Gaza kota getirilmesi zammın habercisi mi?

Yıllar önce bizlere kartlı doğal gaz sayaçları satıldı. Ve biz bu sayaçlara para verdik.

Haberin Devamı

İstediğiniz zaman kartınızı alıyorsunuz anlaşmalı banka şubelerine gidip, doğal gazınızı bu kartlara yükletiyorsunuz. Geçen ay yine anlaşmalı bir bankaya gittim 850 TL verdim ve kartıma doğal gaz yüklettirmek istedim. Ancak görevli en fazla 350 TL yükleyebileceğini söyledi. Söylene söylene bana dayatılan gazı yükletmek zorunda kaldım. Gelecek ay alırım düşüncesiyle Haziran ayını bekledim. Bugün (dün) yine aynı banka şubesine gittim. 350 TL’yi verdim. En fazla 65 TL’lik gaz verilebileceğini söylediler.
Ben de hiç vermeseydiniz kışa kadar hiç satmayın diyerek yine bana dayatılan miktarı kartıma yükledim. Buradan yetkililere sesleniyorum:
Neden fazla satmıyorsunuz? Zam mı gelecek? Yoksa gaz mı yok? Zam gelecekse bunda vatandaşın günahı nedir?
Sen bu kartı verdiğine göre ben istediğim miktarda alırım. Vatandaşa dayatamazsınız.
Bu kota koyma fikri kimin ise tebrik ediyorum!
Vatandaş unutmaz ve yutmaz bunları; demokratik ortamda mutlaka da sözünü söyleyecek ve tepkisini gösterecektir.
Bekir SAPMAZ

Haberin Devamı

Kesimoğlu: Emniyet’te ‘müebbetlik’ soru soruldu mu?

CHP Kırklareli Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Mehmet S. Kesimoğlu, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alınanlara sorulan ilginç bir soruyu gündeme getirdi. Kesimoğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şunları belirtti:
“Taksim Gezi Parkı için yapılan eylemlerde gözaltına alınan kişilere Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde ‘...Başbakanlık, Bakanlıklar ve TBMM binalarının işgal edilmeye çalışıldığı, kamu malına ve özel mülke zarar verilen, mevcut hükümeti yıkmak, uluslararası platformda zor durumda bırakmak amacıyla gerçekleştirilen eylemlere neden katıldınız? Talimatı kimden aldınız? Eylemi kim/kimler organize etti?’ sorularının sorulduğu iddia edilmektedir.”
Kesimoğlu, Bakan Muammer Güler’den şu soruların yanıtını istedi:
“Şu ana kadar Ankara’da Taksim Gezi Parkı için yapılan eylemlerde kaç kişi gözaltına alınmıştır, kaçı serbest bırakılmıştır, kaç kişi tutuklanmıştır?
Gözaltı sırasında söz konusu sorular sorulmuş mudur, yanıtlar ne olmuştur? Polis eylemlerin amacıyla ilgili söz konusu hükümleri nasıl vermektedir? Eylem komitesi veya eyleme katılan herhangi bir örgüt eylemlerin amacını söz konusu sorularda ifade edildiği gibi mi açıklamaktadır, böyle açıklayanlar kimlerdir? Başbakanlık, bakanlıklar ve TBMM binalarının işgal edileceğine dair istihbarat mı alınmıştır? Gezi Parkı için eylem yapan yurttaşlarımız hükümeti yıkmaya teşebbüsten mi suçlanmaktadırlar? Emniyet Müdürlüğü’nde sorulacak olan sorulara kimler karar vermektedir, herkese aynı sorular mı sorulmaktadır? Söz konusu soruları soran polisler hakkında herhangi bir yasal işlem yapılacak mıdır?“

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi’nin, Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Mustafa Kaya ve kameraman Serkan Bayraktar’ın bir süre gözaltına alınıp serbest bırakılması üzerine bir bildiri yayınlayarak “Gazetecilerin görev yapmasını engelleyen ve barışçıl gösterilerin çatışmaya dönüşmesine yol açan polis şiddetini ve bu olaylara zemin hazırlayan siyasi iktidarın baskıcı politikalarını kınıyoruz” dediğini...

Büyükşehir’in korkusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi çok büyük bir ayıba imza atmış. İnsanların ulaşım hakkını engellemiştir. Çayyolu bölgesi olan Ümitköy Türkkonut Koru Sitesi ve Yaşamkent’e saat 19.00’dan sonra Kızılay’a gidiş-dönüş
otobüsleri çalıştırılmamıştır.
Gerekçeleri de herhalde eylemlere bu bölgeden katılım olması engellemek; böylece de insanlar mağdur edilmiştir.
Böyle bir uygulama bugüne kadar görülmüş değildir; şiddetle kınıyorum.
Tolga TAMER

Yazarın Tüm Yazıları