Her köye bir kütüphane

ANKARA Üniversite-si’nde okuyan gençler olarak kurduğumuz Sosyal Sorumluluk Topluluğu’yla, geçen sene ilkini Sivas’ın Altınyayla İlçesi’ne bağlı Başyayla Köyü’ne kurduğumuz köy kütüphanesinin ardından ikinci köy kütüphanesini 4 bin kitapla Yozgat’ın Çekerek İlçesi’nin Karahacılı Köyü’ne açtık.

Haberin Devamı

Ne siyasetçilerimizin bu konuya olan ilgisizliği ne de aydınlarımızın ülkemizde 1.500 kütüphane olduğunu görüp susması bizi çaresizliğe sevketmiyor. Biz birilerinin desteğiyle bu yola çıkmadık; bu yüzden çıktığımız bu yolda sonuna kadar devam etmek istiyoruz. Kütüphaneler açmakla dünya ülkeleriyle aramızda ki büyük uçurumu kapatmayı amaçlıyoruz. Siyasetçilerimizin popülist iş yapma politikalarıyla bu sorunun çözülmeyeceğinin farkındayız. Öyle ki tanınmış bir siyasetçiye neden kütüphane kurmadıkları sorulduğunda “zaten kitap okumayan bir ülkeyiz, kütüphaneler toplumun geneline hitap etmiyor” diyerek kütüphane kurmamasına yaptığı izahla siyasetçi camiasının kütüphane sorununa nasıl baktığını çok iyi ifade ediyor. Biz geleceğin Türkiye’sini kuracak üniversite öğrencileri olarak hiç durmadan ve hiç yorulmadan bu konunun önemine dikkat çekmeye devam edeceğiz.  Bunu sadece konuşarak değil, uygulayarak yapacağız.
‘Her Köye Bir Kütüphane’ kampanyamızın üçüncüsünü Muş’un Bulanık İlçesi’nin Mollakent Köyü’ne kurmak istiyoruz.
Ülkemizin her bir yanının aydınlanması için gençler olarak hiç durmadan çalışacağız.
Mollakent Köyü Kütüphanesi için şimdiden destekleri bekliyoruz.
Mücahit GÜNDOĞDU (baba_5005@hotmail.com)

Haberin Devamı

Beden Terbiyesi Vakfı’nın tesisi kime ‘postalandı’

GÖLBAŞI ‘Vilayetler Evi’nin yanında yanında Beden Terbiyesi Vakfı’na ait tesis, 49 yıllığına bir özel şahsa kiraya verilmiş. Yaşlı büyüklerimizi hafta sonları götürür, bozkırın ortasında sanki bir vaha olan Gölbaşı’nda nefes almalarını sağlardık.
Son gidişimizde kapı görevlileri, içeri almadılar, özel mülk olduğunu söylediler, kös kös döndük. Göl kenarında en güzel yerde çok hoş bir tesisti. Uygun fiyatlar ve güleryüzlü işletmecisi ile halka hizmet ediyordu. Şimdi bir ‘hatırlıya’ 49 yıllığına devredildi. Bundan sonrası, yabancı isimli, dar gelirlinin yaklaşamadığı, ürkütücü, kâr hesabı yapan sıradan bir lüks işletme! Kamu yararı yok edildiğinden beri halkı düşünen yok. Bir güzellik daha yaşayacak anılarda, vatandaşın değerleri saygısızca bir bir ranta kurban ediliyor, son örneklerden biri Gölbaşı Mogan kenarında...
Yalçın ALP

Ne olmalı

Haberin Devamı

BİR şoför direksiyonda kalp krizi geçirerek, aracı kontrol edememiş ve birkaç kişi bu kazada ölmüştür. Biz yıllar önce hastanemize kardiyolojik inceleme için havale edilen uçak pilot adaylarını, otobüs şoförlerini titizlikle inceler ve şüpheli görünenlere koroner anjiyo yapardık. Çünkü bunlar toplumun sağlığını ilgilendiren bir pozisyonda görev yaparlar. Son yıllarda teknolojik ilerlemelerle bu tetkikler daha kolay yapılır hale gelmiştir. Bu hale göre profesyonel ehliyet alacak adayların da daha dikkatli muayenesi ve gerekirse daha ileri tetkik ve muayenelerin yapılması gereklidir.
Prof. Dr. Siber GÖKSEL

Biliyor musunuz

ANKARA Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin, bugün; ‘Padişahlık düzeninin zorbalığına boyun eğmemeyi, birlikte direnmeyi önererek Ankara Tren Garı Karşısında saat 10.00’da, sanatçı ve aydınları birlikte yürümeye çağırdığını...

Yazarın Tüm Yazıları