KPSS’deki kopya Cumhuriyet’e yönelik eylem

Güncelleme Tarihi:

KPSS’deki kopya Cumhuriyet’e yönelik eylem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 22:43

2010 yılındaki Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) kopya iddiaları üzerine 230 kişi hakkındaki başlatılan soruşturmada iddianame tamamlandı.

Haberin Devamı

 İlk iddianame ‘Terör örgütü’ suçlaması olmadığı için iade edilince, bu kez bu suçlama eklendi ve iddianame mahkemeye sunuldu.

‘TERÖR ÖRGÜTÜ’ OLDU

Savcı Yücel Erkman, eylül ayında aralarında eski ÖSYM başkanları Ünal Yarımağan ve Ali Demir’in de bulunduğu 230 şüpheli hakkında hazırladığı iddianameyi onay için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunmuştu. İlk iddianamede ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik’ suçlaması yapılmıştı. İlk iddianame, şüpheliler hakkında ‘terör örgütü üyeliği’ suçlaması olmadığı gerekçesiyle iade edilmişti.
‘Terör örgütü’ suçlamasına yer verilen yeni iddianame başsavcılık tarafından kabul edildi ve mahkemeye gönderildi. 1461 sayfalık iddianamede, 10 Temmuz 2010 KPSS sınavına ilişkin soruların, 28 Haziran 2010’da sızdırıldığı anlatıldı.

Haberin Devamı

Sınavda yüksek net yapanların yakın akraba olduklarına dikkat çekilen iddianamede, şunlar vurgulandı:

13 GÜN ÖNCE SIZDIRILDI

“Yüksek net yapan 3 bin 227 adaydan 1970’inin kendi aralarında telefon irtibatı bulunmaktadır. Sınava giren şüphelilerin zincirleme bir şekilde soruları dernekten (Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği) dağıtan, derneğin yönetim kurulu odasındaki bilgisayarda bulunan delilleri Emniyet görevlileriyle birlikte yok eden ve yurtdışına firar eden Mehmet Hanefi Sözen’dir. 1148’nin akrabalık bağı bulunmaktadır. 1136 aday aynı adresleri beyan etmişlerdir.
Soruşturmamızda eylem anayasada belirtilen Cumhuriyetin niteliklerini, siyasi, hukuki, sosyal, laik, ekonomik düzeni değiştirmek, Türk Devletini ve Cumhuriyet’in varlığını tehlikeye düşürmek, devlet otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak veya ele geçirmek olarak görülmüştür. ÖSYM’nin ve kurumların yaptığı tüm sınav sorularını önceden elde ettiğine dair deliller bulunan FETÖ/PDY örgütünün bu faaliyeti Cumhuriyet ve topluma yönelik bir eylemdir. Emir–komuta zinciri altında çalışan bu örgütün, kamu görevine atanmada sınav sorularını elde etmek suretiyle diğer kesimlere nazaran öncelik kazanması, devlet kurumlarına kendi mensuplarını sınav sorularını dağıtıp sınav kazandırarak yerleştirmesi ve memur olanların da himmet adı altında örgüte finansal destek sağlaması rejim için büyük bir tehlike oluşturmaktadır.”

Haberin Devamı

İddianamede, eski ÖSYM Başkanı Yarımağan’a, ‘Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, göreve ilişkin sırrın açıklanması, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği’ suçlaması yönelitirken, eski başkan Ali Demir’e de ‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçlaması yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!