Gençliğe dönüş

40’lı yaşlardan itibaren ciltte küçük çizgiler oluşmaya başlıyor. Zamanla bu çizgiler derinleşerek kırışıklığa dönüşüyor.

Haberin Devamı

Bu minik çizgileri keşfeder etmez önlem alırsanız, kırışıklığa fırsat vermeden çizgilerin derinleşmesini ve oluşmasını engellemeniz mümkün. Tabii, her kırışıklık kremi bu soruna çözüm değil. Detayları geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gelen Valmont Uluslararası basın Sözcüsü Agnes Teffaud’dan aldık.
“Kremleri daha etkili nasıl kullanabiliriz?” diye sorduğumuz Teffaud, şöyle yanıt verdi:
“Çok fazla püf noktası olduğunu söyleyemeyeceğim. Ancak son dönemde etkisiyle öne çıkan krem maskeleri tavsiye edebilirim. Fondöten sürmeden önce ince bir kat olarak uygulayıp ciltte bırakırsanız, cildin ürettiği fazla sebum miktarını emeceği için makyajı mükemmel derecede sabitleyecektir. Böylece daha rafine bir makyaj elde edebilirsiniz.”

Günlük bakım kremi nasıl kullanılmalı

Haberin Devamı

*Dinlenmiş bir ifadeye sahip olmak için: Her sabah ince bir kat olarak kreminizi tüm yüz ve boyun bölgesine uygulayın. 3-5 dakika beklettikten sonra nemli bir mendil veya su yardımı ile ürünün fazlasını alın.
* Cilt tonunu dengelemek için: Her sabah bir leblebi tanesi kadar aldığınız antiaging ürününü tüm yüz ve boyun bölgesine masaj yaparak uygulayın. Bakıma kullanılan gündüz kremi ile devam edebilirsiniz.
* Hızlı bir toparlamaya gerek görüldüğünde: Ürününüzü tüm yüz ve boyun bölgesine kalın bir kat olarak maske şeklinde uygulayın. 20 dakika boyunca bekletin. Hafif masaj hareketlerinin ardından fazla kremi nemli bir mendil veya su yardımı ile alın.

Simetrinle fark yarat

Zaman içinde simetrisini kaybeden, yorgun bir ifade kazanan yüz, küçük dokunuşlar ve müdahalelerle yeniden gençleşebiliyor.

Simetrik bir yüz güzelliğin, çekiciliğin olmazsa olmazı. Ancak hepimiz biliyoruz ki zaman içinde yüz simetrisini kaybeder, bazen de bu simetri hiç yoktur. Tabii doğru müdahaleler ve minik dokunuşlarla bu simetriyi yaratmak mümkün. Dr. Mustafa Karataş, dolgular ve küçük hilelerle harikalar yaratılabileceğini söylüyor ve ekliyor: “Yüz asimetrileri, embriyonik gelişimin başlarında, gebeliğin özellikle ilk trimester döneminde gelişmeye başlıyor. Bu, embriyoda yüzün her iki tarafının bir araya geldiği dönemdir. Asimetri, bu kritik gelişme döneminde değişkendir. Ve gelişimi orada bitmez. Dış etkenlere bağlı olarak simetri ömür boyunca değişkenlik gösterebilir.”

Haberin Devamı

Genç yüzün sırrı: Yanaklar

Dr. Mustafa Karataş, yaşla birlikte yanakların da hacim kaybettiğini, yerçekimine karşı koyamayarak sarktıklarını vurguluyor: “Bu durum beraberinde başka problemleri de getiriyor. Bunların en belirgini, yorgun ve halsiz görünüme yol açan oyuk yanaklar... Aynı zamanda yanakların iki tarafında çizgiler beliriyor ve bu da yüzde bir gölgeye neden oluyor. Bu durumda koyu olan göz çevresi çok daha fazla kararıyor. Yanaklardaki hacim kaybı nedeniyle kişi ne kadar uyursa uyusun yine de yorgun, bitkin ve cansız görünüyor. Bir kadının yüzünde yanaklar çok önemli, çünkü dolgun yanaklar kadınlık ve gençlik ile doğrudan ilişkili. Dolgu maddeleri genellikle yanak sarkması sorununu çözmek için kullanılan tek yol.”

