Farklı bir haber bülteni öyküsü

EGE temsilcimiz Deniz Sipahi, sık sık basın bülteni siyasetçiliğinden, haberciliğinden yakınır.

Haberin Devamı

Haklıdır da. Çünkü kolaycılıktır. Hatta bu yolla haberciliğin de sakıncalarını görürüz zaman zaman. Ben bugün farklı bir basın bülteninin perde arkasını iletmeye çalışacağım. Gazetelere, ulusal ve uluslararası televizyonlara haber olan bir öykü. Bizde de yer aldı: “Bizim Süpermen” diye. Ferhat Arıcan’dan söz ediyorum, Büyükşehir Belediyesi’nin cimnastikçisi.

Arıcan, dünya literatürüne, kendi icat ettiği iki hareketi sokma başarısı gösterdi. Öğrendiğime göre Büyükşehir Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bu büyük başarıyı duyurmak istedi, ama çok farklı bir şekilde. Sıradışı fotoğrafla servis kararı verildi. Sayısız deneme fotoğrafı çekildi. Doğru teknik bulundu, ancak milli sporcunun yurtdışı turnuvaları vardı. İki ay doğru gün ve saat beklendi.

Haberin Devamı

Farklı bir haber bülteni öyküsü

Gün gelmişti ama

O gün geldiğinde Ferhat’ın sakatlandığı ortaya çıktı. Buna karşın hareketi yapabileceğini bildirdi. Ancak milli sporcunun sakatlığının daha da artabileceği olasılığı üzerine çekim iptal edildi. Ferhat iyileşti, ancak yeniden turnuvalara gitmeye başladı. Tekrar başa dönülmüştü. Sonunda fotomuhabiri Ercan Çelebi, Ferhat Arıcan’ın kendi adıyla dünya literatürüne giren hareketini kare kare görüntüledi. Grafik tasarınmcısı Çağhan Gündem fotoğrafları tek karede birleştirdi. Barış Gürkan, tarihe geçen hareketleri kamerasıyla görüntüledi. Fatih Karagürbüz de Ferhat’ın öyküsünü yazdı. Haber ve görüntüler tüm gazetelerde, ulusal ve uluslararası televizyonlarda yayınlandı. Yoğun emekle uzun süreçli ekip çalışmasının karşılığı alındı...

Bu da bir basın bülteni haberiydi... Ama farklıydı ve gerçekten büyük emek vardı. Dilerim örnek olur.

Talatpaşa’ya doğalgaz yok mu

Alsancak Talatpaşa Bulvarı’nda oturuyoruz. Talatpaşa civarına doğalgazın ne zaman geleceğini merak ediyoruz. Çeşitli kez ilgili yerleri aradım, bilgi istedim, ama tatmin edici bir açıklama alamadım. Sizin aracılığınızla soruyorum. Talatpaşa Bulvarı’na doğalgazın gelişi neden gecikiyor? Bu iş neden uzuyor? Ve asıl merak ettiğim, Talatpaşa’ya doğalgaz gelecek mi, ne zaman?

Haberin Devamı

Feriha Özpoyraz

Yazarın Tüm Yazıları