İstanbul Havalimanı’nda yerde uçaklar bir durup bir kalkıyor. Yani taksi hareketleri duraksamalarla yavaşlıyor. Bunun nedeni yerde her köşe başında uçakların yer kontrolünde başka frekanslara geçişlerinin seri yapılmaması. Havalimanında yer trafiği kontrolü yaklaşık 10 sektöre (bölüm) ayrılmış. Pilotlar verilen yeni sektörün frekansı ile temas etmeden ilerleyemiyor. Bu yüzden uçaklar kağnı arabası gibi ağır. Yaşanan sorun ek maliyet getirirken, yolcuların da sinirlerini geriyor.
#İstanbul HavalimanıPegasus Hava Yolları CEO’su Mehmet T. Nane, 31 Mart’ta gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda Yönetim Kurulu Başkan Vekili seçildi. 1 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla Mehmet T. Nane’den CEO’luk görevini devralacak isim ise Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk oldu. Güliz Öztürk; Türk sivil havacılık tarihinde, hava yolu taşımacılığı alanındaki ilk kadın CEO olacak.
#PegasusTurkcell ve Pegasus Hava Yolları dijital yayıncılık konusunda işbirliği yaptı. Türkiye’nin en popüler 300'den fazla dergisini uygun fiyatlarla cep telefonu veya tabletten okuyabilme imkanı sunan Turkcell Dergilik uygulamasından, Pegasus misafirleri ücretsiz olarak yararlanabilecek.
#TurkcellEmine Erdoğan ‘Türk Mutfağı’ kitabının nasıl çıktığını anlatırken, aile mutfağının da sırlarını paylaştı: “Ne yazık ki Türk mutfağı denince akıllara hâlâ sadece baklava ve kebap geliyor. Kitapta benim için özel değeri olan iki tarif de var. Leblebi unu helvası ve tarifini Mali First Lady’sinden aldığım zencefil şerbeti. Mikroorganizmalar açısından çok zengin nisan yağmuru ile yoğurt mayalamayı bir gelenek haline getirdim. Evimizde sabah kahvaltılarında çorba olmazsa olmazımızdır. Tayyip Bey de kahvaltıda çorbayı çok sever."
#Türk MutfağıAirbus’ın fabrikalar ile tedarikçiler arasında dev uçak parçalarını taşıyan uçağının adı Beyaz Balina. İlk yapılan uçak yıllarca yüzlerce uçağın parçasını taşıdı. Ama artık yoruldu ve emekliye ayrıldı. Şişkin gövdeli uçak hacimli parçaları taşımak için zaman zaman Ankara’da TAI tesislerine de geldi. Şimdi o BelugaST emekli, bir kenara itilmedi tabii. Ama ne yapılacağı henüz bilinmiyor.
#YAZARAdana'da kurbanlık koyun ve keçi satıcıları henüz kurban bayramı gelmeden hayvanların çoğunun satıldığını vurgulayarak, küçükbaşların bayramda kara borsaya düşebileceğini bildirdi. Peki Türkiye genelinde kurban fiyatları bu yıl ne kadar? İşte bazı illerde kurban fiyatları
#Kurban Fiyatları Ne KadarAntalya'da çiftçilerin Rusya'ya ihracat yasağı ve halde 50-80 kuruşa sattıkları domatesin İstanbul'da pazar ve markette 5 liraya kadar yükselmesine tepki olarak başlattığı ürün göndermeme eylemi nedeniyle kısa süreliğine İstanbul ve diğer illerde ürün sıkıntısı yaşanabileceği ifade edildi.
#SebzeGALİBA tam ‘hasat’ zamanında gitmişiz; o nedenle çok şey gördük. İstanbul’dan Tekirdağ’a giderken, yol üzerinde Silivri’ye bağlı Gümüşyaka Mahallesi’ne (eski köy/belde) sapıp, caminin yanından iki-üç km gidildiğinde sizi 255 dönüm üzerindeki ‘Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ karşılıyor.
#Yalçın Bayer1980 Eskişehir doğumlu Emre Ünal, Yıldız Teknik’te bilgsayar mühendisi oldu, Cambridge’de MBA yaptı. Bir süre Almanya’da çalışıp Taşyapı’ya yönetici olarak Türkiye’ye döndü. 2005’te kendi işini kuran Emre Ünal, 2008’e büyük ortak olarak katıldığı ‘masaj jeli üretim ve pazarlama’sı yapan iki şirketin 2010 cirosunu 85 milyon liraya çıkardı.
Bahar tadındaki havalar kışlık ürün satışını durma noktasına getirdi. Dünden itibaren havanın “mevsim normallerine” dönmesi peraken-decilerin yüzünü güldürdü. AMPD Başkanı Mehmet Nane şakayla karışık, “Neredeyse yağmur-kar duasına çıkacaktık. Rüzgar karayele döndü, gerek kalmadı” dedi. Dün ilk kez eldiven satıldı.
Su baskını ile balıkçı restoranını, yangında marketini kaybeden KOBİ’lere “Başladığınız noktaya dönmeyin” mesajı veren Anadolu Sigorta, KOBİ Sigortası’nda Kırmızı Ödülü’nü aldı. Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Filiz Taşyumruk, KOBİ Sigortası oranının düşüklüğüne dikkat çekerek, “Söylemek istediğimiz şu: Sigorta yaptırmayacak kadar zengin değilsin, yaptırmazsan kaybedersin” dedi.
Kalori hesabı yapmaya başladığımızdan beri salatalar artık ana yemek görevi üstleniyor. Kilosuna dikkat eden pek çok kişi dışarı çıktığında bir salata yiyip kalktığından, mekan sahipleri envai çeşit reçete ile mönüsünü zengileştirmeye çalışıyor. Artık salatanın armutlu olanı da var, portakal soslu olanı da.