Haydi Los Angeles’a, kimse kalmasın

Türk Hava Yolları 3 Mart’tan itibaren sefer ağına en uzun uçuşu ekliyor. Amerika’nın batıdaki gizemli kenti Los Angeles’a (LAX) uçuyor. Haftada dört gün karşılıklı yapılacak seferde bilet fiyatları ekonomi sınıfı 692 Euro’dan başlıyor.

Haberin Devamı

Uzun menzilde atağa geçen Türk Hava Yolları, Los Angeles seferiyle en uzun uçuşunu yapacak. Boeing 777-300ER uçaklarıyla duraksız gerçekleştirilecek seferler, tam 13 saat 30 dakika sürecek. Bu uçuşta ekonomi yolcusu özel yolcu programı Miles&Smiles’a üyeyse; tek yönde 6 bin 865 mil kazanacak. Yani gidiş-dönüşle kazanılacak toplam 13 bin 730 mille birlikte üzerine 1270 mil daha topladığında iç hatlarda 15 bin mille ücretsiz bilet kazanabilecek.

Los Angeles, ABD’nin batı yakasındaki en önemli noktalarından biri. Otomobille veya uçakla 1-1.5 saatlik uçuş bağlantısıyla birçok noktadan Los Angeles’a ulaşmak mümkün. Kuşkusuz Las Vegas’a yakınlığıyla da ciddi bir yolcu potansiyeli var. Kaliforniya eyaleti aynı zamanda da Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı bölge. İranlılar, Hintliler, Koreliler diğer etnik nüfusu oluşturuyor.

Haberin Devamı

TK9 sefer numarasıyla salı, perşembe, cumartesi ve pazar günü yani haftada dört gün karşılıklı uçuşlarda 11.10’da Atatürk Havalimanı’ndan kalkan uçak, Los Angeles Uluslararası Havalimanı’na saat 15.45’te inecek. Aynı uçak TK10 sefer sayılı uçuşla 17.55’te kalkıp İstanbul’a ertesi gün 17.10’da ulaşacak. Dönüş uçuşu rüzgar arkadan alınacağı için 13 saatin altında olacak.

UÇAKLARIN YARISI DOLDU

Los Angeles Müdürü Fatma Yüceler ve ekibi aylardır Los Angeles seferlerinin sorunsuz başlaması için çaba harcıyor. Tanıtım faaliyetleriyle mart ve nisandaki uçakların yarısı satılmış durumda. Business Class’a da büyük talep var.

THY’nin Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu’nun verdiği bilgiye göre iki ülke arasında trafiğin yanı sıra bağlantılı uçuşlara da yüksek ilgi görüyor. İran, İsrail, diğer Ortadoğu ülkeleri, Afrika ve Hindistan’a bağlantılı yolcu sayısı artıyor.

Kargodaysa uzun uçuş nedeniyle 777 uçaklarının 24 ton kapasitesi 13-14 ton olarak kullanılacak. Bu pazardan gelen kargo talebi iyi bağlantılar sayesinde sürekli 13 ton üstü kapasiteye doğru ilerliyor.

THY batı yakasında yolcularına daha iyi hizmet verebilmek için bağlantılar konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Lufthansa’nın da kullandığı United ve USAirways ile bölgeye yolcuların dağıtılması planlanıyor. Anlaşmaların birkaç ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

Haberin Devamı

ERMENİLER REKLAMIMIZI YAPTI

THY Los Angeles seferleri öncesinde bölgede ciddi nüfusa sahip Ermenilerin Türkiye aleyhine propagandasıyla karşılaştı. Televizyon programlarındaki tartışmalar bir bakıma THY’ye yaradı. Sürekli seferler gündeme geldi. Faruk Çizmecioğlu, bunun kendilerine pozitif bir etki yaptığına inanıyor. Çizmecioğlu, “Aslında bu uçuşlar onlar için de çok önemli. THY sayesinde duraksız İstanbul’a uçabilir ve buradan da charter seferlerle Ermenistan’ın başkenti Erivan’a geçebilirler” diyor.

