Güzel bir cildin 10 kuralı

Güzel olmak için mutlaka acı çekmek ya da para harcamak mı gerekiyor?

Haberin Devamı

Şart değil! Kusursuz bir cilde sahip olmak minimum maliyetle de mümkün; tabii doğru yapıldığı sürece... Peki, yapması kolay, etkisi büyük ipuçlarını öğrenmek ister misiniz?

1 BOL SU İÇİN: “Günde en az 2 litre” diyor uzmanlar. Bunu başarabilirseniz, ciltteki etkisini anında görebilmeniz mümkün. Cilt gerginleşiyor, eskisine göre daha az kuruyor. Su içmekte zorlanan gruptaysanız, suyunuza limon, zencefil ya da nane yaprağıyla aroma katabilirsiniz.
2 GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIN: Hem de her gün... İster şehirde olun ister deniz kıyısında, güneş ışıldamaya başladığı andan itibaren cilde zarar veriyor. Zararlı UV ışınlarından korunmak için iki seçeneğiniz var; günlük nemlendiricinizi düzenli olarak sürmek ya da makyajınızın altına bir güneş koruyucu kullanmak...
3 HERKES BİLİR: Yaş almanıza rağmen sağlıklı bir cilde sahip olmak istiyorsanız, sigara kullanımına son verin. Bu zararlı alışkanlık da cildin nem dengesini alt üst ediyor ve derin kırışıklıklar oluşmasına yol açıyor.
4  NE YİYORSAK, OYUZ: Fast-food ve pek çok tatlı yiyecek belki herkeste sivilceye neden olmuyor ama cildin mat ve yorgun görünmesinde etkili. Cildinizin gerçek anlamda sağlıkla ışıldamasını istiyorsanız, mönünüzde taze besinlere ve vitamine yer vermelisiniz.
5 EN AZ 7 SAAT UYUYUN: Güzel bir cilt, sağlıklı beslenme ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmanın yanı sıra yeterince uykuya da gereksinim duyuyor. En azından 25 yaşın üzerindekiler için... Burada büyülü kelime, süreklilik... Bu yüzden hafta içi üç saatlik uykuyla yetinip, hafta sonu akşama kadar uyumak yeterli olmayacaktır. Uzmanlar, en az 7 saatlik bir uykunun sağlıklı olduğunu belirtiyor.
6  GECE BAKIMI ŞART: Cildinize yatırım yapmak istiyorsanız, gece bakımını ihmal etmeyin.
7 KREMLERİ BUZDOLABINDA SAKLAYIN: Göz kremleri ve roller’larınızı kullandıktan sonra buzdolabında saklamak, ürünlerinizin ömürlerini uzatacaktır. Aynı zamanda sürdüğünüzde cildinizde tazelik etkisini anında hissetmenizi sağlamaları ve göz altındaki şişlikleri indirmeleri de cabası...
8 SABAHLARI CİLDİNİZİ TEMİZLEMEYİN: Sabah saatlerinde cilt temizleme ürünlerinden uzak durum! Sabah yapılan cilt temizliği cilde stres yüklüyor. Bunun yerine yüzünüzü soğuk suyla yıkamanız, hem kan dolaşımını hızlandırmanıza yardımcı olur hem de açılmış gözeneklerin daralmasını sağlar.
9 CİLDİMİZ DEĞİŞİYOR: 30’lu yaşlarda muhtemelen 20’lerinizde kullandığınız cilt bakım ürünlerini kullanmıyorsunuz. Cildinizin bakım rutininize nasıl reaksiyon verdiğini dikkate alın. Uzmanların önerisi, 25 yaşından itibaren kesinlikle bir anti-aging ürün kullanmaya başlamanız...
10  BAŞTAN ÖNLEM ALMAK SONRASINDA TEDAVİ ETMEKTEN İYİDİR: Bu yüzden 20’lerden itibaren iyi bir nemlendirici bakımla işe başlayabilirsiniz. Böylelikle erken yaşlanmaya karşı da önleminizi bu yaşlarda almış olursunuz. Öncesinde antioksidanlarla başlamak, yaşlandıktan sonra zaten yerleşmiş olan kırışıklıklara karşı pahalı kremler kullanmaktan çok daha etkili.

Haberin Devamı

2013 defilelerinden ‘backstage’ sırları

Haberin Devamı

Yanaklarda taze bir görünüm için dudak parlatıcısı, kusursuz “nude” dudaklar için far... İşte yeni sezon defilelerinde görev alan makyaj artistlerinden şaşırtıcı makyaj sırları...