Haberin Devamı

Tırnaklara bahar geldi

Yaz mevsimine girerken tırnaklar da şahlanıyor. Kısa ya da uzun, küt ya da sivri veya French… Her türlü detay yaz sezonunda yeni dokunuşlara sahne oluyor.
Maniküristler 2014 sezonunda desenler, formlar, renkler ve içeriklerle oynayarak tırnakların da aslında kendine özel bir trendi olduğunu gösteriyor.
Peki, yenilikler neler?
İkili renk kombinasyonları öncelikli olarak karşımıza çıkıyor. Siyah-beyaz bu yeni trendde başı çekiyor. Son birkaç sezondur özellikle defilelerde rastladığımız yarım ay manikürünün, artık günlük yaşamda da karşımıza çıkmaya başladığını müjdemelekte fayda var. Bunların dışında tırnak aksesuvarları, ışıltılar yaz boyunca tırnaklarda öne çıkan diğer unsurlar arasında…

Haberin Devamı

Gözlere özel ilgi

Göz konturu etrafındaki cilt daha ince ve narin olduğu için özel bir bakımı hak ediyor. Biz de son dönemin etkili bakımlarından “Hydradermie Lift”in detaylarını Guinot Eğitim Müdürü Ajda Şen’den öğrendik.
* Bakıma cilt temizlenerek başlanıyor.
Hydradermie Lift, göz bakımı için özel olan lifting etkili serum jel uygulamasından sonra özel bakım cihazıyla uygulanıyor.
*Toplamda 12 dakika süren cihaz uygulamasında, drenaj yapan ilk adımda toksinler atılarak lenf dolaşımı hızlandırılıyor.
* İkinci adım olan stimülasyonda ise göz kaslarının derinlemesine çalışması ve şekillendirilmesi amaçlanıyor. Aynaya baktığınızda, hatta bakım bitmeden bakışlarınızın aydınlandığını hissedebiliyorsunuz.
* Göz konturuna serum uygulandıktan sonra yapılan yüz masajı ve hemen ardından uygulanan maskeyle yorgunluk izleri büyük oranda siliniyor.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN
Yaşlanma karşıtı

Valmont’un hücresel anti-stres bakım maskesi Prime Renewing Pack, özel formülüyle cildi pürüzsüzleştiriyor. Aynı zamanda ifadeyi yumuşatıp rahatlatarak cildin doğal güzelliğini ortaya çıkarıyor. Sabah uyanır uyanmaz kirpik diplerine kadar uygulanabilen ve sadece 3-5 dakika sonra gözle görünür sonuçlar veren maske, uzun süreli ve etkili yaşlanma karşıtı bakım vadediyor.

Doğal ve kusursuz bir görünüm

Flormar, kusursuz ama doğal bir görünüm isteyenler için yeni bir koleksiyon yarattı: Reborn Collection... Bu koleksiyondaki ürünlerle uzun ve yorucu bir günün ardından ya da eğlenceli, uykusuz bir geceden sonra kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedebilirsiniz. Cildinizin daha parlak ve canlı görünmesini istiyorsanız; Double Radiance Primer Highlighter’ın hafif ve yumuşak dokusu ile yüzünüzde belirginleştirmek istediğiniz bölgeleri ön plana çıkarın. Fusion Power Foundation Serum’un likit yapısı ise cildi canlandırarak gençleştiriyor. Bitkisel içeriklerle zenginleştirilmiş formül, cildin hücre yapısını ve direncini de artırıyor.

Güzellik uykusu


The Body Shop’un Vitamin E Serum Yağı, yenilenmiş bir ciltle uyanmak isteyenlere özel bir ürün. Serumun gücüyle yağın besleyiciliğini birleştiren bu yeni teknoloji desteğiyle, cilt gece boyunca tazelenip yenileniyor. Kullanılmaya başlandığı ilk günden itibaren etkisini gösteren ürün, cildi eskisine oranla daha taze ve daha canlı bir hale getiriyor. Fiyatı ise 49.90 lira...

Yazarın Tüm Yazıları