Görünmeyen diş telleri

Yeni bir diş tedavi yöntemi olan lingual ortodonti, şimdilerde yüzleri güldürüyor. Ağzın iç yüzeyine yapıştığı için ‘görünmeyen’ bu tellerle bir yandan dişlerin çapraşıklıkları düzeltiliyor, bir yandan da ağzın görünümü doğal ve estetik kalıyor.

Haberin Devamı

Diş görünümü sizin için önemliyse ve geleneksel braketlerle kendinizi rahat hissetmeyecekseniz, lingual ortodonti iyi bir seçenek olabilir. Detayları Doç. Dr. Arzu Demirkaya verdi...
- Lingual ortodonti her yaşta uygulanabilir mi?
- Evet, her yaşta uygulanabiliyor. Ancak lingual braketlerin kullanılabilmesi için dişlerin ve dişetlerinin sağlıklı olması gerekiyor.
- Tedavi ne kadar sürüyor?
- Tedavi süresi dişlerin bozukluğuna bağlı olarak 6-24 ay arasında değişebiliyor. Lingual tedavi, geleneksel braketlerle yapılan tedaviye kıyasla birkaç ay daha uzun sürüyor.
- Lingual braketler acıtıyor mı?
- Tıpkı normal braketler gibi, lingual braketler de ilk bir-iki hafta rahatsızlık veriyor. Dıştan takılan teller nasıl başlangıçta dudakları ve yanakları tahriş ederse, içten takılan teller de dili tahriş ediyor. İki haftanın sonunda dil, tellerin varlığına tamamen alışıyor. Dişler, hareket etmeye başladıkları bu ilk dönemde ısırırken ve çiğnerken daha hassas oluyor. Bu süreyi geçirene kadar yumuşak gıdalar tercih edilmeli, braketler doktorun vereceği mumla örtülmeli, tuzlu suyla gargara yapılmalı ve ihtiyaç duyulduğunda ağrı kesici alınmalı.
- Lingual teller varken dişler nasıl temizlenebilir?
- Dişlerin ve dişetlerinin tedavi boyunca tam olarak temizlenmesi önemli. Bu yüzden diş fırçalamaya daha çok zaman ayırmak, diş fırçasına ek olarak diş ipi, ara yüz fırçası, ağız duşu ve gargara kullanmak gerekiyor. Tedavi gören kişi ayrıca ortodontik tedavi süresince sık sık kontrole gitmeli, gerekirse 3-4 ayda bir diştaşı temizliği yaptırmalı.

Haberin Devamı

Gülümsemenizi koruyun

Dişler, çiğneme kuvvetlerinin de etkisiyle ömür boyu hareket eder. Bu yüzden dişlerin eski haline dönmeyeceğini hiçbir ortodontist garanti edemez. Gülümsemenizin güzelliğini korumak için her ortodontik tedaviden sonra dişlerin iç tarafına koruyucu bir tel yapıştırılıyor ve rahatsızlık vermeyen bu telin daima yerinde kalması isteniyor.

Kompres masajıyla şİfa yolculuğu

Geleneksel şifalı ot terapisi olarak da bilinen “Tayland bitkisel kompres masajı”, özellikle vücudun kilit bölgelerindeki kas gerilimini ve sertleşmeyi gevşetmek için uygulanıyor. Tayland’a özgü 40 çeşit bitki ve baharatların harmanlanmasından oluşan bu iyileştirme seansı, sıcak kompres uygulanmasıyla başlıyor ve özel olarak seçilmiş şifalı ot yağlarıyla yapılan eksiksiz vücut masajıyla devam ediyor.
Puri Spa Müdürü Esra Sönmez’den aldığımız bilgilere göre, binlerce yıllık Tayland bitkisel kompres masajı, Tayland’da savaş zamanı askerlere uygulanan bir masaj tekniği olarak biliniyor. Ylang ylang, zencefil, paçuli, biberiye ve akasya gibi bitkilerin içeriklerinden hazırlanan bohçalarla yapılan uygulama, vücuttaki kas ve sırt ağrılarını hafifletiyor; yorgunluk, halsizlik ve stres giderici özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Özel bohçalarla kasları rahatlatın

