Hapiste ölen filin ardından

İzmir Kültürpark Hayvanat Bahçesi’nde elverişsiz koşullarda yaşam mücadelesi veren fil Pak Bahadır yaşarken çok üzülüyordum. O kadar ki ölümünün kurtuluş olacağını düşünürdüm hep.

Pak Bahadır, kendisi için hazırlanmakta olan parkı bile göremeden öldü. Öldüğüne, kurtulduğuna sevinmem lazım belki. Ama yaşarken nasıl çile çektiğini düşündüğüm her an gözlerim doluyor.

Şu anda elverişsiz koşullardaki hayvanat bahçelerinde, sirklerde yaşama sevincinden yoksun, hareketsiz, bezgin halde ölümü bekleyen pek çok hayvan gibi Pak Bahadır da insanoğlunun bencilliğinin, acımasızlığının kurbanı oldu. Sizden ricam doyasıya koşamayan, uçamayan, ayakları, kanatları uyuşan hayvanların hapsedildiği hayvanat bahçelerine ve sirklere tepkinizi göstermeniz. Doğaya ve hayvanlara duyarlı insanların çoğalması için de çocuklarınızın hayvan sevgisi aşılayan film ve animasyonları mutlaka izlemelerini sağlayın.

"Dumbo", "Bambi", "Kayıp Balık Nemo", "Buz Devri", "Aslan Kral", "Madagaskar", "Vahşi Doğa" gibi çizgi filmlerin DVD’leri evinizde olsun. İçinde hayvan figürü olan yeni animasyonları da kaçırmayın. Gelecek ay ortasında vizyonda olacak, başrolünde gurme bir farenin olduğu animasyon filmi "Ratatoille"i şimdiden ajandanıza not edin mesela. Fare, fil, kuş, balık, kedi, köpek ya da at fark etmez. Onları tanıdıkça hepsinin biz insanlardan daha masum olduğunu anlamak güç olmuyor.

Boğaz manzaralı terasta Küçük Kıyamet

Boğaziçi Üniversitesi içindeki Mitham Alam Film Merkezi’ndeki film gösterimleri ve söyleşiler hep dolu dolu ve son derece keyifli geçiyor. Yaz aylarında etkinliklerin terasa alınması da ayrı bir güzellik tabii. Yarın saat 20.30’da merkezin boğaz manzaralı terasında "Okul" ve "Küçük Kıyamet" filmlerinin senaristi Doğu Yücel bir söyleşi gerçekleştirecek. Aynı gün söyleşi öncesinde saat 19.00’da sinema salonunda "Okul" filminin gösterimi yapılacak.

Bu filmlerin yönetmenleri Durul ve Yağmur Taylan kardeşler ise 25 Temmuz’da, saat 19.30’da Mithat Alam Film Merkezi’nin konuğu olacaklar. Söyleşi sonrasında ise terasa çıkılacak, İstanbul depremi konulu fantastik gerilim filmi "Küçük Kıyamet" izlenecek ve büyük ihtimalle ardından o güzelim İstanbul manzarasına hep birlikte üzgün, endişeli, ürken gözlerle bakılacak.

Mutlaka göz atın

Kanal D Home Video’nun internet sitesi kullanıma açıldı. Şirketten çıkacak DVD’leri ilk kez bu sitede görmek mümkün. Ama asıl yenilik Kanal D Home Video’nun arşivinden istediğiniz filmi kendi bilgisayarınıza indirebilecek olmanız. Yarışmaların, anketlerin düzenleneceği bu sitenin interaktif yaklaşımı eminim hoşunuza gidecektir. www.kanaldhomevideo.com adresinde ünlülerle DVD arşivleri hakkında söyleşiler de var. Sitenin ilk konuğu arşivinde şimdilik 200 DVD’si olduğunu söyleyen Kıvanç Tatlıtuğ.
Yazarın Tüm Yazıları