Güzin Abla'nın kızı da magandaların kurbanı oluyordu

Sevgili okurlarım, hep ‘‘Güzin Abla’’ dert dinleyecek değil ya, işte ben de bazı sorunlarımı siz okurlarımla paylaşıp, dert yanıyorum arada bir.

Benim de dertleşecek sizden başka kimim var. Hem bu konu sizleri de ilgilendiriyor. Çünkü hemen hemen her gün buna benzer bir olayla karşılaşılıyor şu İstanbul sokaklarında. Geçtiğimiz hafta kızımın başına gelenler İstanbul'un nasıl başıboş bir kent haline geldiğini ve her önüne gelenin direksiyon başına geçip insanların canına kastedebileceğini bir kez daha gösterdi.

Kızım Yonca, işyerinden dönerken saat 18.35 dolaylarında Kadıköy Acıbadem köprüsü civarında, 34 TFE 35 plaka numaralı taksi şoförünün, arabasına doğru özellikle direksiyon kırması nedeniyle az daha canından oluyordu. Takside bulunan iki erkek ve şoför mahallindeki kişi kızıma alayla yaklaşıp, bir süre tehdit edercesine izleyip taksiyi üzerine sürdükleri için kızım kaldırıma çıkmak zorunda kaldı. Az kalsın köprüden aşağı uçuyordu. Arabası hasar gördü ama, Allah'a şükür canı kurtuldu. Kadınların otomobil kullanmalarına katlanamayan bu sorunlu kişiler nedeniyle kaç genç kızımızın kaza yaptığını, canlarından olduğunu, ya da sakat kaldığını her geçen gün gazetelerde okuyoruz.

Bu tür olaylara sebebiyet vermemek için Taksiciler Derneği'ni ve İstanbul Şoförler Odalar Birliği'ni uyarmak isterim. Bu gibi ruh sağlığı kuşkulu kişilerin kamu hizmeti veren araçları kullanmalarının sakıncaları ortada. Bu kişiler genç bir kızı direksiyon başında gördüklerinde onu rahatsız etmekten, korkutarak, heyecanlandırmaktan ve telaşlanmasından büyük keyif alıyorlar. Bu durum sıklıkla kazayla sonuçlanıyor. Ve bu şekilde pek çok genç kız ve kadın hayatını kaybedebiliyor. Olayı yapan kişi ise, kazaya gördüğü halde belki de gülerek çekip gidebiliyor. Umursamıyor bile. İşte bu trafik canavarlarına, saygısız ve sorunlu kişilere gereken ceza verilmeli. Otomobil kullanmaları engellenmeli.

Karakol ve trafik ekipleri olaydan haberdar edildi. Ayrıca buradan Kızıltoprak'taki trafik ekiplerine de teşekkür etmek isterim. Kızıma gerçekten çok ilgiyle yaklaştıkları ve onu sakinleştirdikleri için. Siz okurlarımdan da ricam, bu gibi olaylarla karşılaştığınızda sessiz kalmayın, gereken yerlere başvurun ve benim yaptığım gibi olayın sonuna kadar takipçisi olun. Bu sorumsuzları yakalatıncaya kadar. Elbet onlara uygulanacak bir ceza vardır. Biz bu kadar da sahipsiz olamayız değil mi?
Yazarın Tüm Yazıları