Garantili tatil hem de validen

EGE’nin çoğu yerinde yerel yöneticiler turizmin gelişmesi, çeşitlendirilmesi, gelen turist sayısıyla gelirin artması için çabalar, projeler geliştirir.

Haberin Devamı

Örneğin; Muğla’da kültür turizminin gelişmesine çalışılıyor, sektörün belası sayılan hanutçuluğu bitirmek için de elden gelen yapılıyor. Uşak’ta, tarihi tren garında projelendirilen müzeler kompleksi için çalışılıyor. Balıkesir’de kaplıca vadisi gibi projeler üzerinde duruluyor. İzmir, ‘Kruvaziyer’ diyor. Çanakkale’de Truva, Gökçeada, Bozcaada önemli kozlar. Manisa, Mesir Festivali’nin uluslararası tanıtımını planlıyor. Ve gelelim Aydın’a...

******
Geçen hafta bir gece, TV kanalları arasında dolaşırken TRT’de durdum. Ekranda çok tanıdık bir program. Doğal olarak tanıdık, çünkü neredeyse çeyrek asırlık geçmişi var. Nuray Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu, Gezelim Görelim. Peki neden durdum? Çünkü Aydın anlatılıyordu. Davutlar’daki Değirmen geziliyordu. Sonra organik tarımdan seçmeler gösterildi. Ve Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş... Hani, telefon numarasını (0 505 466 90 09) açıklayan ve de hep açık tutan vali. (Bazıları arayıp ‘Valim kontörüm yok sen beni arar mısın’ bile diyor.) Vali Coş çok iddialı. Turizmle ilgisini her seferinde aktarıyor, sahillerdeki ikinci konutların artmaması için devremülk sistemi bile önerdi. Ama Gezelim Görelim’in finalinde çok iddialı bir söz verdi, aynen aktarıyorum:
“Tatil memnuniyeti garantisi veriyoruz. Memnun kalmayanın sorununu çözeriz, parasını iade ederiz.”
Evet, aynen böyle, memnuniyet garantili tatil. Ne diyeyim? Kuşadası, Davutlar, Didim’i düşündüm, Vali Coş’a iyi şanslar diledim. Ama, bir TV programından Aydın için iddialı duruşuna da hayran kaldım.

BAL’DAN BiR BAŞARI MESAJI

Haberin Devamı

BALEV (Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı) Başkanı Ayşen Tekşen’in bir mesajı geçti elime. Kutluyor, gururla aktarıyorum:
“Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı, öğretim yılı başında İzmir’de ilk kez bir uygulamaya önderlik ederek öğrencilere katkı amacıyla Yaşar Üniversitesi’yle bir protokol imzalanmasını sağladı. Protokolle, BAL bünyesinde ilk kez bir MUN (Model United Nations-Model Birleşmiş Milletler) kulübü kuruldu. 192 ülkenin yer aldığı bir organizasyon olan Model Birleşmiş Milletler’in amacı, lise ve üniversite öğrencilerinin tüm toplumları ilgilendiren dünya sorunlarına ilgi ve dikkatini çekmek, sorumluluk duygusunu öğretmek, çabuk ve mantıklı karar verme yeteneklerini geliştirmek, akademik ve sosyal becerilerini artırmak. Kulüp, MUNTR (Model United Nation Turkey) derneğinin Antalya’da düzenlediği 6’ncı uluslararası MUN toplantılarına katıldı, Afganistan, Gürcistan, Myanmar ve Sri Lanka’yı temsil eden beş komitede görev aldı. söz sahibi oldu. BAL öğrencileri, dünyadan ve ülkemizden yaklaşık 600 lise ve üniversite öğrencisinin katıldığı, resmi dili İngilizce olan ‘MUNTR 2010 Antalya’da büyük başarı sağladı. 10-A sınıfı öğrencisi Ilgaz Şaylan özel başarı belgesi aldı. BAL’ın başarısı bir kez daha belgelendi, diğer katılımcılarla MUNTR yöneticilerinden övgü aldı.”

Yazarın Tüm Yazıları