Gençliğin yeni formülü: Altın iğne

Altın kaplı mikro iğnelerle uygulanan yüz gençleştirme yöntemi “Intracel”, cildin alt tabakasına etki ederek, gerginlik ve toparlama sağlıyor, ayrıca yüzdeki leke ve kırışıklıkları da hafifletiyor. Uygulama, süresinin kısalığı ve minimal ağrı-acı hissiyle kadınların yeni gözdesi olacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Intracel, ününü cildin hem altına hem de üstüne etki edebilen, 0.8 mm-2.00 mm arasında değişen mikro altın iğneciklere borçlu. Altın, iletim kabiliyeti en yüksek metal olarak müzik ve televizyon sistemlerindeki kablolarda kullanılıyordu. Intracel de enerjiyi cildin altına en mükemmel şekilde ileten altın iğneciklere sahip.
Uygulama hakkındaki detayları Op. Dr. Ümit Yaşar Çelemli’den öğrendik. 

Intracel uygulamasında iğne kullanılıyor. Ama bu tür uygulamalara zaten plastik cerrahiden ve iğneden korkan kişiler başvuruyor. Bu bir tezat değil mi?
- Hayır, ben öyle düşünmüyorum. Intracel uygulamasını yaptıranlar, bu mikro iğneleri hem göremiyorlar hem de uygulama esnasında hissetmiyorlar.

Uygulama öncesinde herhangi bir anestezi işlemi yapılıyor mu?
- Uygulamadan 20 dakika evvel lokal anestezi kremi sürülüyor. Başka bir anestezi işlemine gerek yok. 

Cildin altına mikro boyutta da olsa iğneler giriyor. Bunlar cildi delip kanama, morarma oluşturmuyor mu?
- Bahsettiğimiz iğneler mikro boyutlarda ve 0.5 ile 2 mm derinliğe kadar iniyor. Yani hedefimiz dermis tabakası. Intracel uygulanılan kişi genellikle hiçbir rahatsızlık duymuyor. Sadece yüzeysel ve hafif bir kanama oluşabilir. Bu da son derece normaldir ve zaten hemen durur. Hiçbir şekilde kabuklanma veya iz oluşmaz, ayrıca pigmentasyon gibi herhangi bir riski de yok.

Haberin Devamı

Kolajen dokusunu uyarıyor

Çok amaçlı Intracel sisteminde, peeling ve cilt soyma yöntemlerindeki gibi cildin üst tabakası altın mikro iğneciklerle uyarılıyor. Bu iğnecikler, cildin alt tabakasına inerek sıkılaşma ve toparlama sağlayacak bölgeye (kolajen liflerine) radyo frekans enerjisi veriyor. Böylece kolajen dokusunun yenilenmesine yardımcı oluyor.

Altın iğnecikler, cildin altına inerken yarattığı mikro hasarla renk bozukluğu, lekeler ve ince kırışıklıkların giderilmesini, ölü derinin yenilenmesini sağlıyor. Cilt hemen kendini iyileştirme sürecine giriyor ve görünen yüzeyi onarmaya başlıyor.

İğnecikler, cilt dokusunun altındaki kolajen lifleri uyarıyor ve yenilenmelerini sağlıyor. İğnecikler altın olduğu için, enerji iletimini mükemmel sağlıyor.

Haberin Devamı

Estetik yaptırırken gözünüzden olmayın

Göz estetiği sayesinde yüzü eski canlılığına kavuşturmak mümkün. Ancak söz konusu operasyonun uzman cerrahlar tarafından yapılması şart!

