Gökçek vaadini tutmadı

ANKARA’nın metropol ilçelerinden en küçüğü olan Gölbaşı’nın gelişmesinde büyük katkısı olan Ankara-Konya Karayolu, ilçe belli bir büyüklüğe ulaşıp kendi yağıyla kavrulmaya başladığından beri astarı yüzünden pahalı bir hale gelmiş ve ilçeye zarar vermeye başlamıştır.

Haberin Devamı

Bu zararların en büyüğü ilçeyi boydan boya ikiye ayırmasından kaynaklanan bölünmüşlük problemidir. Bu soruna karşı Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Gökçek, 2004 yerel seçimlerinden önce yolu ilçenin içinden dışına kadar alttan geçirip üstünü meydan yaparak sorunu çözme vaadi vermiştir. Fakat o tarihten bu yana 2 kez seçilip 9 sene başkanlık yapmasına karşın bu vaadini yerine getirmediği gibi şimdi seçimlere 1 yıl kala ucuzcu bir yaklaşımla sorunu viyadükle çözme yolunda adımlar atmaktadır. Şehir içinde viyadük çözümlerinin ne denli bir estetik facia ve şehircilik katliamı olduğu herkesin malumudur, ikna olmak için ise İstanbul Mecidiyeköy’ü görmek yeterlidir. Gölbaşı halkı altgeçit vaadinin yerine getirilmemesini bir nebze hazmetse de, şehrin geleceğine ipotek koyma anlamına gelecek bu viyadük yapımına 7’den 70’e karşıdır. Viyadük yapılacağına bir şeye dokunulmasın, herşey olduğu gibi kalsın demektedirler. Yetkililerden halkın sesine kulak vermelerini istiyorum.
M.A.Ç.

Haberin Devamı

Zifiri karanlık

BÜYÜKŞEHİR’in Hoşdere Caddesi’ndeki kaldırım çalışmasından sonra Hoşdere Caddesi üzerindeki Çikolata Pastanesi kavşağında trafik ışıkları yanmıyor. Ki burası, Konya Yolu’na doğru yoğun işleyen bir kavşaktır. Ayrıca Reşat Nuri Sokak lambaları da yanmıyor, sokak zifiri karanlık. Bir taraf yapılırken başka bir taraf bozulmuştur. 186’ya arıza bildiriminde bulunmama rağmen herhangi bir çözüme kavuşulmamıştır. Umarım yetkililer en kısa zamanda bir çözüm bulurlar..
Y.Ş.

Biliyor musunuz

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Haymana ve civar ilçeler ekim ve hasat dönemlerinde mevsimlik işçilerin akınına uğradığını, ancak bunların barınak ve tuvalet ile eğitim konularında ciddi sorunlar yaşadıklarını belirterek, Başbakan Erdoğan’a “Bu yurttaşlarımızın çocuklarının eğitim-öğretim olanaklarından mahrum kalmalarını sıradan bir olay saymak mümkün müdür? Bu eksikliğin telafi edilir bir yanı yok mudur?” diye sorduğunu...

Kaldırımların rezilliği

ÇANKAYA Birlik’ten Kızılay’a doğru ara sıra yürürüm. GOP Kader Sokak’tan
geçerken kaldırımlara park eden arabaların ve Arjantin Caddesi’ndeki
kaldırımların rezilliği gerçekten içler acısı... Yaklaşık 20 yıldır Ankara’da
yaşıyorum. Çeşitli semtlerde oturdum. Ama bu kaldırım sorunu yeni kurulmuş
siteler hariç hemen hemen her semtte var.
Yetkililerin görmesi ve gerekenin
yapılması için ne yapılması gerekiyor?
Türlü türlü araba kampanyasi yapmak yerine artık biraz da bu sorunlarla ilgilenilse...
Ebru YALÇIN

Haberin Devamı


KISA.. KISA...

SAYIN Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a... Mimarlar Odası Ankara Şubesinin “Atatürk Orman Çiftliği Yok Edilmesin,Başbakanlık Binası Yapılmasın” isteğine yürekten katılıyorum. Lütfen siz de katılınız.
Galip HIRKA

Yazarın Tüm Yazıları