Göz kapağına gençlik dokunuşu

Göz kapağı estetiği artık o kadar popüler ki, Hollywood yıldızları bile göz kapaklarındaki sarkmaları azaltmak için bu operasyonu tercih ediyor. Blefaroplasti adı verilen bu operasyon, 2000’lerin başından beri tüm dünyada “estetik operasyonlar” listesinin üst sıralarında yer alıyor.

Geçen yıllarla birlikte gözler şişkin, göz kapakları sarkık, yorgun ve yıpranmış bir hâl alabilir. Bu alışılmış, kabul edilebilir bir durumdur. Ancak bu tip deformasyonlar, bazı kişilerde genetik özelliklerden dolayı henüz 20’li ve 30’lu yaşlardayken başlar. Bu durum kişiyi fazlasıyla rahatsız edebilir.
Son dönemde göz kapağı estetiğini tercih edenin sayısında ciddi bir artış söz konusu. Amerikan Plastik Cerrahi Derneği’ne (ASPRS) göre, göz kapağı estetiği yaklaşık çeyrek milyon operasyon sayısı ile erkekler ve kadınlar arasında (özellikle 2004 yılından bu yana) en çok tercih edilen estetik uygulamaların başında geliyor.
Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel ise etkili bir operasyon olan göz kapağı estetiğinin sıklıkla yüz gençleştirme işlemleriyle birlikte uygulandığına dikkat çekiyor: “Göz kapağı estetiği gözlerin görünümünü yenilemek ve gençleştirmek için yapılı. Ancak göz çevresindeki renk değişimleri ve ince kırışıklıkları (kaz ayakları) yok etmek için yeterli olmadığı bilinmelidir.”

NASIL UYGULANIYOR

* Ameliyat süresi hastanın yapısına ve yapılacak işleme göre değişiyor.
* Üst kapak tek başına yapılacaksa, lokal anestezi yeterli olabiliyor ve işlem yaklaşık 45 dakika sürüyor.
* Alt kapaklar yaklaşık 1,5 saat sürüyor ve lokal anestezinin yanında sedasyon denen sakinleştiricilerin de kullanılması gerekiyor.
* Alt kapakta kesikler ya kirpik altından ya da kapağın içinden yapılıyor. Bu ameliyat sırasında genellikle orta yüz bölgesine de germe işlemi uygulanıyor.
* Üst göz kapaklarında kesik, kapağın tam ortasında yer alan ince kırışıklığa yerleştiriliyor.
* Beraberinde kaşlar da kaldırılacaksa ameliyat süresi biraz daha uzuyor. Kaş kaldırma saçlı deriden yapılan kesiklerle ve genellikle endoskop yardımıyla yapılıyor.
* Ameliyattan bir süre sonra izler büyük oranda kayboluyor.

RİSKLERİ NELER

Göz kapağı ameliyatları dikkatli ve ehil ellerde yapılmazsa, hastalarda gözlerini kapatamama, alt göz kapaklarının aşağıya doğru çekmesi, gözlerde kuruma ve hatta körlüğe kadar varan komplikasyonlar görülebiliyor. O nedenle her ameliyat için olduğu gibi göz kapağı ameliyatları da asla hafife alınmamalı. Bu ameliyatların ancak düzgün yapıldığında etkili sonuçlar verdiği ve hastaların ifadesini bir anda gençleştirdiği unutulmamalı...

EDİTÖRDEN...

Bembeyaz dişler
İsveçli diş hekimi Vaclav Velkoborsky tarafından geliştirilen “Swissdent Xstain”, ev kullanımına uygun diş beyazlatıcı bir ürün. Nano partikül haline getirilen peroksit sayesinde bu ürün daha fazla alana ulaşıyor ve dişleri etkili şekilde beyazlatıyor. ıçeriğindeki papaya ve ananas enzimleriyse dişteki lekelerin temizlenmesini sağlıyor.

Banyoda yeni esans
Nestidane sabunları, eski ıtalyan sabun yapımı geleneklerine bağlı kalarak kazanlarda, sabun ve parfüm ustalarının denetiminde büyük titizlikle üretiliyor. Bu sabunların içeriğindeki zeytinyağı, badem yağı ve fındık yağları cildi besleyip nemlendirirken, çiçek ve bitki özü esansları da hoş aromalarıyla ruhunuza hitap ediyor.

Oyuncaklar şehre döndü!
İlk kez 1995’te izleyiciyle buluşan animasyon filmi “Toy Story”nin yeni kokusu, 100 ml’lik edt olarak çocuklarla buluşuyor. Parfümün üst notasında kalıcı kokularıyla bergamot ve frenk üzümü; orta notada ferahlık veren portakal çiçeği, gül ve manolya; dip notada ise odunsu, misk ve amber var.

Stresten uzaklaşın, dinlenin ve yenilenin

Hareketli ve yoğun bir tempoya sahipseniz, dinlenmeye, bakıma ve yenilenmeye vakit ayırmanız, başarı grafiğinize de olumlu yönde etki edecektir. Rahatlatan, derin dinlenme etkisi sağlayan ve zihin yorgunluğundan uzaklaştıran masajlar ise bunun için birebirdir.

