Hayalci olamayalım

ÜÇ yıl önce yeni bir yapılanmaya giden Eczacıbaşı Bayan Voleybol Takımı’nın hedefleri; Brezilyalı Motta’nın teknik direktörlüğünde kendi alt yapısından yetiştirdiği genç oyuncular ile ücretleri daha düşük, hızlı ve modern voleybola yatkın yabancı oyunculardan oluşan bir kadro yaratmak, üç yıl içinde Türkiye Şampiyonu olmak ve sonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşmaktı.

Geriye baktığımız zaman Eczacıbaşı’nın Türkiye şampiyonluğu hedefine ulaştığını, ancak Avrupa kupalarında ve alt yapıdan A takımına oyuncu verme konusunda (Naz ve biraz da Neriman’ı bunun dışında tutabiliriz) aynı başarıyı gösterdiğini söylemek çok isterdim.

Ülkemizi önümüzdeki sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek olan Eczacıbaşı’nı çok güçlü rakipler bekliyor. İtalya’da maçlar henüz bitmedi, Rusya’da geçen yılın Şampiyonlar Ligi finalisti ve Dünya Şampiyonu Rusya Milli Takımı’nın en önemli oyuncularına sahip Dinamo Moskova şampiyon oldu. İspanya Ligi’nde de, bana göre dünyanın en iyi oyuncularından Lioubov Kılıç, Glinka ve Met Calf gibi çok kaliteli oyunculara sahip olup, yeni sezonda da Bergamo takımının star oyuncusu Angelina Grün’ü kadrosuna dahil etmek isteyen MURCIA 2002 mutlu sona ulaştı.

Ancak yöneticiler vermiş oldukları mesajlarda artık Avrupa’da da şampiyon olmak istediklerini ifade ediyorlar. İnancım o ki Eczacıbaşı bunu gerçekten isterse ve gerekli maddi kaynakları ayırırsa 41 yıllık deneyimi ile bu işi başarır.

2008 hedeflenmeli

Bence Eczacıbaşı takımı bunun için oyuncuları ile en az 2’şer yıllık sözleşmeler yapıp çok güçlü ve geniş bir kadro oluşturup 2008-2009 yılında Avrupa Şampiyonluğu’nu hedeflemesi lazım diye düşününüyorum. Zira önümüzdeki sezon İtalya, Rusya ve İspanya şampiyonu takımları geçecek kadroları oluşturmak bu sezon için oldukça zor gözüküyor. Avrupa’da şampiyon olmak için pek çok özveri lazım.

Bugün Dünya şampiyonu Rusya Milli Takımı oyuncularına sahip 10 milyon dolar bütçesi olan Dinamo Moskova takımının ancak ikinci olabildiğini unutmamak gerekir. Hem alt yapıdan oyuncu yetiştireceksin, bu genç oyuncuları takımda oynatma mücadelesi vereceksin, bu arada da Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk kovalayacaksın. Bu iş böyle oldukça zor gözüküyor. Hayalci olmamak lazım.
Yazarın Tüm Yazıları