GAP için delirenler uykusuz geceler yüzde 70 indirim

İstinye Park’taki GAP mağazalarında çalışanların geçen hafta sonu başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir!

GAP’in burada iki mağazası var; Kids ve yetişkinler için olanı. İlki 350, diğeri 450 metrekare. Toplamda 800 metrekare ediyor. Ve bu 800 metrekarelik alanı, açılışın yapıldığı hafta sonu (3-4 Kasım) 16 bin kişi ziyaret etti. Zavallı satış görevlilerinin işe başladıkları gün başlarına gelene bakar mısınız? 16 bin kişi elele tutuştuğunda uzunluğu şu kadar kilometre ediyor gibi bir kıyaslama yapmayacağım ama gerçekten ciddi bir sayı. Çünkü bir alışveriş merkezinin hafta sonunda ortalama ziyaretçi sayısı bu kadardır. Tek bir mağazanın değil. Şimdi düşününce kafama takıldı; bu tip sayısal veriler de hep yuvarlak hesap olur. Hiç açılışta 15.983 kişinin ziyaret ettiği bir mağaza görmedim.

Cumartesi günü İstinye Park’ın her yerinde elinde GAP poşeti taşıyan insanlar dolaşmaktaydı. Hatta şöyle tarif edeyim, sanki alışveriş merkezinin girişinde herkesin omzuna zorla poşet asmışlar gibi bir izlenim oluşmaktaydı. Mağazanın içini tarif etmek zor; üzerinde kocaman GAP yazan tişört ve sweatshirt’ler kapanın elinde kalmaktaydı. İzlenimlerimiz sürecek...

*

Hükümet, alışveriş merkezlerinin ve marketlerin kapanış saatlerini öne almaya, pazar günü alışverişi toptan bıraktırmaya çalışadursun, mağaza sahipleri mümkün olsa sabaha kadar alışveriş imkanı tanıyacak.

Örneğin Intersport’u ele alalım. Markanın İstanbul Levent’teki Kanyon mağazasında, Uykusuz Geceler etkinliği başladı. Gece 22.00 ile 24.00 arasında 2 Al 1 Öde kampanyası var. Fakat uygulama sadece perşembe, cuma ve cumartesi geceleri geçerli. Çalışanlar ve alışverişe istediği gibi vakit ayıramayanlar için böyle bir incelik düşünmüşler.

*

Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi üzerindeki Reminiscence (Mayadrom ve Bağdat Caddesi’nde de mağazaları var) dünyanın en güzel mücevherlerini satar. Öyle yakut, zümrüt, pırlanta gibi gösterişli ve çok kıymetli taşlardan üretilmiş değillerdir fakat, en az onlar kadar gösterişli ve pahalıdırlar.

Şimdi bu güzelim takılar yüzde 70 indirimde. Çünkü Reminiscence Türkiye’den gidiyor. Mağazaların hepsini kapatıyorlar. Markanın Fransa’daki işletmesinden memnun olmayan Tarman Group, çalışmaktan vazgeçmiş. İndirim 17 Kasım’a kadar devam ediyor. En azından gidip bir bakmakta fayda var.
Yazarın Tüm Yazıları