İş hayatının yoğun temposundan, stresten uzaklaşmak, yenilenmek ve dinlenmek istiyorsanız, bir masaj merkezinin kapısını çalmanızda fayda var. Örneğin Sanda Spa... Bu merkezde uygulanan “Executive Escape” masajı da ideal bir alternatif. Sanda Spa-ıstinye Müdürü şeyma Atay, bu masajın beden ve zihin yorgunluğundan uzaklaşmayı, huzuru, yenilenmeyi ve en önemlisi dinlenmeyi sağladığını belirtiyor.

70 DAKİKALIK BİR TATİL

Rahatlatıcı, dinlendirici ve huzur verici masaj alternatifleri, iş hayatı içindeki stres, zihin ve beden yorgunluğundan uzaklaşmaya yardımcı oluyor. Yeni güne dinlenmiş, motive olmuş, rahat ve mutlu bir şekilde başladığınızda bu doğal olarak başarınıza da yansıyor. 70 dakikalık kısa bir tatilin keyfini çıkarmaya ne dersiniz?
* Executive Escape masajı, yeni iş gününe hazırlanmanızı sağlayacak enerjiyi depolamak, keyifli bir mola vermek ya da “siesta” için ayrılan zamanı en ideal şekilde değerlendirmek için iyi bir seçenek.
* Masaj seansı 50 dakika vücut, 20 dakika ise derin dinlenmeyi sağlayacak ayak ya da baş masajı olmak üzere toplam 70 dakikadan oluşuyor.
* Masaja başlamadan önce ayak yıkama seremonisi ile masaja hazırlanılıyor. Ayak masajı beden yorgunluğundan, baş masajı ise zihin yorgunluğundan uzaklaşmayı sağlıyor.
* Derin dinlenme etkisi verecek masajda, masaj yapılacak olan bölgeye sıcak havluyla gevşetici kompresler de uygulanıyor.

Işıltılı ciltlerin yaratıcısı

Avrupa’nın ilk kozmetik doktoru olan Dr. Jean-Louis Sebagh, özellikle yüz ve boyun üzerine kozmetik ilaç çalışmalarıyla adını duyurdu. Ünlüler, modeller, sosyete camiasından tanıdık yüzler, onun Londra ve Paris’te bulunan ofislerinde anti-aging ürünleri ile bakım yaptırıyor.

Dr. Sebagh, plastik cerrahi uzmanlığını 28 yıl önce Paris Üniversitesi’nden aldı. 1994’te botoks, kolajen ve vitamin enjeksiyonları ile Londra’da kariyerine başladı. Bu teknikleri “yaşlanmama” prensibi ile birleştirerek, gençlik ve canlılığın korunması için devrim niteliğinde çalışmalara imza attı. Kısa sürede Londra sosyetesinde cerrahi müdahale olmaksızın cildi gençleştirebilen mucize doktor olarak ün yaptı.
Dr. Sebagh’ın uzmanlığı ünlü müşterilerinin yanı sıra tıp dünyasının da ilgisini çekti. Aynı zamanda Fransız Tıbbi Lazer Derneği ve Fransız Kozmetik ve Cerrahi Derneği başkanlıklarını yaptı. Europe’s Elite 1000, Dr. Sebagh’ı en iyi kozmetik cerrahlardan biri olarak gösterdi.
20 yılın sonunda, medikal anti-aging deneyimlerini “Dr Jean Louis Sebagh” adıyla cilt bakımına taşımaya karar verdi. Dr. Sebagh’a göre “Güzellik sadece mükemmel görünmek değil, aynı zamanda taze, sağlıklı, ışıldayan bir görünüme sahip olmaktan geçiyor”.
Bu düşünceden yola çıkarak cilt tipi ve yaşı ne olursa olsun her kadına en iyi cilt bakım çözümünü sunmak için bugün en çok satan markalar arasında bulunan kendi markasını geliştirdi. Cildin gerçekten neye ihtiyacı olduğuna yoğunlaşarak hazırladığı ürünleri aslında son derece basit bir fikre dayanıyor: En etkili aktif içeriklerin her birini, kendine özgü ve hedefe yönelik sonuçlar için yüksek oranda kulanmak...

KATILIN, KAZANIN

“Dünyaca ünlü bir kozmetik doktoru olan ve birçok medikal anti-anging çalışmalarında bulunan Dr. Jean-Louis Sebagh, markasını diğer dermokozmetik ürünlerinden ayıran hangi özellik üzerine temellendirmiştir sizce?” sorusunun cevabı ile birlikte www.tekinacar.com. adresine ad, soyad, adres vs. bırakan her 50. kişiye “Dr. Sebagh Eye Expert” 15ml. hediye edilecek. Bu uygulama web sitesinde 3-5 Aralık tarihleri arasında aktif olacak. Hediyeler 10 adet ile sınırlı.
Yazarın Tüm Yazıları