Gençlerin gözü yurt dışında

Haberin Devamı

BUGÜN İstanbul’u İstanbul, Ankara’yı Ankara yapan en önemli aktörlerin başında yurtdışına açılan müteahhitler geliyor. Dünyanın dört bir köşesinde önemli işlere imza atan müteahhitler, buralarda kazandıkları paraları kentlerinde yatırıma dönüştürdü. Sonuç ortada... İzmir ise bu anlamda sınıfta kaldı. Ama artık devir değişti. İzmirli müteahhitler de yavaş yavaş rotalarını yurtdışına çevirir oldu. Bunlardan biri de Ontan İnşaat...

İki genç girişimci tarafından 2006’da kurulan Ontan İnşaat şimdi de Bakü’de ofis açmaya hazırlanıyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı inşaat yüksek mühendisi Onur Öktem, 2014 Kış Olimpiyatları kapsamında Soçi’de birkaç taahhüt işi yaptıklarını, Azerbaycan’da ise Bakü Valiliği’ne proje hazırladıklarını anlatarak, “Bu coğrafya önemli bir pazar. Özellikle taahhüt anlamında burada yerimizi almak istiyoruz. Bununda ilk ayağını Bakü’de açacağımız ofis oluşturacak” dedi.

Haberin Devamı

Gençlerin gözü yurt dışında

Yeni projeler yolda

Son dönemde Gözde Grubu ile yaptıkları Myvia projeleriyle de adından söz ettiren Ontan İnşaat’ın Başkanı Öktem, bu yıl yapmayı planladıkları projeler hakkında da bilgi verdi. Onur Öktem, “Mevcutta devam eden inşaatlarımızın yanı sıra Gözde Grubu ile Bayraklı’da bir projemiz olacak. Yüksek yapı... Bunun dışında yine aynı bölgede bireysel bir projemiz bulunuyor. Şu anda çalışmalarımız sürüyor. Karma bir proje olacak. Akhisar’da ise 120 konutluk projeye başlayacağız. Ayrıca, İstanbul’da da küçük ölçekli konut projesi üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.

Gençlerin gözü yurt dışında

İNŞAATIN YANINA TURİZM GELİYOR

Ontan İnşaat’ın gayrimenkul ve taahhüt alanında çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Onur Öktem, gelecekle ilgili hedefleri hakkında ise şu bilgileri paylaştı: “Bugün farklı sektörlerden inşaata yönelim var. Biz ise tam tersini yapmak istiyoruz. Amacımız İzmir’in en büyük gruplarından biri olmak. Şu an iki alanda yol alıyoruz. Ama hedeflerimiz var. Bunlardan biri turizm. Küçük şehir otelciliği alanında faaliyet göstereceğiz. Burada da önce İzmir, sonra Akhisar’da olmak üzere bir zincir kurmayı hedefliyoruz. Bu yıl içinde bu planımızla ilgili bir adım atacağız. Bunun yanında bir inşaat ürünüyle ilgili üretim planımız bulunuyor. Bu daha çok orta vadeli bir plan.”

Haberin Devamı

Bu projede kadınlara özel indirim var

TURKOS İnşaat ve T Tasarım, ortak çalışmaları Alaçatı’daki Alavista Evleri’nde kadınlara özel yüzde 5 indirim yaptı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında uygulanan kampanya bu ay boyunca geçerli olacak. T Tasarım’ın kurucusu mimar Tuncay Gültürk, projenin inşaatının tamamlandığını ve oturuma hazır halde olduğunu kaydetti. Gültürk, şöyle devam etti:

“10 villanın her biri için farklı renklerde cumba uygulaması yaptık. Projeyi gezen her kadın, kendi ruhuna hitap eden bir renk bulabiliyor. Villalar, mimarisinin yanı sıra fonksiyonellikleriyle de kadınlara sesleniyor.”

Yazarın Tüm Yazıları