Fener'in farkı Alex

Sezon sürprizlerle başladı. G.Saray 2, Beşiktaş ile Trabzonspor 3’er puan kaybederek lige girdiler.

F.Bahçe ise 53 dakikasını 10 kişi oynadığı maçta, sambacının futbolu ve golleriyle moral buldu.

HASRET bitti, lig başladı. Aşırı sıcak havada oynanan ilk haftada büyük sürprizler de yaşandı. Şampiyonluğun favorisi 3 takımdan Galatasaray 2, Beşiktaş ve Trabzonspor ise 3 puan kaybederek ilk haftayı tamamladılar. Fenerbahçe ise 53 dakikasını 10 kişi oynadığı maçta Kayseri Erciyes’e gol yağdırırken özellikle Alex’in futboluyla moral buldu. Sarı lacivertli ekipte Tümer, Tuncay, Serkan futbollarıyla göz doldurdu ama 3 gol atıp, 1 asist yapan, oyunu rahatlatan, ölü topları mükemmel kullanan Alex yine sahanın yıldızıydı. Brezilyalı yıldızın, Anelka yokken, özellikle Tümer’le çok iyi anlaştığı göze çarparken, gol bölgelerinde geçen yıllardan daha fazla bulunması da dikkatleri çekiyor. Fenerbahçe taraftarı da Alex’le o kadar özdeşleşmiş durumda ki stadın bir bölümündeki tribünleri onun adıyla anılıyor.

Fenerbahçe’nin 6-0’lık galibiyetinin arkasında Alex’in müthiş futbolu yatarken, Galatasaray Ankaraspor karşısında bir türlü organize olamadı. Orta sahada Arjantinli Carrusca henüz hazır olmadığı izlenimini verirken, İliç attığı gol ve çalışkanlığıyla dikkatleri çekti. Geçen sezon kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Hasan Şaş da bekleneni vermekten uzaktı. Sarı kırmızılı takımda ön libero ve oyun kurucu pozisyonunda arayışlar sürerken penaltılar dahil ölü toplardaki yetersizlik de iyice ortaya çıktı. Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları için Gerets’in transfer isteğine sıcak bakmayan yönetimin oyun kurucu pozisyonda gençlere yer verilmesi yönündeki isteğini Belçikalı teknik adama ilettiği biliniyor.

Delgado şok etti

Sergen
ve Tümer’in takımdan ayrılışının ardından Delgado’yu transfer eden Beşiktaş da ilk haftayı moral bozukluğu ile kapatan bir başka ekip oldu. Arjantinli oyun kurucunun maçtan bir gün önce sakatlanması Tigana’nın bütün planlarını alt üst ederken, Beşiktaş orta sahasının da organize olmakta güçlük çektiği açıkça gözüktü. Vestel’in Çek yıldızı Zelenka ile Uğur İnceman’ı durdurmakta güçlük çeken Beşiktaş’ın, Fenerbahçe’de iyi işler yapan Nobre’den gerektiği kadar yararlanamaması da, puan kaybını getiren faktörlerin başında geliyordu.

Sezona Kayserispor yenilgisiyle başlayan Trabzonspor, Hertha Berlin’den transfer ettiği Marcelinho’dan verim alacak gibi. Brezilyalı yıldız son derece hareketli, çalışkan, arayış içinde bir oyuncu. Ancak onun da en büyük problemi gol yollarında yeterince topla buluşamaması. Szymkowiak’ın ilk geldiği sezon kadar formda olmayışı, Gökdeniz’in pasörlükten çok forvet tarzında oynaması, Trabzonspor’u zorlayan etkenler. Gözü kapalı adam geçen Yattara ise Lazaroni tarafından yedek kulübesine çekildi. Alex’ten daha hareketli olan Yattara’nın forvetin arkasında oynaması belki de birçok sorunun çözen bir formül olabilir.
Yazarın Tüm Yazıları