Her şey mükemmeldi

İTALYA şampiyon oldu... 4. yıldızı taktı gök maviler.. Kimse onlara şans vermiyordu, ama inandılar, çalıştılar ve kazandılar..

Müthiş bir finaldi. Hayır, finalden daha çok müthiş bir eğlenceydi. İnsanlar toplu halde eğleniyorlardı. Sahada futbolcular, tribünde ve şehirdeki tüm insanlar bu eğlencenin bir parçasıydı. Umarım bu maçı izleyen Haluk Ulusoy gerekli mesajı almıştır.

Futbol mu.. İki savunmacı teknik adamın mücadelesiydi sahadaki futbol. Önce gol yemeyelim anlayışı hakimdi iki tarafada. İkinci yarı ilk yarıya oranla daha hızlı ve tempoluydu ve yaşlı denilen Fransa daha iyiydi. İtalyanlar daha çok savunmada kaldı. 2002 Dünya Kupası’ndan 6 oyuncunun yer aldığı final maçının en çok alkış alan ismi Henry’ydi.

Zidane ise ne yazık ki, o muhteşem kariyerini kendisine hiç yakışmayan bir finalle kapadı. Futbolundan değil, rakibine attığı kafadan söz ediyorum.

Penaltılar

 HİÇ o penaltılardan birini atmayı düşündünüz mü? Topun başına geliyorsunuz, milyarlarca göz sizi izliyor. Kupayı kazanıp kazanmamak sizin vuruşunuza bağlı. O penaltıyı atmayı değil ama penaltıyı atanların ne hissettiğini duymayı çok isterdim.

Cola’nın rengi

 DÜNYA Kupası bir eğlence demiştik. Bu eğlenceye en büyük desteği şüphesiz sponsorlar sağlıyor. Dünya Kupası sponsoru Coca Cola da müthiş organizasyonlarla kupaya renk katan şirketlerin başındaydı.

Özel koltuk

 DÜNYACA ünlü Ferrari piloti Michael Schumacher’in maçı izlediği koltuklar yarış arabaları için özel araba koltuğu yapan Recaro firmasının yaptığı koltuklardı.

İtalyan Türkler

 TURNUVA boyunca Almanya’yı destekleyen Türkler, final maçında Alman izleyicilerle birlikte İtalya’ya destek verdiler. Belki de Türk izleyicilerin İtalya’yı desteklemesinin nedeni belki de Ermeni soykırımına Fransa’nın verdiği destekti.

Becker yorumcu

 ALMANLAR
bu organizasyonu Premiere TV’den, perde arkaları ve yorumlarla birlikte yayınladılar. Bu programın sunucuları arasında ünlü tenisçi Bores Peker, Mattheus, hakem Urs Maier gibi kişiler vardı.

KÖTÜ HABER!

 ALMAN futbolcuların Klinsmann’ın görevi bırakmaması için yaptıkları baskılardan sonra Beckenbauer da, "Klinsmann ile yapacak çok işimiz var" dedi. Beklentilerini bildiğimiz Daum için bu açıklama kötü haber diye yorumlanmalı.
Yazarın Tüm Yazıları