Giuseppe Cipriani Çapa’nın mekanında

Dünyanın en meşhur ve pahalı restoranlarından olan New York’taki Cipriani’nin ve ayrıca Harry’s Bar’ın sahibi Giuseppe Cipriani, önceki gün İstanbul’a geldi.

Cipriani, İstanbul ziyareti sırasında öğle yemeğini ise City’s’in içinde bulunan, İzzet Çapa’nın sahibi olduğu "It’s a Joke"ta yedi. İtalyan arkadaşlarıyla geldiği mekanda, mimar Mahmut Anlar’ın imzasını taşıyan dekorasyona hayran kalan Cipriani, bir süre mutfak şefleri Gazi ve Bilal Ateş kardeşlerle sohbet etti. Türk usulü patlıcanlı risotto’yu çok beğendiğini söyleyen Giuseppe Cipriani, Çapa-Marka’nın genel koordinatörü Rose Kar’la da görüştü. Cipriani geçtiğimiz yıl da Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un davetlisi olarak İstanbul’a gelmiş, Koç’la İstanbul’da ortak restoran açmak üzere görüşmeler yapmış, ancak görüşmeler bir sonuca ulaşmamıştı.

Zuma İstanbul’da

Londra’nın dünyaca ünlü Japon restoranı Zuma, Hong Kong’dan sonra İstanbul’da, Ortaköy Radisson SAS Bosphorus Hotel içinde hizmete girdi. Yaklaşık 2 milyon dolara mál olan mekanın açılışı, önceki akşam yapıldı.

Türkiye’ye İstanbul Doors Restaurant Group’un ortakları Levent ve Rıza Büyükuğur kardeşler ile Berk Ekşioğlu tarafından getirilen Zuma’nın açılış daveti, sanat ve iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Nazire Dedeman-Cem Çağatay, Murat Dedeman ve sevgilisi Olga Shylova, Aytek-Martha Şavkan, Erkan-Gülbin Simitçioğlu, Esin Maraşlıoğlu, Çiğdem Kayalı, İpek Tuzcuoğlu, Hande Ataizi ve sevgilisi Philippe Amram da davetliler arasında yer alıyordu.

Yabancı aşçı ve servis elemanlarının çalıştığı, dekorasyonda kullanılan objelerin Brezilya ve Japonya gibi dünyanın farklı köşelerinden getirtildiği, tabakların Japonya’da bir usta tarafından el işçiliğiyle hazırlandığı mekanın tasarımı da en az yemekler kadar beğeni topladı.

Victoria-David Beckham, Madonna, Elton John, John Travolta ve Beyonce gibi ünlüleri ağırlayan Zuma’nın Londra’daki ana şubesinde, kişi başı ödenecek ücret ortalama 40 pound... Fiyatların burada biraz daha ucuz olacağı ancak yine de her keseye uymayacağını belirteyim son olarak...

Murat Dedeman’ın 25 yaşındaki sevgilisi Olga Shylova, Zuma’nın açılışına kucağında köpeğiyle katıldı. Shylova, chihuahua cinsi minik köpeğini gece boyunca kucağından indirmeyerek gecenin en ilginç siması oldu.

Kahvaltıya hücum

İşadamı Bahattin Demir’in Nişantaşı’ndaki City’s Alışveriş Merkezi içinde açtığı Cook Shoop adlı restoran, müşteri akınına uğruyor. Özellikle de pazar sabahları... İşletmeciliğini Demir’in nişanlısı Didem Sözen ile Aksa Jeneratör’ün ortağı Ayşe Kazancı’nın üstlendiği restoranda geçen pazar ben de vardım. Her zamanki gibi yine tıklım tıklımdı. Nişantaşı sakinleri pazar kahvaltılarını burada yapmak üzere sözleşmiş gibiydi. Yumurta, bal, kaymak, ev yapımı reçeller ve peynir çeşitleriyle donatılmış organik bir kahvaltı yapmak isteyenler, bu mekanı mesken edinmiş durumda... Fiyatların uygun olması da bu talepte etkili tabii...

İş beklemez

Asuman-Hüsnü Güreli çifti, önceki gün Zuma Restaurant’ın açılışındaydı... Mekana özel araçlarıyla gelen çiftin otomobilleri tam restoranın önünde durdu ve kapısı görevliler tarafından açıldı. Ama Hüsnü Bey biraz ağır hareket ediyordu. İşle ilgili önemli bir telefon görüşmesi yaptığı anlaşılan Güreli, telefonu bitene kadar araçtan inmedi.
Yazarın Tüm Yazıları