve Kütüphaneler” sergisi Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Kültür Merkezi’nde 31 Ocak tarihine kadar izlenebilir.

Yazarın Tüm Yazıları