Hamile kalma şansım yüksek mi?

Güzin Abla
Haberin Devamı

Rumuz: Ne Olur Yardım Et

Sevgili Güzin Ablacığım, 17 yaşında bir genç kadınım. Kocamla yeni evliyiz. Cinsel ilişki sırasında kasıklarımda korkunç ağrılar oluyor. Ayrıca adetlerim biter bitmez kocamla ilişkiye girdiğim zaman hamile kalma şansım yüksek mi, bunu da sizden öğrenmek istiyorum. Bu konularda beni aydınlatırsanız, size minnettar kalırım.

SEVGİLİ Kızım, küçücük yaşta ve sanırım cinsel konularda hiçbir bilgin olmadan evlenivermişsin. İlişki sırasında ya da sonrasında kasıklarının ağrıması çok normal değil. Rahim ağzında bir yara, bir tahriş ya da iltihaplana gibi bir sorunun olabilir. Ya da eşinle fiziksel açıdan cinsel beraberlik sırasında uyumsuzluk sözkonusu olabilir. Bunu bir kadın doğum uzmanına görünerek öğrenebilirsin. Eğer sende bir rahatsızlık varsa, tedavi olursun, düzelir. Merak etme. İkinci soruna gelince: Adetlerin biter bitmez, yani sanırım adetinin 5 ya da 6'ncı gününde eşinle ilişkiye girdiğin zaman hamile kalma riskin olabilir de, olmayabilir de. Çünkü bu tamamen adet düzenine ve adetlerinin kaç gün aralıklı olarak geldiğine bağlıdır. Eğer düzenli adet gören bir kadınsan, yani örneğin 28 günde bir adet görüyorsan, bir ay 30 diğer ay 25 günde bir olmuyorsan, o zaman senin yumurtanın adetinin 14'üncü gününde yumurtalığından çıkması gerekir.

O zaman da senin hamile kalma dönemin adetinin aşağı yukarı 10'uncu gününden 18'inci gününe kadar olan dönemdir. Bu durumda adetinin 6'ncı günü hamile kalmayabilirsin. Ama adetlerin düzensizse ya da son 22, 23 günde bir adet görüyorsan, o zaman yumurtlama 11 ya da 12'inci güne rastlar. Erkeğin yumurtasının 3 ya da 4 gün yaşadığı gözönünde bulundurulursa, sen 6 ya da 7'nci günlerde ilişkiye girdiğinde hamile kalabilirsin.

FAKS: 0212 677 04 21

Yazarın Tüm Yazıları