- GÖZ ALICI PARLAKLIK: Donna Karan defilesindeki gibi sansasyonel “smokey eyes” görünüm, ancak bir makyaj klasiğiyle mümkün. Makyaj artistleri bunun için siyah farı bir gündüz kremiyle karıştırdı. Mükemmel bir manikür için de modeller podyuma çıkmadan hemen önce maniküristlerin yaptığı ojelerin üstüne bir kat “top gloss” sürüldü.
- GÖZLERDE AYDINLIK ETKİ: Ünlü modacı Mary Katrantzou, modellerinin göz makyajındaki ultra parlak etki için içinde inci pırıltıları olan göz farını tercih etti.
- İRİ GÖZLERİN SIRRI: Marc Jacobs defilesinde görev alan modellerin sahip olduğu iri ve parlak gözlerin sırrı, beyaz eye-liner’dan başka bir şey değildi. Gözün hemen içindeki alt çizgiye çekilen beyaz şeritle bakışlarda mucizeler yaratıldı...
- BÜYÜLEYİCİ TIRNAKLAR: Rodarte’de modellerin tırnak uçları farklı metalik nüanslarla parlıyordu. Bu etki için makyaj artistlerinin baz olarak kullandıkları ve tırnak uçlarının parlak görünmesini sağlayan ürünler seçildi.
- IŞILTILI CİLTLER: Ünlü makyöz Tom Pecheux’nün yanından ayırmadığı ve makyaj bazı olarak kullandığı Rodin’in Olio Lusso Face Oil yüz yağı, içeriğindeki esansiyel yağlar sayesinde en hassas ciltleri bile rahatlatıyor ve modellerin ciltlerine kusursuz bir parlaklık kazandırıyor.
- MÜKEMMEL “NUDE”: Makyaj artisti Gucci Westman, Oscar de la Renta defilesi için yaptığı mükemmel “nude” makyajlarla hayranlık uyandırdı.

Haberin Devamı

Bronzluğa cesaretiniz var mı

Cilt yaşlanmasının gözlü görülür belirtilerinin yüzde 80’i güneş kaynaklı... Lancaster, pek çok ürününe dahil ettiği infrared teknolojisiyle zararlı güneş ışınlarının bir bölümünü durduruyor. Size ve ailenize de korkmadan güneşin tadını çıkarmak kalıyor.

Erken cilt yaşlanmasından sadece UVA ve UVB ısınlarının sorumlu olduğu düşünülürken, Lancaster araştırmaları, kızılötesi radyasyonun da cilt yaşlanmasında önemli bir rol oynadığını ortaya koydu. Infrared ışınları, UVA ve UVB ışınlarından daha uzun dalga boyuna sahip olduğundan, cildin alt katmanlarına kadar ulaşarak sıkılık kaybını ve foto-yaşlanmayı hızlandırıcı etki yapıyor. Bu ışınlarla mücadele etmek için, Lancaster’ın Sun For Kids ve Sun Sport serilerine dahil ettiği infrared teknolojisi, herkes için optimum koruma sağlıyor. Bu sayede artık denizden ve güneşten, hiç korkmadan ailece keyif alabilirsiniz.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Ev konforunda peeling

Collistar’ın deniz tuzu, şeker kamışı, baharat ve esansiyel yağlar içeren vücut peeling’i, ev konforunda sauna ortamı yaratıyor. Ürünün bileşimindeki tüm karışımlar aromaterapi etkisi sağlarken, “anti-water” özelliği de vücuttaki ödemi atmaya ve incelmeye yardımcı oluyor. Fiyatı 138 TL...

Ciltlerde BB etkisi

Collistar’ın her cilt tipine uygun olarak geliştirdiği Magica BB Light Medium adlı ürünü, dört mevsim boyunca makyaj altına ya da tek başına kullanılabiliyor. UVA ve UVB ışınlarına karşı cildi koruyan ürün aynı zamanda cilde enerji veriyor, kırışıklıkların görünümünü azaltıyor ve renk eşitliği sağlıyor. Fiyatı 79 TL...

Haberin Devamı

Zıtlıkların mükemmel uyumu

Loewe Solo, hızla değişen dünyada, hayatın içinde mükemmel uyumu yakalayabilmiş erkekler için yaratıldı. Lüksü seven, detayları fark eden sıra dışı erkeklerin sıra dışı parfümü, bu yaz baş döndürecek.

Yazarın Tüm Yazıları