Gökçek’le Tanık Çankaya’da gezsin

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz hafta gündem OSTİM’deki patlamalar olunca Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık arasındaki atışma, hafif atlatıldı.

Özetle Tanık, Gökçek’ten 12 metreden geniş olan cadde vesokakların bakımını yapmak için talepte bulundu. Gökçek, “Önce kendi sorumluluğundaki alanları hallet” dedi. Tanık, ısrarcı olunca, “Meclis’in son gününde sorumluluğundaki yerlerin halini gösteren fotoğraflar getireyim isterseniz” diyerek taviz vermedi.
Benzer tartışmalar geçmişte de çokça yaşanmıştı. Hatta eski Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz hangi sokak ve caddelerin kendi sorumlulukları altında olduğunu gösteren bir kitapçık bastırmıştı.
Büyükşehir-Çankaya tartışmaları farklı farklı konularda oluyor.
Yıkılamayan binalar, yapılamayan tesisler, karşılıklı davalar...
Her iki belediye de siyaseten birbirini zor durumda bırakmak için bazı hamleler yapıyorlar.
Ama bazı konuları siyaset üstü bırakmalılar. Çankaya’daki cadde-sokakların bakımsızlığı gibi.
Olayı aslında iki başkan da kabul ediyor.
Tanık yetki istiyor, Gökçek, “Sorumluluğundaki bakımsız alanları göstereyim” diyor.
Yani iki tarafın da eksiklikleri var. Samimilerse birlikte bir araçla Çankaya sokaklarını gezsinler. Delik deşik cadde sokaklarda her iki isim de üstüne düşeni yapmak için notlarını alsın.
Yok eğer mevzu cadde-sokak düzeltmek değil de siyaset yapmaksa, Çankayalı’nın şikayeti inanılmaz boyutta, bizden söylemesi.

Otobüs meselesi

BAŞKENT’te otobüs güzergahları ya da toplu taşıma araçları her dönem tartışma konusu olmuştur. “Otobüs çok seyrek geliyor”, “Evimin uzağından geçiyor” benzeri şikayetler olduğu gibi, “Burdan kendilerine oy çıkmadığı için eski otobüsler gönderiyorlar” şeklinde iddialar da zaman zaman ortaya atılır.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek sosyal paylaşım sitesi twitter’a üye oldu olalı, bir güzergah hakkında sürekli ileti yazan kullanıcılar göze çarpıyor. Mamak Ege Mahallesi’ne giden otobüslerin eski, körüksüz ve geç gelmesinden şikayet eden kentlilere Gökçek, “Halkevleri otobüsleri tahrip ettikleri için bu uygulamayı yapıyoruz. Söz versinler, yenilerini gönderelim” diyor. Aynı sebeple Hacettepe’ye de eski otobüs gönderildiğini söylüyor.
Halkevleri ise henüz bir açıklama yapmadı. Bir açıklamaları olursa haftaya bu köşeden duyururuz.
Ancak her ne sebepten olursa olsun, birilerinin yaptığı iddia edilen yanlış davranışların cezasını o güzergahı kullanan diğer vatandaşların çekmesi ne kadar adil, orası tartışılır.
Yazarın Tüm Yazıları