Hamile olduğumu anlayınca uzaklaştı

Güzin Abla
Haberin Devamı

Rumuz: Çilesi Bitmeyen

SEVGİLİ Güzin Abla, üniversite mezunu bir genç kızım. Ailem çok tutucu, onların izin vermemesine rağmen zar zor onları ikna ederek çalışma hayatına başladım.

İşe gireli yaklaşık altı ay oldu. İş çıkış saatlerim ilk başta düzenliydi daha sonraları işlerimin yoğunluğundan dolayı geç çıkmak zorunda kalıyordum. Uzun zamandır beni takip eden bir adam dikkatimi çekti, her gün sabah işe giderken ve akşam dönüşlerinde beni sürekli takip ediyordu. Bir akşam işten yine geç çıkmıştım ve o yine aynı yerde beni bekliyordu. Beni arabasına davet etti, gitmek istemedim. Ne yaptığını hatırlamıyorum ama hafif bir baygınlık geçirmişim.

Gözlerimi açtığımda ıssız bir yerdeydik ve o bana sahip olmuştu, büyük bir utanç duyuyordum. O ise hiçbir şey olmamış gibi davranıyordu. Bu olaydan sonra utancımdan hiç kimseye bir şey söyleyemedim ve zamanla onsuz olamayacağımı anladım ve sık sık onunla buluşup birlikte oluyorduk. Bu benim çok hoşuma gidiyordu, çünkü ondan çok hoşlanmıştım. Hamile olduğumu anlayınca benden uzaklaştı ve beni artık arayıp sormaz oldu. Şu anda ne yapacağımı bilemiyorum, kimsenin olanlardan haberi yok, bebeği aldırmalı mıyım, onu da bilmiyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

KIZIM sanki bir hayali olayı anlatır gibi anlatmışsın sorununu. Oysa gerçekten çok ciddi bir sorunla karşı karşıyasın.

Bu adam neyin nesi, kimin fesi... Evli mi, bekar mı? Sana neden böyle musallat olmuş, sana ne yaptıysa bir tür tecavüz sayılır. Sen kaç yaşındasın? Nasıl bu adamın oyununa geldin? Ne demek 'hamile olunca beni arayıp sormaz oldu?' Bu adam sorumluluğunu bilmek zorunda. Eğer evliyse, seninle evlenemeyecekse, yine de sana bu koşullarda bir şekilde yardımcı olmak zorunda. Sen o tutucu olduklarını söylediğin ailene bu durumu nasıl anlatacaksın? Onlara bu çocuğu kabul ettirmen mümkün değil. Burada sana ailenden yakın biri varsa yardımcı olmalı. Güvenebileceğin bir büyüğünle, bu adamı karşınıza alıp konuşun. Bu ahlaksızlığından, böyle sorumsuzca sıyrılıvereceğini düşünmesin. Ama kızım, sen de böyle bir adamla ilişkini sürdürmekle çok büyük bir hata yapmışsın. Ne ummuştun ki?

FAKS: 0212 677 04 21

Yazarın Tüm Yazıları