Feyyaz'ın yolu

TURNUVAYA iyi başlamak, ilk maçı kazanmak ve iyi futbol oynamak önemliydi bizim için..

Haberin Devamı

Feyyaz Uçar’ın yönetimindeki Türk gençleri sakin ve ayağa pas yaparak oynamayı tercih etti maç boyu.. İki etkili atakla da iki güzel gol buldu..
Salih Uçan geçen sezona damga vuran isimlerden biri.. Çok genç yaşta, çok üst düzey bir takımda, sorumluluk aldı ve tecrübe kazandı.. Sadece Feyyaz Uçar, sadece takım arkadaşları değil, tüm ülke Salih’in yeteneklerini sergilemesini bekliyordu..

SALİH UÇAN MÜTHİŞTİ

CENK’in pasına, “Alex tarzı” vuruşunu yaptı ve hepimizi rahatlatan golü attı Salih.. El Salvador gibi, kapandıkça tehlikeli olabilecek ve dakikalar ilerledikçe bizi strese sokabilecek bir takıma karşı erken gol çok önemliydi.. Salih anahtar rolüyle rakibi çözen isim oldu.. İkinci yarının hemen başın bu kez nefis bir “Oğuz Çetin” pasıyla Cenk’i kaleciyle karşı karşı bıraktı.. İkinci gol gelmişti.. Maç tamamen bizim kontrolümüze geçmişti..

Haberin Devamı

KAHRAMAN CENK ŞAHİN

EVET Salih beklentileri karşılayan, bir gol bir asistle öne çıkan adamdı.. Takımın yıldızıydı.. Ama dün gecenin kahramanı sağ kanadı harika kullanan, rakibin ikili sıkıştırmalarını bile ekarte eden Cenk Şahin’di.. Bana yıllar öncesinin İstanbulspor’da oynayan ismi Saffet Akyüz’ü hatırlattı Cenk Şahin.. Harika asisti dışında iki golü de dünya futbolunun en çok aradığı özellikleri taşıdığını kanıtlıyordu Cenk’in.. Çok ama çok çabuk bir oyuncu Cenk.. Attığı ilk golde kaleciden önce davranıp topu çalması, ikinci golde ise boş alanı harika kullanması görülmeye değerdi..

FEYYAZ UÇAR VE HAMDİ TÜZÜN

LUCESCU’nun yardımcılığını yapmıştı bir süre Feyyaz Uçar.. Gordon Milne gibi bir ustanın elinde çok büyük golcüydü.. Ama Feyyaz’ı Türk futboluna armağan eden isim Avcılar’dan bulup çıkartan Serpil Hamdi Tüzün’dü..
Feyyaz Hoca şimdi o günlerin kendisine neler kattığını daha iyi anlıyordur.. Yıllar önce kendi geçtiği yollardan şimdi gencecik isimleri geçirmeye çalışıyor.. Umarım bu turnuva bir başlangıç olur.. Milyonlarca Euro verip yurt dışından yabancı getirme yarışındaki kulüplerimiz Cenk’in, Artun’un, İbrahim’in peşinden koşarlar belki..

Yazarın Tüm Yazıları