"Onur Baştürk" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Onur Baştürk" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Onur Baştürk

Hepimiz Bedri’yiz, hepimiz gazoz kapağıyız

Gazoz kapağı hadisesindeki en komik şey, ortaya çıkan Bedri’ler.

Bir tane Bedri ortaya çıkıp şunu demiş mesela: "Sadece Müjde’nin Çamlıca gazozunu açmıştım".

Israrla markayı belirtmiş, Çamlıca diye. Yoksa bu Bedri, Çamlıca gazozları için mi alışıyor? Meğer fırsat bu fırsat deyip Çamlıca’nın satışlarını patlatmak için bu açıklamayı yapıyormuş, filan... Olur mu olur.

Öte yandan bu gazoz kapağı meselesi (her ne kadar Müjde Ar programda bekareti kastetmediyse de) tıpkı Çağla Şıkel’li "tostumu yedim, bekliyorum" gibi bir seks deyimine dönüştü/dönüşüyor.

Genç kitle "kapağımı aç/açtım/açtılar" esprileri yapıyor ki şimdiden, çok bayağı/sıkıcı.

Asistan Abduş’la beraber bu durumu kınıyoruz.

KEHANET NOTU: Müjde Ar yakında kendi talk şovunu yapar... Çamlıca, Uludağ filan da sponsor olur. Olur mu olur...

ŞEHRİN EN YENİ SALATASI

Evet, bu bir salata yazısı. Çünkü bazıları için salata çok ama çok mühim.

Her cümleye bir İngilizce kelime sıkıştıranların deyimiyle: Kendi network’ümden biliyorum.

Salata bazısı için öğün yerine geçiyor, bir salatayla doyuyorlar. Ana yemeğe ilişmiyorlar çoğu kez. Çünkü hep (ama hep) diyetteler, çünkü kendilerine bakmak zorundalar, çünkü salata doyurucu diyorlar. Ki son şıkta haklılar, artık salatalar cidden doyurucu.

Nitekim bir tutam yeşillikle üç beş bonfile dilimini karıştır, üzerine de yalap şap sos dök ve servis et dönemi kapandı. Salataların içeriği değişti, zenginleşti.

Dahası, sezar salatanın, nisuaz salatanın dönemi kapandı. Hálá her kafede, restoranda illa ki var bunlar, demirbaş. Ama devir değişiyor işte, mideler gurmeleşiyor.

Mesela benim düne kadar en favori salatalarım keçi peynirli salata ile levrek salatasıydı.

Keçi peynirliyi en iyi Mövenpick Azzur’da yemek mümkündü. Ama sonra menüden kaldırdılar. Levrek salata hálá en iyi The House Cafe’lerde.

Bir de geçenlerde keşfettim, Akatlar’daki Hayal Kahvesi’nde.

Ama işte bunlar "düne kadardı". Artık midemin yenisi, isli alabalık salatası.

Bol rokalı, keçi peynirli ve bir-iki dilim pancar takviyeli.

Levrek salatası bitti yani, yakın zamanda diğer kafelerde de görebiliriz alabalık salatasını.

Hemen tatmak için ise şimdilik tek adres var, Lucca.

X