‘Hayallerimin peşinden koşacağım’ diyen çılgın aşık Yiğit’e cevaplar

Birçok sevgili okurum, yazısı geçtiğimiz cumartesi günü yayınlanan 16 yaşındaki çılgın aşık Yiğit’e seslenerek destek oldu.

Haberin Devamı

Onun gencecik yaşına rağmen güçlü sevgisi karşısında duygulandılar. Pek çoğunun da onun yaşadıklarına benzer öyküleri vardı. Kendi tecrübelerini Yiğit’le paylaşmak istediler. İşte bu yorumlardan sadece birkaçını yayınlıyorum.

Aynı mücadeleyi biz de verdik biz yılmadık, sen de yılma

Sevgili Güzin Abla; 16 yaşında hayallerinin peşinden gitmek isteyen Yiğit’e belki biraz olsun güç verir diye yazıyorum. Sevgilimle bundan 10 yıl önce tanıştık. Ben o zaman üniversiteyi yeni bitirmiş ve önünde güzel bir gelecek olduğuna inanan biriydim. O ise liseyi yeni bitirmek üzere, henüz dünyadan haberi olmayan bir genç adamdı.

Birbirimizi görmeden uzun süre telefonla görüştükten sonra yüz yüze görüştük, arkadaşlığımızı ilerlettik ve aradan 10 yıl geçtikten sonra şu an evlenme hazırlıkları içindeyiz. Tabii ki bu süre zarfında yaş farkından dolayı biz de çevreden tepki aldık, büyüklerimiz tarafından veto edildik vs vs. ama birbirimize hep güvendik, destek olduk ve azmettik.

Arkadaşım biraz geç de olsa bir meslek sahibi oldu, hayatımızı zor da olsa yoluna koyabildik. Ailelerimiz yıllarca karşı çıkıp bizi ayırmak için ellerinden geleni yapmış da olsalar, biz onları da bize ve sevgimizin büyüklüğüne inandırarak ikna ettik ve yıllarca emekleyerek, büyük emekler vererek katettiğimiz yolun sonuna geldik. Tüm engelleri aşıp birlikte sürdürmek istediğimiz hayatın başında yerimizi aldık. Yiğitciğim, sana da tavsiyem eğer sevgine inanıyorsan ve karşındakine güveniyorsan asla pes etme. Aradan yıllar da geçse, eğer aranızdaki gerçek sevgiyse, bizimki gibi engellere hiç takılmadan giderek büyüyerek sizi istediğiniz noktaya ulaştıracaktır. Dilerim her şey gönlünce olur.
RUMUZ: NAZLICAN

Haberin Devamı


Chat bağımlılık yaratıyor

Merhaba Feyza Hanım, cumartesi günü yayınladığınız Yiğit adlı 16 yaşındaki çocuğun hikayesiyle ilgili yazıyorum size. Öncelikle benim yaşım 19. 15-16 yaşlarındayken chat bağımlısıydım diyebilirim. Çok iyi bir aileye sahip olmama ve çok iyi bir muhitte oturmama rağmen chattaki insanlarla görüşmekten kendimi alamıyordum. Bunlardan biriyle de telefonlaşıyorduk. Ben Ankara’daydım o İstanbul’daydı. Benden 5 yaş büyük bir erkekti. Ben de Yiğit gibi onu çok ciddiye aldım. İleride onunla evlenmeyi bile düşünüyordum. Ama sonra onun bana hiç yakışmadığını anladım. Bunlar zamanla anlaşılacak şeyler. Lütfen okulunda sosyalleşsin Yiğit. Dershanede, okulda esprili konuşmalarımla ve başarılarımla ön plana çıktım. Yiğit’e de bunu öneriyorum.
RUMUZ: CHAT BAĞIMLILIĞI

Haberin Devamı

Sonuçta bu da geçici bir gençlik aşkı

Merhaba Feyza Hanım,  16 yaşındaki bu genç arkadaşımız, olgun bir insan gibi duygularını ifade etmiş. Ama ben yine de bunu gençlik aşkı olarak nitelendiriyorum. Gençler bu yaşlarda çok çabuk aşık olurlar ve ömür boyu süreceğini sanırlar. Oysa ya bir iki yıl sonra unutulur, ya da evlenseler bile, özellikle erkeğin, genelde gözü dışarı kaymaya başlar. Çünkü çok küçük yaşta kapılmıştır, yaşıtları gibi hayatını yaşayamamıştır. Başkasını tanımaya fırsat bulamamıştır.
Pişmanlıklar yer bitirir bu aşkı. Yiğit’in kız arkadaşı belki de bunu hissetmiş ve ara vermek istemiş. Doğrusunu yapmış bence. Duygularını biraz gözden geçirme şansı olmuş. Belki bu arada Yiğit’ in de duygularını tartma fırsatı olur. Aslında genç adamın yaşı küçük olduğundan, kızın böyle bir ilişkiyi baştan kabul etmemesi gerekirdi bence. İleriki yaşlarda belki yaş farkı önemli olmayabilir ama, henüz kişiliği oturmamış çok genç bir çocukla yaşanan beraberliğin geleceği hakkında kuşku duymamak mümkün mü? Doğrusu ben pek emin değilim.
RUMUZ: A.Ç.

Yazarın Tüm Yazıları