692 EURO’YA LOS ANGELES

THY’nin 31 Mayıs’a kadar süren kampanyasında ekonomi sınıfı, gidiş-dönüş, vergiler dahil bilet fiyatları 692 Euro’dan başlıyor. İlk seferlerde ise bilet fiyatları; örneğin 3 Mart gidiş, 7 Mart dönüş için vergiler ve tüm harçlar dahil ekonomi 1554 lira, ara sınıf Comfort Class 2 bin 908 ve business ise 7 bin 76 liradan başlıyor. Özellikle Comfort Class uygun fiyatıylae dikkat çekiyor. THY’nin yeni teslim aldığı Boeing 777-300ER uçaklarındaki hizmette düzenlenen kampanyalarla her şey dahil Amerika 899 ve Uzakdoğu’ya 999 Euro’luk fiyatlar, ekonomiden az farkla yolcuların Comfort Class ile tanışmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

KOBE’Lİ REKLAM TUTTU

Los Angeles seferleri öncesinde reklam atağına geçen Türk Hava Yolları’nın Kobe Bryant’ı kullandığı reklam filmleri büyük ilgi gördü. Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA’de Los Angeles Lakers takımında oynayan Kobe Bryant iki yıl boyunca THY’nin reklam yüzü olacak. Öncelikle olarak Amerika ve Uzakdoğu’daki televizyonlarda gösterilen reklam filmi önümüzdeki günlerden itibaren 80 ülkede yayınlanacak. Reklamda hayatında ilk kez mutfağa giren Kobe Bryant, oyunculuk hünerlerini başarıyla sergiledi. THY televizyon reklamlarının yanı sıra Kobe Bryant’ı ilân panoları, dergi, dijital ortam gibi birçok farklı mecrâda kullanacak.

DÜNYANIN ALTINCI KALABALIK HAVALİMANI

Haberin Devamı

Şehir merkezinden 26 kilometre uzaklıkta olan Los Angeles Havalimanı’nın üç harfli kısaltması LAX. Kaliforniya eyaletinin ana hava trafiğini taşıyan meydan, birçok yabancı havayolu şirketi tarafından kullanılıyor. Yakın coğrafyada THY’nin rakipleri arasında Aeroflot, Air France, British Airways, Emirates, El-Al, Iberia, Lufthansa, Swiss gibi şirketler var.

Geçen yılı 59 milyon yolcuyla kapatan LAX, dünyada yolcu sayısı açısından en yoğun altıncı, kargodaysa 11’inci havalimanı. Dört pistine günde ortalama 1200 uçak inip kalkıyor. Bu uçakların yüzde 60’ı büyük gövdeli uçaklar. THY seferlerine başlamasıyla birlikte havalimanının 9. terminali olan Tom Bradley International Terminal’i kullanacak. Adını Los Angeles’ı 20 yıl yöneten ilk siyahi validen alan terminalde geçen yıl ciddi bir renövasyon başlatıldı. Yaklaşık 1.5 milyar dolarlık çalışmayla genişletiliyor. Ayrıca alışveriş bölümleri de yenileniyor. Havayolları tarafından 1984’te kullanılmaya başlanan Tom Bradley’in yeri 3. ve 4. terminaller arasında. 12 körüğü olan terminalde ayrıca dokuz uydu körük de bulunuyor.

Haberin Devamı

Kore vestiyer hizmeti veriyor

Güney Kore Havayolları ‘Korean’, Seul Incheon Havalimanı’nda sıcak yerlere uçan yolcularının terminalde paltolarını bırakması için yeni bir uygulama başlattı. Yolcu kendisine lazım olmayacak, bavulunda yer tutan paltosunu uçuş öncesinde görevliye teslim ediyor. İlk beş gün ücretsiz, daha sonra da gün başına 2.25 dolar yani 3.6 lira karşılığında paltolar özel vestiyerde tutuluyor. Büyük ilgi gören uygulamada yolcu uçaktan inerken Kore Havayolları yetkilileri kapıda paltoyu teslim ediyor. Uygulamada palto teslim alındıktan sonra plastik elbise torbasının içine konuluyor. Havayolunun bu iş için terminalde 2 bin 500 palto kapasiteli özel bir bölümü bulunuyor. Dünyada giderek yayılmaya başlayan bu uygulamaya Münih, Calgary ve Helsinki havalimanları da katılacak.

Ayjet 12 pilot daha mezun etti

İstanbul Hezarfen Havaalanı merkezli Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu Ayjet’te eğitimlerini başarıyla tamamlayan 12 pilot adayı törenle mezun oldu. 17. dönem mezunları brövelerini ailelerinin katıldığı törenle aldı. Ayjet bugüne kadar toplamda 248 pilot mezun etti. Bunlardan 71’i THY, 32’si Pegasus, 31’i de Sun Express ve diğerleri değişik havayollarında olmak üzere toplam 203 pilot havayolu uçaklarının kokpitlerinde yerlerini aldı.

Yazarın Tüm Yazıları