Halkı kandırıyorlar

ÇANKAYA İlçesi’ne bağlı Çiğdem Mahallesi 25.caddede oturmaktayım. 15 gün önce evimin 10 metre karşısında Çankaya Belediyesi’ne ait olan boş arazide saat 19.00’da harfiyat kamyonlarını görünce ne yaptıklarını sordum.

Yetkili kişi “Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Çankaya Belediyesi’nin ortak projesi altında mobese kamerası yerleştirileceğini kendilerinin emniyetin çalışanları olduğunu söyledi.
Bölgemizde hırsızlık olayları çok yaşandığı için olayın caydırıcılık özelliğinden dolayı Mahalle olarak olumlu baktık. Fakat 4-5 gün sonra Cumartesi gecesi gece 03.00’de hafriyatın yapıldığı yerde bir direk dikilmiş, bu direğin mobese kamerası değil bir baz istasyonu olduğunu anladık. Çankaya Belediyesi Çevre Müdürü’nü aradığımda Sayın Ali Tekin olaydan hiçbir şekilde haberlerinin olmadığını bu şekilde halkı kandırdıklarını söyledi.
Olayın doğruluğunu araştırdığımda Bilim Teknoloji Bölümü bahsettiğim bölgede Avea’ya ait baz istasyonu kurulduğunu, BETAŞ tarafından kiraya verildiğini üzülerek öğrendim.
Baz istasyonu kurulduğu bölgenin 20 metre uzağında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı otistik çocukların eğitim göreceği bir okul hemen yanında Başkent Üniversitesi Ayşe Abla Koleji ve Bilim Koleji bulunmaktadır. Bölgemizde bulunan bazı baz istasyonlarının mahkeme kararı ile kaldırılmakta, bazılarının ise mahkeme süreci devam etmektedir.
Bu yapılanın hukuksal cezası yok mudur? Asiye HANEDAR

Çığ’ın konferansı


ÇANKAYA Belediyesi, Çağdaş Drama Derneği ve Ütopya Kültür Merkezi’nin Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenledikleri ‘Çarşamba Söyleşisi’nin bugünkü konuğu Tarihçi, Sümerolog, Yazar Muazzez İlmiye Çığ. “Sümer Kültürünün Tek Tanrılı Dinlere Etkileri” konulu söyleşi 19.00’da

Dersaneye yazılmak bir dert, sildirmek ayrı

BİR ay kadar önce kardeşimin kayıdını sildirmek için başvurduğumuz Çözüm Dersanesi Kızılay Şubesi’nde her türlü uğraşımıza rağmen kayıt silmemekte diretmektedir. Yasalara (ki halkı koruması gereken yasalarımız ne yazık ki) dershane lobisine yenik düşmüş; nerdeyse kanunen dershaneden kayıt sildirmek olanaksız hale gelmiştir.
Hastalık belirttiğinizde heyet raporu isteyerek (psikolojik hastalıklarda bile...), eğitim kaliteleriyle ilgili problemleri belirttiğinizde ispatlamanız istenerek; insanları yasalardan da aldıkları destekle bezdirme politikası uygulamaktadırlar. Buradan öğrenci velilerine seslenerek dershane seçiminde çok çok hassas davranmanız, bir uyuşmazlık durumunda size kolaylık sağlayan medenice ayrılma özgüvenini bulan dershaneleri tercih etmenizdir.

Bu üç caddeye yeni bir düzen gerekiyor

NECATİBEY, Mithatpaşa ve Meşrutiyet Caddeleri bütün otobüslerin güzergahı ve duraklarının bulunduğu yerlerdir. Maalesef buraları taksilerin, ticari araçların ve özel araçların insafına terk edilmiştir. Düşünün bu araçlar 3 sıra halinde park ettikleri için otobüsler duraklara yanaşamıyor.
Trafik araçları, belli zamanlarda uğradığı için bu düzensizlik devam etmektedir. Halbuki bu caddelere devamlı trafik polisi verilse bu durum ortadan kalkabilir. Kalıcı çözüm için benim önerim; bu caddelerin toplu taşım araçları dışında trafiğe kapatılması ve kapalı duraklar konulmasıdır.
Bilindiği gibi daha öncede Sakarya Caddesi’nde bu şekilde düzenleme yapılmıştı.
Giray SEZER
Yazarın Tüm Yazıları