Gökçek, Ströer-Kent Vizyon’nun bütün reklam panolarını kapattı

BEN Ankara’da faal olan orta ölçekli bir işletmeciyim. Ramazan bayramı öncesi işlerimizin açılması için Ankara’nın caddelerini kaplayan billboardlara ilan-reklam vermek istedim.

Hem Ströer-Kent Vizyon firması yetkilileri (belediye bunlara toptan ihale ile kiralamış) hem de reklam ajansları ile konuştum. Bir tane billboard için reklam kağıdı, baskısı dahil 1 hafta için yaklaşık 300 dolar istediler. Düşündüm taşındım, işlerimizin başka türlü açılacağı yoktu.

50 tane ilan vermek üzere reklam ajansımıza gittim.

Bana tüm billboardların dolu olduğunu ve reklamımıza yer veremeyeceklerini söylediler. Nedenini sorduğumda tüm bill-board panolarına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in su vs. ilanlarını gireceklerini söylediler.

İnanmadım Ströer-Kent Vizyon firmasına gittim. (Alman kökenli bir firma ve iktidara yakın ortakları da var. Y.B.) İhale ile belediyeden kiralamışlar.

Gerçekten de 600 tane billboard panosuna Melih Gökçek ilan vermiş. Kendilerinin de bu işten çok şikayetçi olduklarını, Melih Gökçek’in veya AKP’nin siyasi duyuruları dışında reklam giremediklerini, panoların amacını aşıp siyasi duyuru panosu haline geldiğini, ama yapacak bir şeyleri olmadığını ifade ettiler. Reklamlarını girdiler.

Gerçekten de bayram öncesi hafta ile bayram süresinde boy boy Melih Gökçek resimleri ve AKP ilanları tüm Ankara’yı kaplamış. Halen de bu ilanlar duruyor.

Şimdi soruyoruz... Tanesi 300 dolar ve 600 tanesi iki hafta asılması için Melih Gökçek’in sudan reklamlarına yer veren bu billboardlar için belediye kasasından ne kadar ödenmiştir? Benim hesabıma göre 300 dolar x 600 tane x 2 hafta= 36.000 (otuzaltı bin dolar) + KDV ediyor. Yani yaklaşık 55 milyar lira.

Bu parayla binlerce yoksula ramazan paketi veya binlerce çocuğa giyecek palto alınırdı. Üstelik bizim ve bizim gibi firmaların reklamları da engellenmez, katma değer sağlanırdı.

GÖREV REKLAM EDİLMEZ

Bu para nereden ödendi; benim vergilerim resimlere mi harcanıyor? Bu reklamların ne gereği var. Yerel yönetimlerin zaten yapması gereken temel görevlerini yapıp bir de reklam etmesi, bunun parasını da fakir fukaranın sofrasından kesmesi, yetimin hakkından alması ne kadar doğrudur.

Belki CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu, AKP ve belediyelerin Türkiye genelinde tüm yıl boyunca verdikleri ilanların parasını çıkarır da, yeni bir dosya oluşturur. Çünkü kimse kaz gelecek yerden tavuk esirgemez. Alman da olsa ticari firmalar boşuna çalışmaz. Şimdi bekliyorum bir yılda 2 katı sayıda reklam panosu olan Ankara’da yeni panolar nerelere konulacak ve nerelerde görsel kirlilik oluşacak. Özgür ÜNAL

Acil sağlık hizmeti için otopark pist oldu

SAĞLIK Bakanlığı Basın Müşavirliği "Saygısızlık" (6.10.2008) başlıklı yazıya şu açıklamayı yaptı: "Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakanlığımızın acil sağlık hizmetleri alanında hayata geçirmeye hazırlandığı ’Hava Ambulans Sistemi’ çerçevesinde, Ankara’nın üç hava ambulans ulaşım merkezinden birisi olarak tespit edilmiştir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan ortak çalışmalar neticesinde, hastanenin hasta ve ziyaretçi otoparkı olarak kullanılan alanı, helikopter iniş-kalkış pisti için en uygun yer olarak belirlenmiş ve helikopter pisti olarak düzenlenerek kullanıma hazır hale getirilmiştir. Hasta ve yakınlarının mağdur edilmemesi için de hastane binasının güneyinde yer alan 3 bin 500 m2’lik alan, hasta ve ziyaretçi otoparkı olarak tahsis edilmiş, hasta ve yakınları, bu alana yönlendirilmiştir. Ancak hasta yakını ve ziyaretçilerinin, otopark olarak belirlenen yeni alan yerine hastane girişine en yakın noktalara park etme ısrarları, üzülerek belirtmeliyiz ki, hastane yönetimiyle hasta yakını ve ziyaretçilerini sık sık karşı karşıya getirmektedir.

Okur mektubunda "Hastanenin etrafında her yere park yasağı ve çekme levhaları konulmuştur. Ayrıca yapılan site inşaatları nedeniyle hastane yolu iyice daraldığından trafik yoğunluğu artmıştır. Yaya olarak hastaneye gelmek isteyenler kaldırımın tamamını işgal eden taksi durağı ve taksilerden geçecek yol bulamayıp caddeden yürümek zorunda kalmaktadır" biçiminde şikáyete neden olan sorunların çözümü için ise, anılan hastanenin yönetimince, bir süredir Keçiören Belediye Başkanlığı ve ilgili diğer birimler nezdinde girişimlerde bulunulmaktadır."
Yazarın Tüm Yazıları