Gözyaşı haftası

Oscar yarışının gözde isimlerinden “Kaptan Phillips”, bir ayrılık hikâyesini çocuk gözünden anlatan “Arada Kalan” ve sıkı kadrosuyla merak uyandıran “Başka Söze Gerek Yok”, haftanın öne çıkan filmleri. Yerli cepheden filmler ise bol gözyaşı vadediyor. Uğur Yücel ve Beren Saat’li “Benim Dünyam” ve Ceyda Ateş ve Melih Selçuk’lu “Aşk Ağlatır”, ağır melodramlara kalbi dayananlara sesleniyor.

Haberin Devamı

Onunla nefes alan onunla yok olan

Benim Dünyam
Yönetmen: Uğur Yücel
2013/Türkiye

Uğur Yücel’in bir önceki filmi “Soğuk” festival yolculuğunu sürdüredursun yeni filmi “Benim Dünyam” gösterimde. Yücel’i Beren Saat’le birlikte başrolde izleyeceğimiz film, 1950’li yılların Büyükada’sında geçiyor ve iki yaşındayken geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle hem kör hem sağır olan, çevresiyle tamamen uyumsuz Elâ ile onu iyileştirebilmeye hayatını adayan Mahir Hoca’nın hikâyesini anlatıyor. Gözyaşlarına boğulacağınızın garantili olduğu film, ağır melodramlardan hoşlananların ilgisini çekebilir.

Feriha’nın aşıkları sinemada

Aşk Ağlatır
Yönetmen: Mehmet Taşdiken
2013/Türkiye

Haftanın bir diğer salya sümük filmi de “Aşk Ağlatır”. Sırtını ‘Adını Feriha Koydum’un oyuncuları Ceyda Ateş ve Melih Selçuk’a dayayan bu melodram, birlikte büyümüş ama kavuşamayan iki gencin hikâyesini anlatıyor.

Haberin Devamı

9 yaşındaki Joanna’dan oyunculuk dersi

Arada Kalan
What Maisie Knew
Yönetmen: Scott McGehee, David Siegel
2012/ABD/99’

“The Deep End/Dipsiz”in yönetmenlerinin işbirliği beşinci filmleri “Arada Kalan”la devam ediyor. Annesi ve babasının ayrılığına tanık olan 6 yaşındaki Maisie’nin yaşadıklarını anlatan bu etkileyici dram, Julianne Moore ve True Blood’ın Eric’i Alexander Skarsgard’ı bir araya getiriyor. Gösterildiği festivallerde seyirciden büyük ilgi gören filmde Maise rolündeki çocuk oyuncu Joanna Vanderham adeta oyunculuk dersi veriyor.

Kaptan Oscar yarışına hazır

Kaptan Phillips
Captain Phillips
Yönetmen: Paul Greengrass
2013/ABD/134’

Bourne sersinin usta yönetmeni Paul Greengrass’ın şimdiden Oscar listelerinde adı anılmaya başlanan yeni filmi, 2009 yılında Amerikan bandralı yük gemisi Maersk Alabama’nın Somalili korsanlar tarafından kaçırılmasını konu alıyor. Alabama’nın yönetici kaptanı Richard Phillips’in kaçırılma anılarını yazdığı kitaptan uyarlanan film, Tom Hanks’e 6. Oscar adaylığını getirecek görünüyor. Ama eleştirmenlerin asıl gözdesi Somalili korsan lideri Muse’u canlandıran ve ilk sinema deneyimiyle şaşırtan Barkhad Abdi. Yılın en iyileri listelerinde şimdiden adı geçen “Kaptan Phillips” haftanın en iyi seçeneği.

Haberin Devamı

Kadın-erkek ilişkilerine eğlenceli bakış

Başka Söze Gerek Yok
Enough Said
Yönetmen: Nicole Holofcener
2013/ABD/93’

Yakın zamanda kaybettiğimiz usta aktör James Gandolfini’nin son filmi olma özelliği de taşıyan bu eğlenceli film, kadın-erkek ilişkilerine eğlenceli bir bakış getiriyor. Masörlük yaparak geçimini sürdürmeye ve kızını tek başına büyütmeye çalışan Eva, bir gün çok dürüst ve eğlenceli biri olan Albert’la tanışır. Aralarındaki etkileşim hızla artarken Eva, Marianne adlı müşterisinin eski eşiyle ilgili anlattıklarını kafasına takmaya ve Albert’la olan ilişkilerini sorgulamaya başlamıştır. Bundan sonrası tabii ki hemen her ilişkide olduğu gibi sorular ve kuşkuların da gelişi demektir. Gandolfini dışında Julia Louis-Dreyfus, Catherine Keener, Toni Collette gibi sıkı isimleri bir araya getiren film haftanın en eğlenceli seçeneği.

Yazarın Tüm Yazıları