Türkiye'nin en iyi köşe yazarları en güzel köşe yazıları ile Hürriyet'te! Usta yazarlar ve gündemi değerlendiren köşe yazılarını takip edin.

Haftalık

1. İngiltere’de 2 bin kişiyle yapılan bir anket 36 olan orta yaş sınırını değiştirdi. İngilizlere göre orta yaş artık ne zaman başlıyor biliyor musunuz?

-  a. Orta yaş diye bir şey yok, yaşasın ergenliğin ebedi laneti
-   b. Net bir yaş yok, insan hissettiği yaştadır
-   c. 55 yaş iyidir
-   d. Bir değişiklik yok, yine 36 sonucu çıktı

2. Sinan Çetin, PKK terörünü bitirmek için bir öneri getirdi. Nedir?

-   a. Devlet parası neyse verip örgütü satın alsın
-   b. Ben bir film çekip hepsini oynatayım, şöhret şımartınca silahı bırakırlar
-   c. Diyarbakırspor’u 1. Lig’e yükseltelim
-   d. Terörü bırakana kadar protesto edelim, Şemdinli balı tüketmeyelim

3. Robbie Williams ile Türk asıllı eşi Ayda Field’ın geçen hafta doğan kızlarına ne isim verildi?

-   a. Aleyna Mary
-   b. Theodora Buse
-   c. Tuğçe Naz
-   d. Theodora Rose

4. Fransa’da yapılan deneyde GDO’lu mısır yedirilen laboratuvar farelerine ne oldu?

-   a. Kedi kovalamaya başladılar
-   b. Kanser oldular
-   c. İkinci bir kuyrukları çıktı
-   d. Bir süre yememekte direndikten sonra laboratuvardan kaçtılar

5. ABD’de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Mitt Romney, geçen hafta ortaya çıkan ve başını derde sokan görüntülerinde halkın yüzde 47’si için ne diyor?

-   a. Aptaldır
-   b. Obezdir
-   c. Devlete muhtaçtır
-   d. Cahildir

6. Aşağıdakilerden hangisi Başbakan Erdoğan’ın mektup arkadaşlarından biridir?

-   a. Kemal Kılıçdaroğlu
-   b. Seda Sayan
-   c. Oktay Kaynarca
-   d. Hepsi

7. İspanya’da bir kilisedeki İsa’nın 19. yüzyıldan kalma freskini kendi başına restore etmeye çalışırken bozan yaşlı kadın, olay sonrası kiliseye ziyaret akını yaşanınca ne yaptı?

-   a. Çok utandı
-   b. Telif istedi
-   c. Kilisedeki diğer freskleri de tahrip etti
-   d. Restorasyon dersleri almaya başladı

8. Altın Koza Film Festivali’nin açılış törenini sunan oyuncu Caner Cindoruk, gaf üstüne gaf yaptı. Aşağıdakilerden hangisi, bunlardan
biri değildir?


-   a. Altın Koza yerine Altın Portakal dedi
-   b. Sahneye davet ettiği yönetmen Ferzan Özpetek’i tanımadı
-   c. İçişleri Bakanı’nın ismini İdris Şahin Naim diye anons etti
-   d. Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltık’ı tanımadı

9. Başbakan’a göre imam hatip liselerinde ne yetişmez?


-   a. Maoist
-   b. Sakız sardunya
-   c. Ateist
-   d. Terörist

10. Karagümrük Çetesi’yle ilgili davada yargılanan Cüppeli Ahmet, 21 Eylül’deki duruşmada adliye önünde bekleyen destekçilerine bir haber gönderdi, herkes havalara uçtu. Cüppeli’nin müjdesi neydi?


-   a. Gelmeseydiniz Medine’ye yerleşecektim, vazgeçtim
-   b.  Geldiniz, hepiniz için 25 kere Yasin okuyacağım
-   c. Rüyamda gördüm, bir haftaya kalmaz hapisten çıkıyorum
-   d. Aziz Yıldırım’la konuştum, Fenerbahçe bu sezon kesin şampiyon

CEVAP ANAHTARI
 
1-C 2-A 3-D 4-B 5-C 6-D  7-B  8-A  9-D 10-A

X