Hareket berekettir!

Yoga merkezlerinde bir hareket var! OWO ile KUN birleşti, Asmalımescit’te ortak bir mekandalar artık.

YogaŞala, Nişantaşı ve Etiler’den sonra Ankara’da şube açtı. Hayırlı olsun diyor ve Anadolu yakasına bekliyorum!

Pek çoğumuz şehirlerde zor hayatlar yaşıyoruz; ilkel insanların hayatta kalmak için verdiği mücadelenin "modern"ini veriyoruz, ama hiçbir zaman insan yanımızı unutmamalıyız. Bizler makine değiliz, tabii ki işlerimizi yetiştirmeliyiz, ama "yetişebildiği kadar"; tabii ki para kazanmalıyız, ama "kazanabildiğimiz kadar"; tabii ki iç sesimizi dinlemeliyiz, ama "duyabildiğimiz kadar"...

Yani her şeyin aşırısı doğaya karşı gelmek, dengesini bozmak oluyor. Asla şehir hayatında "ermiş" insanlar olarak dolaşalım, trafikte üstümüze çıkan bir sürücüye kırmızı karanfil uzatalım demiyorum. Ama elimizden geldiğince dengeli yaşayalım, çünkü mutlu insanların fiziksel, ruhsal, aile, iş hayatında dengeli bir hayatı vardır. Hayat basittir, onu karmaşık hale getiren biziz! Ve Nil Gün’ün Mutluluk Kitabı’nda söylediği gibi; "Mutluluk bir seçimdir. Mutsuzluğunuz kadere, şanssızlığa ve talihsizliğe inancınız ölçüsündedir."

İstanbul’da en sevdiğim, içinde kendimi mutlu hissettiğim yoga merkezlerinden biridir YogaŞala. Sahibi Can Malta, özenle yaşatır merkezi. Nişantaşı’ndaki ana merkezinden sonra, Etiler’de son derece huzurlu bir yer açtı. Geçen gün arayıp yeni bir YogaŞala’nın açılacağının müjdesini verdi.

"Bizim tarafta mı?" dedim. Güldü. "Sayılır. Tabii, sizin taraf aslında" dedi. "Nerede?" dedim. "Ankara’da" dedi!

Tebrikler... Doğrusu Ankara’da en az İstanbul kadar holistik yaşam stiline ilgi olduğunu biliyorum. Bu, YogaŞala’nın Ankaralı oluşunun haberidir efendim.

Ankara’da hava yumuşuyor mu?

Uzun süredir Ankara’ya gelmesi beklenen YogaŞala nihayet şubat ayında, Kader Sokak’ta derslerine başlıyor. Bundan böyle Ankara’nın ciddi, hatta zaman zaman sert seyreden havasında yoga ile sadece bedenlerinizi değil zihinlerinizi de rahatlatabilme fırsatı verecek.

YogaŞala, 1999 yılından bu yana İstanbul’da hizmet veren, Nişantaşı ve Etiler’de olmak üzere iki şubesi bulunan saygın bir yoga merkezi. Eğitmenlerinin tamamı yoganın farklı dallarında uzmanlaşmış isimler. YogaŞala, zaman zaman dünyaca tanınan yoga eğitmenleriyle düzenlenen kurslara ev sahipliği yaparak yogaya ilgi duyan herkesin farklı ve yeni deneyimler yaşamasına ön ayak olmasıyla da dikkat çekip takdir topluyor.

Bu kadar çok profesyonel eğitmeni bir araya getirmeyi başaran YogaŞala’nın kapıları herkese açık: Yogaya yeni başlayanlara, daha önceden tanışıklığı olanlara, yogayı hayat biçimi olarak benimseyenlere, uzaktan da olsa içten içe yogaya yakınlık duyanlara ve hatta hayatta denenmedik şey bırakmamaya kararlı olanlara! Üstelik YogaŞala’da herkes sadece fiziksel durumuna değil, karakterine uygun dersleri takip edebilme şansına ve özgürlüğüne de sahip. Yani dersler sadece hamileler, yeni doğum yapanlar, çocuklar ya da kişiye özel fiziksel sorunlara yönelik düzenlenmiyor; sakin mizaçlılar karakterlerine uygun meditatif dersleri takip ederken, hareketli, heyecanlı karakterdekiler daha enerjik dersleri tercih edebiliyor. Böylece yoganın amaçladığı bedensel ve zihinsel bütünlüğe daha kolay ulaşılabiliyor. Yani sadece vücudunuz değil düşünce yapınız da esniyor. Bedeninizle birlikte zihnimiz de güçlenip gelişiyor.

YogaŞala bu hizmetleri aynı eğitmenler, aynı çalışma prensipleri ve sürprizlerle şubat ayından itibaren Ankaralılara sunmaya başlayacak. Bana sorarsanız ayağınıza kadar gelen bu YogaŞala Ankara fırsatını iyi değerlendirin derim. Ayrıca YogaŞala Ankara’nın sahipleri Deniz ve Gökhan’a kolaylıklar dilerim!

Bilgi için: www.yogasala.com (0312) 466 33 20
Yazarın Tüm Yazıları