Haftalık

Haberin Devamı

İSTİHZA

Piskopostan bile özür diledi

Televizyondaki kurguyla gerçeği birbirine karıştırma, ülkemizde sık görülen bir rahatsızlık. Bu aralar bu dertten en çok muzdarip olan da 'Bir Ankara komiseri Behzat Ç'. Daha önce avukatlar ve güvenlik görevlileriyle başı derde girmiş, Behzat Ç.'yi canlandıran Erdal Beşikçioğlu mahkeme koridorlarında görülmüştü. Bir Türkiye realitesi: Dava konusu kurgu ama dava gerçek! Dizi ekibi geçen hafta işi sıkı tuttu, daha en baştan A'dan Z'ye yüzlerce meslek grubundan özür diledi. Özür dilenenler arasında şimşircilerle psikoposlar bile vardı.

TREND TOPIC

Yeni rock starımız Kerem Tunçeri

Anadolu Efes Basketbol Takımı'nın yeni reklam filmine herkes bayıldı. Özellikle de kızlar. Vokalde Kerem Tunçeri, bateride Cenk Akyol, gitarlarda Sinan Güler, Sasha Vujacic ve Tarence Kinsey, Duman'ın 'Senden Daha Güzel' adlı şarkısını Anadolu Efes'e uyarlayıp söylüyorlar. Kerem Tunçeri'nin popülaritesi ve hayran sayısı bir haftada tavan yaptı. Video internette bir milyon kezden fazla izlendi.

NEFRET SUÇU

Haberin Devamı

Katile 'eline sağlık'

Samsun'da iki ayda bir yayınlanan Statüko isimli derginin genel koordinatörü Okan Baş, son yazısıyla vicdan sahibi herkesi dehşete düşürdü. Gazeteci-yazar Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast'a methiyeler düzen Baş, 22 yıl hapis cezasına çarptırılmış bir katile basbayağı "Eline sağlık" dedi. Böylece nefret suçları yasasına ne kadar ihtiyacımız olduğunu, altını kalın kalın çizerek bir kez daha hatırlatmış oldu.

TOKİ

Hastane ile acil servis arası beş kilometre

İşte örneğine kolay rastlanmayacak bir olay daha. Daha 40 gün önce açılan pırıl pırıl Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi binası yıkılıyor. Çünkü inşaatı yapan TOKİ, acil servis kapılarından sedye geçeceğini hesap etmemiş. Kapı ve koridorlar dar gelince bina yıkılmaya başlandı, acil servis de hastanenin beş kilometre mesafedeki eski binasında bırakıldı. Yeni acil servis ancak altı ay sonra hizmete girebilecek. Bu arada yeni hastaneye yenidoğan ünitesi yapılmasının da unutulduğu ortaya çıktı.

MİNİ TEST

Haberin Devamı

1. "O zaman tutuklanınca şikayet etme, özgürlük yoksa dışarıda. Farkı yok içeriden demek ki. Neden şikayet ediyorsun, demek ki var dışarıda özgürlüğün. Yani özgürlük yoksa, içerisiyle dışarının bir farkı yok, neden tutuklamalardan şikayet ediliyor." Bu mantığı geçen hafta kim yürüttü?

a. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin

b. Felsefe dersinde verilen mantık ödevinin içinden çıkamayan bir 10. sınıf öğrencisi

c. Kayıp el yazmaları geçen hafta bulunan Aristo

d. Adını vermek istemeyen bir özel yetkili savcı

2. BDP'li Sırrı Sakık, AK Partili Mehmet Metiner, bazı savcılarla Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ'a geçen ay, KATASAMO imzalı tehdit mektupları gönderilmişti. KATASAMO'nun ne olduğu geçen hafta anlaşıldı. Siz duydunuz mu?

Haberin Devamı

a. Merkezi Japonya'da bulunan ve Türkiye'de de faaliyet gösteren gizli bir ninja örgütü

b. Katasam isimli yeni bir Uzakdoğu sporunu Türkiye'de sevdirmeye çalışan organizasyon

c. Üniversite giriş sınavında kat sayı mağduru olmuş bir grup gencin oluşturduğu organizasyon

d. Kemal Atatürk Samsun Ondokuz Mayıs Gençliği

3. 1 Mart'ta faaliyete geçecek Alo 147 ne işe yarayacak?

a. Meclis TV izlerken paniğe kapılan halka psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek

b. Dizilerdeki olayları aşağılama kabul eden meslek erbabı arayıp şikayet edecek

c. Milli Eğitim Bakanlığı halkla ilişkiler hizmeti verecek

d. Telefonunun dinlendiğinden şüphelenenlere acil ekip gönderilecek

Cevaplar: 1.a, 2.d, 3.c

 

Yazarın Tüm Yazıları