Yoğun iş temposu ve yorucu kent yaşamı yüzünden oluşan göz kapağı sarkması, kaz ayağı çizgileri, göz altı torbaları ve göz kenarındaki kırışıklıklar çoğumuzun korkulu rüyası. Göz estetiğiyle, yüzü eski canlılığına kavuşturmak hiç de zor değil.
Uzmanlara başvurun
Yüz estetiğinin en dikkat çekici, aynı zamanda yaşı ele veren kısmı olan göz kapakları, estetik cerrahi sayesinde kişinin genç bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Kısa süren operasyonlar sayesinde, yılların etkisi yok oluyor.
Göz torbalarının alınmasından protez göze, göz içi tümör ameliyatlarından botoksa kadar her türlü kalıcı tedavinin uygulandığı göz estetiği ameliyatlarında, genel göz sağlığının korunmasına hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Göz çevresinde yapılacak uygulamaların, görme kalitesini etkileyip kalıcı hasar bırakmaması için operasyonu uzman cerrahlar yapmalı.
Riskleri ortadan kaldırın
Son yıllarda estetik uygulamalarda yaşanan gelişmelere değinen Oküloplasti Uzmanı Op. Dr. Akın Banaz, göz estetiği ameliyatlarının önemini ve olası risklerini şöyle anlatıyor: “Göz kapağı vücuttaki diğer dokulardan çok farklı bir bölge. Göz kapağını açan ve kapayan kas, yağ dokuları, gözyaşı bezi, cilt ve destek dokularından oluşur. Cerrahi girişimlerin tümünde sağlam dokuların zarar görmemesi ve sadece gerekli yere müdahalenin yapılması çok önemli.”

Haberin Devamı

Yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırın

Göz çevresindeki derinin cildin diğer kısımlarına göre yüzde 40 daha ince olması, yaşlılık belirtilerinin ilk görünmeye başladığı yer olmasına neden oluyor.
Estee Lauder’ın yeni ürünü ‘Advanced Night Repair Eye Synchronized Complex’, göz çevresindeki yaşlanma belirtilerinin hepsi üzerinde çalışan üç güçlü teknolojiyi içeriyor. Özel Chronolux Teknolojisi, cilt onarımının doğru zamanda olması için cildin doğal senkronizasyonunu destekliyor. Göz çevresindeki kırışıklıklar ve çizgiler zamanla azalıyor.
Patentli AGT Teknolojisinin kullanıldığı yeni jel serum, tüm çevresel faktörlerin yarattığı hasarların görünümünü onarmada öne çıkıyor.
Özel antioksidan karışımlarla birlikte yeni tahriş önleyici formül ve içeriğindeki yüksek seviye, hyaluronik asitlerle birlikte çalışarak hassas göz çevresinin doğal koruma ve onarımını yapabilmesi için gerekli koşulları sağlıyor. Bu da göz çevresindeki koyu halkalar, şişkinlik ve kırışıklıkların görünümünün azalmasına yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Katılın, kazanın

“Yeni Advanced Night Repair göz çevresi, serumunda da bulunan hangi geliştirilmiş teknolojiyi içerir?” sorusunun cevabını, www.tekinacar.com.tr adresine ad, soyad ve adresiyle birlikte gönderen her 50’nci kişi, Estee Lauder ANR Eye kazanacak. Bu uygulama, web sitesinde 23-24 Ekim günleri arasında aktif olacak. Hediyeler, 10 adetle sınırlı...

Cildinizdeki aydınlığı hissedin

La Colline’in yenileyici ve aydınlatıcı serumu ‘Whitening C Serum’, ciltteki lekelerin renk eşitsizliğini dengeliyor. Ürün, zamanla kırışıklıkların azalmasına, hücre yenilenme hızını artırmaya ve lekelerin rengini fark edilir şekilde açmaya yardımcı oluyor. Cildin yaşlanmasına sebep olan etkenlerle savaşan CMA Kompleks içeren ürünün güçlü bir aydınlatıcı etkisi bulunuyor.

Haberin Devamı

F1 tutkunu erkeklere

Formula 1, dünyanın en ünlü ve en geniş kapsamlı geleneksel spor etkinliği. Ayrıca yüksek tüketici potansiyeli ile dünyanın tanınmış markalarından biri. Dünya çapında 40’a yakın ülkede tutkunu bulunan Formula 1, şimdi de kendi adını taşıyan parfümüyle erkekleri etkiliyor.

Abartılı ışıltı

Gülse Birsel öyle çok fazla makyaj yapan biri değil aslında. O yüzden onu ışıl ışıl parlayan göz makyajıyla görünce şaşırdım. Üstelik parıltı sadece gözlerle sınırlı kalsa iyi. Aynı göz alıcı ışıltı yanaklarından boynuna kadar uzanıyordu. Neyse ki, dudaklarındaki transparan ‘gloss’la bu abartılı durumu dengelemeyi başarmış.

Yazarın Tüm Yazıları