Fitili Tarım Bakanı ateşledi 700 bin çiftçi 100 milyon Euro’luk verimlilik sağladı

SERPİL Timuray, 4 yıl önce Danone Türkiye Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıp Vodafone Türkiye CEO’luğuna geçerken Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i ziyaret etti. Eker, tarımdan kopmamasını istedi:

Haberin Devamı

- Danone’deki göreviniz sırasında tarım ve hayvancılık sektörüne önemli katkılarınız oldu. Vodafone’da da çiftçilere yönelik birşeyler yapmalısınız.
Serpil Timuray, geçen cuma sabahı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları için KAGİDER Başkanı Gülden Türktan, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Genel Sekreteri Çağdaş Ergin ve KAGİDER Genel Sekreteri Yeşim Müftüler Seviğ’le birlikte Siirt’e giderken “Çiftçi Kulübü”nden söz açılınca Mehdi Eker’le 4 yıl önceki görüşmesini anımsadı:
- Bugün 700 bin çiftçiyi kucaklayan “Vodafone Çiftçi Kulübü”nün oluşmasına Sayın Eker’in öncülüğü var. Zaten bu kulüp, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı himaye-sinde yol alıyor.
Önceki hafta Barcelona’da Mobil Dünya Kongresi’nde, Vodafone Grup CEO’su Vittorio Colao’yla birlikte örnek proje olarak anlattığı “Çiftçi Kulübü”yle ulaşılan bazı verileri yineledi:/images/100/0x0/55eaef86f018fbb8f8a02e73
- 500 bin içeriği kapsayan 290 milyon kısa mesaj, Vodafone TIR’ının 45 şehirde 158 bin çiftçiye doğrudan eğitim için ulaşması, 700 bin çiftçi abonemizin verimliliğini yüzde 12 artırdı. Tarım ve hayvancılıkta 100 milyon Euro’luk verimlilik artışı sağlanmasına katkı yapmış olduk.
Çiftçi Kulübü’nün hayvanların aşı döneminde meteorolojik verilere, ilaçlamadan doğrudan ürün satışı için yaratılan reklam ortamına kadar farklı bilgi ve olanaklar sunduğunu vurguladı:
- Türkiye dahil 26 ülkede yapılan araştırma, 2020’de mobil iletişim sayesinde tarım ve hayvancılıkta 138 milyar dolarlık gelir artışı sağlayacağını ortaya koyuyor.
Başbakan Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı başarılı kadınlara ödül töreni sonrasında Vodafone TIR’ında karşılaştığım Tarımsal Pazarlama Genel Müdürü Coşkun Yıldırım, durumu şu örnekle perçinledi:
- Süt hayvancılığı eğitiminde sağım makinesinin doğru kullanımını sağlamak 10 milyon liralık verim artışı getirdi.
Daha sonra Vodafone Türkiye’deki istihdamı sordum, Timuray şöyle yanıtladı:
- 4 yıl önce göreve ilk başladığım günlerde çalışanları-mızın bir bölümüyle vedalaştı-ğımız için çok eleştiri almıştım. Bugün 3 bin 300 kişilik doğrudan istihdama ulaştık. Ben göreve geldiğimde 300 dolayında olan mağaza sayımız 1200’ü aştı. Onlarla birlikte yarattığımız istihdam 10 binin üzerine çıkıyor.
Timuray, ekibiyle birlikte Vodafone Türkiye’yi grup içinde başarılı noktaya taşıdı. Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın belirlediği Zeynep Bodur Okyay, Berna İlter, Güher-Süher Pekinel, Şefika Kutluer’in de yer aldığı başarılı kadınlarla birlikte Timuray’a ödülü verirken şöyle tanıttı:
- Gıdadan sonra geçtiği bu sektörde aldığı emaneti farklı noktaya taşıdı.
Siirt’ten İstanbul’a dönerken 7 yıl sonrasına dönük araştırmayı düşündüm...
2020’de 26 ülke mobil iletişimle tarım ve hayvancılıkta 138 milyar dolarlık gelir artışı sağlayacaksa, Türkiye bundan ne kadar pay alabilir?

Haberin Devamı

Tablet bilgisayardan sana da verecek miyiz

Haberin Devamı

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Siirt’te gerçekleştirdiği törenin ana sponsoru olan Vodafone Türkiye, ödül alan 28 kadına birer tablet bilgisayar hediye etti.
Ödül sırası Vodafone Türkiye CEO’su Serpil Timuray’a geldiğinde Başbakan Tayyip Erdoğan sordu:
- Bu tablet bilgisayardan sana da verecek miyiz?
- Alayım, bir yere bağışlarım.

Asistanına talimatları kısa mesajla iletiyor

VODAFONE Türkiye CEO’su Serpil Timuray, Türkiye’nin abone başı ayda 300 dakikayı aşan süreyle cep telefonunda konuşma rekortmeni olduğunu vurguladı:
- Data trafiği her geçen gün artıyor. Zamanla data trafiği konuşmayı geçecek.
Data trafiğine kendi çalışma düzeninden basit bir örnek verdi:
- Ben asistanımdan birisini aramasını isterken bile kısa mesaj gönderiyorum. Hem daha pratik, hem de unutma olasılığını ortadan kaldırıyor.

Haberin Devamı

Özel uçaklar park için Batman’a gitti

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Aile Bakanı Fatma Şahin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AB Bakanı ile Başmüzakereci Egemen Bağış’la birlikte gittiği Siirt’te oluşan hava trafiği, havaalanındaki sıkıntıyı ortaya koydu. Geçen cuma günü Siirt’e 6 özel uçak indi. Park yeri sıkıntısı nedeniyle 3 uçak Batman’a geçip orada bekledi. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, uçağındaki konukları Ethem Sancak, Vahap Küçük ve Hüseyin Doğan’la Sabiha Gökçen’den hareket ederken sıkıntının altını çizdi:
- Çimento fabrikamız ve hidroelektrik santralımız olduğu için Siirt’e sık sık gidiyorum. Havaalanındaki en büyük sıkıntı park yeri.

Yazarın Tüm Yazıları