Güzelliğin yeni yöntemi oksijen terapi

Kadınları sağlıklı ve genç görünümlü bir cilde kavuşturmak için çalışmalar hiç durmadan sürüyor.

Yeni kozmetik ürün ve yöntemlerine, her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. İşte bunlardan biri de basınçlı iğnesiz enjeksiyonlarla yapılan oksijen terapi...

Cildi gençleştirici farklı bir bakım olarak şimdilerde kadınlar tarafından tercih edilen oksijen terapi hakkında, İdol Güzellik Merkezi Genel Müdürü Saadet Yağcı’dan bilgi aldık:

- Oksijen terapi nasıl bir uygulama?

Kırışıklıkları ve çizgileri yok ediyor. Kendi özel ürünlerini oksijen basıncıyla birlikte cilt altındaki dokulara kadar indirip, cilde iyice nüfuz etmesini sağlayan bir uygulama... Böylelikle kremler cilde daha çabuk nüfuz ediyor. Ayrıca oksijen, ürünlerin etkisini iki kat artırıyor.

- Basınç cilde nasıl etki ediyor?

Uygulamaya başlamadan önce cilt temizleniyor, bakım ve peeling yapılıyor. Ardından cilde özel kremler sürülerek, oksijen makinesine bağlı başlıkla yakın mesafeden hafif dokunuşlarla ve kısa aralıklarla basınçlı oksijen veriliyor. Böylelikle hem kremin içeriği hem oksijen cildin alt katmanlarına kadar ulaşıyor. Uygulama sonunda 15 dakika boyunca solunum yoluyla ayrıca oksijen uygulaması yapılıyor. Bunun da vücuda genel olarak olumlu bir etkisi bulunuyor. Oksijen, bilindiği gibi metabolizmayı hızlandırıyor, yağ yakımını artıryor.

- Uygulama başka bölgelere de yapılabilir mi?

Evet. Onda da yine aynı ürünün farklı grupları bulunuyor. Bu kez vücut ürünleri bacaklara, selülitli bölgelere ağırlık verilerek iyice yediriliyor. Özel kremler ve özel masajlarla bir an önce portakal kabuğu görüntüsünün yok edilmesi sağlanıyor.

- Uygulama ne kadar sürüyor?

Selülit tedavisi 10 hafta, 10 seans... En çok 15 seansa kadar olabiliyor. Eğer yoğun bir selülit sorunu varsa, 15 seansa kadar çıkabiliyoruz. Seanslar 1,5 saat sürüyor. Haftada 2 kez uygulanıyor.

- Kadınlar ciltlerindeki ve vücutlarındaki değişikliği nasıl fark ediyor?

Öncelikle, diğer tedavilerimizde de olduğu gibi portakal görünümü gün geçtikçe azalıyor ve tedavi sonunda yok oluyor. Cilt uygulamasında ise ilk bakımdan sonra yüz pembe, canlı, sağlıklı, parlak ve gergin bir görünüm kazanıyor.

- Uygulamalar sırasında düzenli olarak uyulması gereken şeyler var mı, diyet gibi mesela?

Bunu hep söylüyoruz. Cihazlar yüzde 100 ömür boyu kalıcı etkiye sahip değiller. Muhakkak bir sonuç alınıyor, ama eğer kişinin eski yaşam biçimi hareketsizse, sağlıksız beslenme durumu ve uyku düzeni bozukluğu varsa, tekrar eski haline dönmesi ihtimali yüzde 90... Dolayısıyla sağlıklı beslenme ve spor bir arada olmalı. Spor derken hiç olmazsa haftada iki-üç gün yürüyüşten bahsediyorum.

- Kimlere öneriyorsunuz bu uygulamayı?

Hiçbir sınırlaması, hiçbir kalıbı, çerçevesi yok. Her yaş grubuna rahatlıkla uygulanabilecek bir yöntem.

- Fiyat aralıklarıyla ilgili söyleyecekleriniz var mı?

Normalde bir seans 150 YTL. 1,5 saat sürüyor. Önerimiz bu seansların çok daha kalıcı olması için özel ürünlerin evde de kullanılması... Bu, etkiyi daha uzun ve kalıcı hale getiriyor.

El, ayak ve tırnak bakımında yeni bir dönem

İstanbul Teşvikiye'de açılan Alessandro Academy El, Ayak ve Tırnak SPA Bakım Stüdyosu'nda, klasik manikür ve pedikürün yerine, tırnak ve tırnak etine zarar vermeyen yeni bir yöntem uygulanıyor. Bu yöntemde, tırnağın ihtiyacı olan vitamin ve proteinleri sağlayan ve tırnağı besleyen tırnak eti alınmadan, sadece yumuşatılarak geriye itiliyor. Böylece tırnakların zarar görmesi engelleniyor.

Alessandro Academy’nin diğer bir yeniliği ise protez tırnak uygulamaları dışında kullanılan jel sistemi... Bu sistem sayesinde, doğal, esnek, gerçek tırnak dokusuna zarar vermeyen, güneş ışığı, sıcak gibi sebeplerle sararmayan, daima şeffaf kalan tırnaklara sahip olmanız mümkün.

Estetik ve bakımı bir bütün olarak gören uzmanlar, el ve ayak bakımında da iddialı... Nasır, mantar, varis, tırnak sararması ve yorgunluktan kaynaklanan problemlere karşı uyguladıkları SPA ve tedavi olanakları ile pek çok sorunun giderilmesini sağlıyorlar. Ayak ve bacaklara uygulanan özel bakım ve masajlar ise kan dolaşımını hızlandırıp cilt ve cilt altını canlandırıyor.

Alessandro Academy’de, UOMO erkek serisi ile sadece erkeklere özel el ve tırnak bakımı için gerekli hizmetleri bulmak da mümkün...

ÜRÜN MARKET

Kırışıklık korkusuna son

Yaşamın her evresinde belirli bölgelerde oluşan yaşlılık izlerini hedef alan Valmont, hem cilde sıkılık kazandırıyor hem de kırışıklık önleyici çözüm sunuyor. AWF Anti Wrinkle Factor, üç adet sıkılaştırıcı ve kırışıklık engelleyici cilt bakımı kreminden oluşuyor.
Yazarın Tüm Yazıları