Haftalık

Haberin Devamı

TAKVÄ°M

Güç, başarı ve mutluluğun yılı başladı

Batı dünyası 2012'ye gireli neredeyse bir ay oldu ama Çin’de kutlamalar yeni başladı. Geleneksel Çin ay takvimine göre yeni yıla geçen hafta başında girildi. Tavşan yılı sona erdi, Ejderha yılı başladı. 12 hayvan burcuna göre takvimlerini belirleyen Çin halkı, yeni yılı havai fişek gösterileriyle karşıladı. Bahar Bayramı olarak da kabul edilen yeni yıl nedeniyle ülke çapında yedi gün resmi tatil yapılıyor ama sivil kutlamalar neredeyse bir ay sürüyor. Çin burçlarının beşincisi olan Ejderha; güç, başarı ve mutluluğu temsil ediyor.

TESADÃœF

Şaşkın hırsız yanlış kuyumcu seçti

İstanbul Küçükçekmece'de bir evden hırsızlık yapan Y.V., çaldığı altınları bozdurmak için koca şehirde bula bula altınların sahibinin çalıştığı kuyumcuyu buldu. Sefaköy'deki bir kuyumcuda çalışan ve evi cumartesi günü soyulan U.K.'ye, pazartesi gelen bir müşteri altın bozdurmak istediğini söyledi. Ardından da cebinden bir avuç yüzük ve küpe çıkartarak, tezgaha bıraktı. Müşterinin koyduğu altınları gören U.K., gözlerine inanamadı. Kendi evinden çalınan altınlar önünde duruyordu. Üzerinde para olmadığını, bir yakınından isteyeceğini söyleyerek telefona sarıldı. Dükkana gelen Küçükçekmece Asayiş Büro ekipleri, altınları satmak isteyen hırsızı yakaladı. Şaşkın hırsıza suçunu itiraf etmekten başka çare kalmadı.

Haberin Devamı

METAFÄ°ZÄ°K

Bu hayalet bize de lazım

İngiltere'nin kuzeydoğusundaki Kendal kentinde yıkım ekipleri, Victoria dönemine ait harabeye dönmüş bir konukevinde çektikleri fotoğrafta hayalet görünce şaşkına döndü. Fotoğraftaki görüntünün, yıllarca konukevinde çalışan ve aynı pencerenin önünde dikilerek telefonla rezervasyon taleplerini alan Frances Grimshaw'a benzediği ileri sürüldü. Bir yıl önce, 87 yaşında ölen Grimshaw'ın oğlu David Grimshaw, görüntünün annesine çok benzediğini doğruladı ve annesinin ruhunun çok sevdiği Meadowbank Konukevi'nin yıkılmasını protesto etmek için ortaya çıkmış olabileceğini söyledi. 1900'lü yılların başında yapılan binanın yerine alışveriş merkezi yapılması planlanıyor. Böyle bir hayalet bizde de olsa, Emek Sineması'nın gişesine kurulsa, geleni gideni korkutsa ne iyi olurdu. Hayatta olanların protestosu bir işe yaramıyor ne de olsa.

MÄ°NÄ° TEST

Haberin Devamı

 1. Aşağıdakilerden hangisi, geçen hafta bir motosikletin çarpması sonucu hayatını kaybeden ünlü Yunan yönetmen Theo Angelopoulos'un filmlerinden biri değildir?

a. Ağlayan Çayır

b. Zorba

c. Sonsuzluk ve Bir Gün

d. Kitera'ya Yolculuk

2. Geçen hafta, dünyaca ünlü hangi isim Müslüman olmayı aklından geçirdiÄŸini söyledi?Â

a. Ermenilerden sonra Fransa'da yaşayan Müslümanların oyuna göz diken Sarkozy

b. Ülkesinde yükselen İslamofobi'yle mücadeleye kararlı Barack Obama

c. Kısa sürece önce film çekimi için Türkiye'ye gelen aktör Liam Neeson

d. Ünlü ateist yazar Richard Dawkins

3. Bu adamlar kim ve neye gülüyor?

a. TV'de yeni yarışma programı 'Türkiye Bıyıklısını Seçiyor'un finalistleri

Haberin Devamı

b. Bir diş macunu markasının çekeceği reklam filminin deneme çekimine katılan amatör oyuncular

c. 'Gri Giyen Adamlar' isimli yeni tekstil markasının yönetim kurulu üyeleri

d. Sinop Müftülüğü çalışanları asık suratlı devlet personeli imajını yıkıyor

Cevaplar: 1.b, 2.c, 3.d

 

 

Yazarın Tüm Yazıları