- Masaj, deriye temas ettiğinde yumuşaklık hissini verebilen ve bitki yağlarının deriye nüfuz etmesine yardımcı olan özel bezlerden hazırlanmış bohçalarla yapılıyor.
- Bohçanın içindeki bitki karışımları buharda ısıtılıyor ve tüm vücuda kompres şeklinde uygulanıyor.
- Kompres sonrası rahatlayan kaslara yine aynı bitkilerin özünden çıkarılan yağlarla ayrıca bir kez daha masaj yapılıyor.

Yıldızların sihirli krem formülü: ‘BB’

Makyaj artistleri ona tapıyor, Uzakdoğu, Avrupa ve Amerika’da ise çoktan kült ürünler arasına girmiş durumda. Son dönem kozmetik ürünlerinin olağanüstü trendi ‘Blemish Balm’ kremlerle ilgili detaylar yazımızda...

Haberin Devamı

Kısaca “BB” olarak anılan ve leke kapatıcı özelliğiyle bilinen bu krem formu, özellikle cilt yüzeyindeki kusurları gizlemesi dolayısıyla tercih ediliyor. Çok yönlü BB ayrıca bakım yapıyor, fondöten görevi görüyor, UV koruyucu ve anti-aging etkileriyle de dikkat çekiyor. BB kremler, ciltteki renk dengesizliğini, göz altı morluklarını ve tahrişleri de kamufle ediyor. Kısacası, renkli bir gündüz kreminden çok daha fazla işleve sahip.
Peki, bu trend nereden geliyor? 60’ların sonlarında güzellik uzmanı Christine Schrammek, derin peeling ya da lazer uygulaması sonrasında hassas ciltleri yenileyen ve kızarıklıklarını kapatıcı özelliği bulunan bir bakım geliştirdi. Asyalı kadınlar ve Hollywood yıldızları için bu formül bulunmaz bir nimetti. Formül daha da geliştirilerek bugünkü halini aldı.
Vichy, Nivea, L’Oreal, Garnier ve Estee Lauder gibi markaların da aralarında bulunduğu birçok kozmetik ürününde rahatlıkla bulabileceğiniz BB’ler, makyaj öncesi cildi hazırlamak için inanılmaz bir baz ürün olarak öne çıkıyor. Cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırıyor, parlaklık veriyor. Ve en önemlisi de her yaştan kadının kullanmasına olanak tanıyor.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Vazgeçilmez dörtlü

Tekin Acar Cosmetics mağazalarında satılan Collistar’ın dört hit ürününden birine sahip olun...
Gloss Design: Dudak parlatıcı, özel aplikatörüyle dudakları daha dolgun hale getiriyor. Fiyatı: 51 TL
Vibrazioni di colore Lipstick: Şerbetçiotu özü ve E vitamini içeren yumuşak yapısı ile kolayca uygulanıyor. Yaşlanma etkilerini geciktiriyor, bakım yapıyor. Fiyatı: 56,50 TL
Silk Effect Bronzing Powder: Doğal bronzluk sağlayan nemlendirici pudra 79,50 TL
Silk effect Maxi Blusher: Hyalüronik asit ile cildi nemlendirirken E vitamini ile de besliyor. Fiyatı: 79,50 TL

Mucize iksir

Lancome’un yeni güzellik iksiri “Absolue L’Extrait”, zengin içeriğiyle cildin dermal ve epidermal tabakalarında yenileyici etki gösteriyor. Absolue L’Extrait’da kullanılan yaklaşık 2 milyon gül kök hücresi, cilde sahip oldukları yaşamsal özelliklerini aktararak ciltteki dermal kök hücrelerin kendini yenileme potansiyelini geliştiriyor.

Yazarın Tüm Yazıları