‘Gelin Birlikte Oynayalım-2’ projesinde siyasetin zirvesindeki isimler buluştu

Köşemin daimi okuyucuları, Oğuzhan Toracı’yı çok iyi tanırlar... 12 yaşından beri, benim tek manevi oğlum.

Haberin Devamı

Ama onun dışında Oğuzhan, çok önemli projelere çok genç yaşta imza atmış bir tasarımcı. 21 yaşında ‘Gelin Birlikte Oynayalım-1’ projesi ile büyük ses getirdi. Fenerbakçeli futbolcular Emre Belezoğlu, Gökhan Gönül, NBA’in yıldızlarından Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur ve daha bir çok popüler ismi birer engelliymiş gibi fotoğraflayarak, engellilerin yaşadıkları zorlukları duyurmaya çalıştı... Oğuzhan şimdi de   Dünya Çocuk Hakları Günü’ne ithafen, Ossé Gözlükleri’nin ana sponsorluğunda “Gelin Birlikte Oynayalım-2” isimli projeyi yaptı.  Bu projede, başta Başbakan Recep  Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik olmak üzere ülkemizin önde gelen siyasetçileri  yer aldı. Geleceğimiz olan çocukların, el ele tutuştuğu fotoğraf kareleri siyasetçilerin çocukluk anılarından, çocukların samimi kahkahalarına kadar, “42 Hak - 42 Fotoğraf - 42 Hikaye” konseptiyle Van depreminde çocukluğunu unutmak zorunda kalan miniklerin hayalleriyle buluşmasını ve çağlarını yaşamasını sağladı. ‘Gelin Birlikte Oynayalım-2’ isimli sosyal sorumluluk projesinde yer alan 42 fotoğraf, Çırağan Sarayı’nda Endurun Salonu’nda sergilenmeye başladı. Serginin açılışı için ben de bir günlüğüne İstanbul’a gittim.

Protokol ağırlıktaydı

Haberin Devamı

Gecenin açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaptı. Geceye Anayasa Komisyonu  Başkanı  Burhan Kuzu, TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve milletvekillerinden Sermin Balık, Mihribah Belma Satır, Zeynep Karahan Uslu gibi Türk siyasetinin, önemli isimleri katıldı. Oğuzhan ile bir kez daha gururlandım. Şimdi bu sergi, önce TBMM’de sergilenecek. Ardından da Türkiye’nin pek çok ilinde halkla bütünleşecek. Sergiyi iki kez gezdim. Manevi oğlum olduğu için değil samimi söylüyorum, müthiş keyif aldım. Ayrıca, Türk siyaset hayatının önemli 42 isminin, çocukluk anılarını öğrenmiş oldum. Proje kapsamında, kendi kızıyla objektifin karşısına geçen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci  Egemen Bağış, “Çekimler çok keyifliydi. Kızımla birlikte, gerçekten samimi pozlar verdik. Bende bu serginin hazırlanmasında, emeğim olduğu için çok onur duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Bir yarışma
2012’de nasıl bir dünya?

Kedi Kültür Sanat Merkezi tarafından düzenlenen  “ Yeni Yılda Nasıl Bir Dünya İstiyorsunuz? “ temalı ödüllü resim yarışması, sonuçlandı. Yapılan değerlendirmeye göre, sonuçlara gelince;
5 – 9 Yaş Birincisi :Ezgi Papur, okulu TAKEV.  10 – 12 Yaş Birincisi: Batu Şirip, okulu TAKEV.
5 – 9 Yaş İkincisi: Yasemin Elif Altay,  okulu D.E.Ü. Özel 75. Yıl Koleji. 10 – 12 Yaş İkincisi: Yasmin Önder, Piri Reis İlköğretim Okulu.
5 – 9 Yaş Üçüncüsü: Suden Nurgün, okulu TAKEV, 10 – 12 Yaş Üçüncüsü: Doğan Atmaca, okulu TAKEV.
Mansiyonlar: Mina Atay, 5 Yaş,  okulu SEV Anaokulu.
Nathan Pinier 8 Yaş, Okulu Piri Reis İlköğretim Okulu.
Arda Kiremitçi, 7 Yaş. okulu TAKEV.
Rojin Sandalcı, 9 Yaş, okulu TAKEV.
Berzan Ağar, 11 Yaş, okulu Altındağ İlköğretim Okulu.
Gökçen Denizci, 12 Yaş,  okulu Kocagözoğlu İlköğretim Okulu.
Selin Ekinci, 12 Yaş,  okulu TAKEV. 3 Ocak Salı günü saat 17.00 ‘de Kedi Kültür Sanat Merkezi ‘nde, dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Tüm katılan resimler, 3 Ocak – 7 Ocak tarihleri arasında ise Kedi Galeri’de sergilenecek.
Kedi Kültür Sanat Merkezi
Atatürk Cad. 386/A, Alsancak İzmir
Tel. 4649935-4649835
E-Posta: info@kedikültürsanat.org ~ kedikultursanat@gmail.com
www.kedikultursanat.org

Haberin Devamı

Bir kutlama
Ertan’a sürpriz parti

İzmir’in gurur duyduğu modacılarından dostum Ertan Kayıtken, bir yaş daha gençleşti. Onun bu özel gününü, yakın dostları çok özel ama sürpriz bir parti ile kutladılar. Yakın dostları İzmir elitlerinin önde gelen isimlerinden Sinem Sağel, Rebab Gürel, Deniz Tanık, Saadet Mançe ve kızı Zeynep, Meral Simson, Melis Türkoğlu, Ayşe Sungur, Ertan’ı, Alsancak Küçük Kulüp Alyans’a, bir mücevher tasarımına çağırdılar. Hiçbir şeyden haberi olmayan Ertan, biraz da mesleği gereği, bu davete katılması gerektiğine inanarak gitti. Ama sevgili dostlarının, alkışları ile pastasını kesti ve Rebab Gürel’in özel koleksiyonundan getirdiği, şampanya ile yeni yaşına girdi... Geçtiğimiz yılda yine sürpriz bir parti ile doğum günün kutladığını söyleyen Ertan’ın, gözleri doldu...Benden de sevgili dostuma “İyi ki varsın. Nice yıllara”

Yazarın Tüm Yazıları