Hayvanlara ölüm yasasına tepki yağıyor

TBMM’nin yeni döneminde yasalaşmayı bekleyen 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, hayvanseverlerin tepkisini çkti. Bu konuyla ilgili bana gelen iki mektubu sizlerle paylaşmak istedim.

Haberin Devamı

550 milletvekilinin vicdanına sesleniyoruz

TBMM yeni döneminde yasalaşmayı bekleyen 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişikliklerle ilgili hayvan hakkı savunucularının ciddi kaygıları vardır.
Mevcut yasada sokak hayvanlarının, belediye sokak hayvanı bakımevlerinde kısırlaştırılıp küpelendikten sonra tekrar alındıkları yere bırakılmaları yeni kanun tasarısında tamamen iptal edilerek, tüm hayvanların bakımevlerinde tutulmaları veya doğal yaşam parklarına bırakılmaları karara bağlanmaktadır.
Mevcut 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun sokak hayvanları ile ilgili madde yönetmeliğindeki “barınak kriterlerini” dahi yerine getirmeyen, barınaklarda tuttukları köpekleri aç, susuz, tıbbı bakımdan mahrum bırakan, itlaf yoluna giden çoğu yerel yönetimin, yeni yasa ile istiflenecek bu hayvanlarla nasıl baş edeceği bizi endişelendiriyor.
Konuyu gerek ortak açıklanan deklarasyonla gerekse milletvekillerine ve ilgili tüm resmi mercilere yazı ile bildirdik. Buradan TBMM’deki tüm milletvekillerimizin vicdanlarına sesleniyoruz.
Koruma niteliği son derece kısıtlanmış, adıyla bile çelişen bu kanun tasarısına “evet” oyları için kaldıracağınız ellerinizle bir canlının ölüm fermanını imzalamış olacaksınız.
Bu yasa tasarısını geçer oylarınızla kana bulamayınız.
Hülya Alpgiray / Aliağa Sokak Hayvanlarını Koruyanlar Derneği

Haberin Devamı

Hani Başbakanımız söz vermişti

Geçtiğimiz yıl bazı sanatçılar Başbakan’a, Dolmabahçe’ye kadar çıktı. Başbakan’la bu konuyu görüştüler ve kendisinden konuyla ilgilenileceğine dair söz aldılar.
Aradan 18 aya yakın bir zaman geçti. Biz sabırla bekledik.
Ancak bu yeni tasarıyla evimizde baktığımız can sayısına kısıtlama getirilecek, sokaklarda kedi, köpek kalmayacak, adına doğal yaşam parkı denen ölüm kamplarına atılacak toplanan canlar.
Hayvanlar kolaylıkla denek olarak kullanılacak. Doğal olarak hepimizin içinde bir yangın alevlendi. Zaten hayvancıklar gizli saklı öldürülüyordu, şimdi ne olacak? Aynı 100 yıl önce Hayırsız ada misali, canlarımızın sesleri ormanlardan bizlere mi ulaşacak?
Ece Bilgin

Haberin Devamı

Ölüm yasasına “Hayır” eylemleri

30 Eylül Pazar saat 14:00 Taksim Meydanı (İstanbul)
30 Eylül Pazar saat 14:00 Konak YKM önü (İzmir)
30 Eylül Pazar saat 14:00 Belediye önü (Bodrum)
30 Eylül Pazar saat 14:00 Şarampol kapalı yol (Antalya)
30 Eylül Pazar saat 14:00 Kent Meydanı (Bursa)
30 Eylül Pazar saat 14:00 Adalar Migros önü (Eskişehir)
30 Eylül Pazar saat 14:00 Tekirdağ
7 Ekim Pazar saat 14:00 Sakarya cad. Meydanı (Ankara)

Yazarın Tüm Yazıları