Gümüşlük’te klasik müzik festivali başladı

Bodrum’un Gümüşlük beldesindeki Eklesia Kilisesi’nde gerçekleşen festivalin sanat danışmanlığını Gülsin Onay, sanat yönetmenliğini Eren Levendoğlu üstlenmekte..

Haberin Devamı

VALENTİN Surif’i, Gümüşlük’te alkışladık.. 7. Uluslararası Bodrum-Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Arjantinli piyano virtüözü Valentin Surif konseriyle kapılarını müzikseverlere açtı. 24 Temmuz – 8 Eylül arasında Bodrum’un Gümüşlük beldesindeki Eklisia Kilisesi’nde gerçekleşecek festival kapsamında, tarihi mekan, dünyaca ünlü klasik müzik sanatçılarını ağırlayacak.
Haftalardır klasik müzikseverlerin ilgiyle beklediği konser öncesinde, Muğla Valisi Fatih Şahin, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ve festivalin sanat yönetmeni Eren Levendoğlu, Club Otel Zemda’daki kokteylde konuklar ve basınla bir araya geldi.
Piyanist Gülsin Onay, “Yedinci kez hoş geldiniz diyebilmenin coşkusunu yaşıyoruz” diyerek başladığı konuşmasında festivalin çok özel bir yeri olduğunu vurguladı. Onay, “Geleceğin yorumcularını, müzisyenlerini biz bu festivalde konuk ediyoruz, çok önemli müzisyenlerden dersler alma imkanı buluyorlar. Ege’nin güzelliklerini, yine çok dolu, çok zengin bir programla müzik yoluyla dinleyicilerimizle paylaşacağız” dedi.
Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon ve Muğla Valisi Fatih Şahin bölgenin tanıtımına büyük katkı koyan festival yöneticilerini kutladı.
İLK İKİ KONSER
Festivalin ilk konserinde ayakta alkışlanan ve Türkiye’de ve Gümüşlük’te olmaktan çok memnun olduğunu söyleyen Arjantinli piyanist Valentin Surif, çok özel bir mekan olan Eklisia’da konser vermenin heyecanını yaşadığını dile getirdi.
30 Temmuz günü ise Gülsin Onay’ın Londra Okullar Senfoni Orkestrası’yla verdiği konseri alkışladık. Açık havada gerçekleşen bu konserle ilk defa bir senfoni orkestrası Gümüşlük’te sahne almış oldu. Bu yıl festivalin ilk iki etkinliği olan Valentin Surif ile Gülsin Onay ve Londra Okullar Senfoni Orkestrası konserlerinin sponsorluğunu, Bodrum Ticaret Odası üstlendi.
“Gümüşlük Kültür ve Sanat Derneği” tarafından organize edilen festivale Gümüşlük Belediyesi Ana Sponsor olarak destek veriyor. Festivalin diğer destekçi kurumları ise Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Belediyesi, Myndos Kazısı, Tepe Grubu, Denizbank, Kuryap, Rasyonel Mimarlık, Engel & Völkers, Erenler Sofrası, Yarbasan Taşevleri, Miko Sail, Club Hotel Zemda, Akustik Turizm, Tekfen OZ, İbak Homes, THY, Kefaluka Resort, Hürtop, Doğuş Holding, Borusan, EMT, Bilkent Üniversitesi, The Marmara Bodrum, Patika, Wall, Miko Sail ve Rekmay.
EKLESİA YAZ OKULU
Festival süresince önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da “Eklisia Yaz Müzik Okulu”na katılan geleceğin müzisyenleri, festivale katılan sanatçıların eğitmenliğinde dersler alacak. Yaz okulunda 10 Ağustos’a kadar piyano; 11 – 18 Ağustos tarihlerinde flüt; 13 – 22 Ağustos tarihlerinde keman; 20 – 29 Ağustos tarihlerinde ise viyolonsel kursları düzenlenecek. Derslere katılacak öğrenciler, kurs bitiminde birer konser verecek. 
Festivalde ayrıca bir seminer düzenlenecek. Peter Cosse’nin düzenleneceği “Önemli Piyanistler: Richter, Cziffra, Gulda, Gould” ve Chopin yorumları: Dünden bugüne” başlığını taşıyor. Miami Uluslararası  Piyano Festivali’nin Sanat Yönetmeni Giselle Brodsky ise “Taubman Metodu”  üzerine bir masterclass yapacak.

Haberin Devamı

KONSER  PROGRAMI

Haberin Devamı

7. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin konser programı şöyle:

4 Ağustos:  Makoto Ueno – Piyano.
7 Ağustos:  Jean-Bernard Pommier - Piyano.
13 Ağustos:  Christine Wolff - soprano, İbrahim Yazıcı – Piyano
18 Ağustos:  İbrahim Yazıcı - piyano, Ümit İşgörür – Viyolonsel.
21 Ağustos:  Wolfgang Boettcher – Viyolonsel.
24 Ağustos:  Gülsin Onay – Piyano, Benyamin Sönmez - Viyolonsel, Erkin Onay –Keman.
5 Eylül:  Gülsin Onay ve Bilkent Senfoni Orkestrası.
8 Eylül:  Gülsin Onay - Piyano ve Burhan Öçal - Perküsyon. Eren Levendoğlu - Piyano ve Zeynep Tanbay - Dans

BİLET  SATIŞ  NOKTALARI

? Hızma Hediyelik (Barlar Sokağı), İmge Kitabevi (Oasis Alışveriş ve Kültür Merkezi), Gümüşlük Eklisia.
?Bilet fiyatlar: Eklisia içi kapalı alan-25 TL, Eklesia bahçe-10TL, 30 Temmuz, 5 ve 8 Eylül konserleri-20 TL.
? İletişim 0 252 394 42 60 - gumuslukfestival@gmail.com - www.gumuslukfestival.org - Eren Levendoğlu, Sanat Yönetmeni:eklisia@gmail.com - 0252 394 4260 – 0507 349 59 68 , Yiğit Uygur, Basın Sorumlusu: yigituygur@gmail.com – 0533 731 60 79

Yazarın Tüm Yazıları